返回列表 發帖
Cd version 5分
依首live應該會係1分

佢Live verse啲低音應該會全部炒粉
nicknicknick 發表於 2019-3-14 14:39

仲會有果d極難聽既喉嚨椗走音
希望謝大媽咪咀算

希望kay上嚟睇下CM市民嘅暴躁反應,都係恨鐵不成鋼咖
既然自己唔係天才底質,唔該就多啲練歌,知恥後勇 ...
kop1874 發表於 2019-3-14 22:16

其實大家真係好錫佢 唱成咁既死款係ig發表下d博取同情既言論 都有成27,000like
希望佢唔好濫用大家對佢既同情寬容
好好地去練下唱歌啦

鍾無豔 在雨中不能說雨 其實寂寞

原來夕爺咁多年淨係填過3首「純情歌」比佢 ...
HOTMAN 發表於 2019-3-18 18:54

原本我覺得夕爺d詞最啱佢

但聽落始終係wyman詞最捉到真正既謝安琪

但有d的確寫到超高質 好犀利
好似獨家村咁 蘊含好多含義 直頭完美
人妻的偽術 都唔差呀
其他就有d落差啦  ...
liebe 發表於 2019-3-18 21:23

在雨中不能說雨都好好

話時話kay今年起碼仲有兩首大plug
一首馮穎琪(偷情etiquette - yy)
另一首560應該係夕爺填 因為yy只係total填左三首(已經曝光 單人浴室 同 共用浴室)

Wonders 發表於 2019-3-20 13:37

點解要出多個mv攤薄晒d hit rate

呢首歌係kay生b之後
我最buy嘅一首
janickfu 發表於 2019-3-20 14:31

生邊個b之後先
James 定kakaball

vocal夾編曲幾 17度 + 臭男人 feel
不過可以再jazz d
hehehaha 發表於 2019-3-20 17:09

再jazz d就無人聽喇 大佬

christopher.chak.yat.sang

麥浚龍 × 謝安琪《the album part one》
17, 28 and ... 34. Thanks Juno for inviting me to tailor-make songs for this story. It's definitely a very exciting journey in which I enjoyed the creative exchange and freedom involved.
When I recorded the first demo of 暴烈·34 (with no lyrics yet), it was so difficult to handle the highest notes properly so I had to merge vocal soft synth with my real voice to express those notes, haha.
This is surely a challenging song, but I think the most challenging one (not only in terms of vocal range) is still yet to come...

希望首歌會俾key唱

我都好中意Kay唱cc 歌,不過唔敢期望咁多,juno次次都攞哂d靚野
唯有人妻的偽術當住半首CC 歌聽算{:1_117: ...
cmho 發表於 2019-3-26 23:41

啱啱四大流行榜個page有人講左係謝大媽自己搶左依首歌黎唱既

其實寂寞kkbox 三週冠,youtube 熱門#4
應該係kay加入幻國後成績最好嘅一首歌

Btw好期 ...
myrichardac 發表於 2019-3-29 18:51

有預感依首已經係今年最唔pop個首派台歌

下兩首 伍樂城 馮穎琪

但佢揀親啲melody好另類
應該專登
hehehaha 發表於 2019-3-29 20:46

人妻的偽術又真係好另類喎

咁其實馮穎琪都可以唔 POP 嘅  
伍樂城係咪又係嗰啲五個音 K歌  ...
616.1314 發表於 2019-3-29 20:45

好驚又係肥y眼高手低作品
佢講到終於完成左十年未完成既心願咁

都唔係丫, KAY既VOCAL 不嬲都好好.
幾首重演繹既作品都好高評價
其實寂寞 冇POP味但出奇地好loop
呢個真 ...
kaytse 發表於 2019-4-10 12:34

抄我另一個post :

其實寂寞個旋律有記憶點 而且耐聽d
反而 寂寞就如一聽好順耳但chorus其實難記過 其實寂寞
最後變左 其實寂寞 好loop過 寂寞就如