返回列表 發帖

各大流行榜@2019/03/09

TVB勁歌金榜@2019/03/09
RK  LW Songs              Singers
01  02  為愛冒險             胡鴻鈞
02  03  孤身走              連詩雅
03  05  花灑下的歌            林奕匡
04  06  你在聽嗎?            趙慧珊
05  07  心有不甘             HANA
06  08  日月存亡             吳若希
07  09  最後召集             周柏豪
08  10  亂世情侶             古巨基
09  NE  一種永遠             容祖兒
10  NE  下一位前度          林家謙

903專業推介@2019/03/09
RK  LW  Songs                          Singers
01   17   亂世情侶                      古巨基
02   06   當我迷失時聽著的歌      陳蕾
03   03   Ride Along                    黎曉陽
04   04   致旅途中的我                Nowhere Boys
05   ne   喪標的最後一夜             I Love You Boy'z
06   07   塑造                            謝霆鋒 Feat. 王嘉爾
07   16   雲吞                            鄧小巧
08   18   無憾的生存                   Dear Jane
09   10   和懷念講再見                吳業坤
10   ne   13樓的大笨象                鄭融
11   ne   You Don't Know Me        Dusty Bottle
12   20   中佬旅行團                   陳柏宇
13   ne   All That Jazz                 蘇永康
14   14   值得放棄                      符致逸
15   ne   白雲會告訴我                雷同二友
16   08   下一位前度                   林家謙
17   ne   想突然                         陳凱詠
18   15   偽人                            許廷鏗
19   09   一吻穿越四十六億歲      陳健安
20   ne   很久不見                     黃淑蔓

中文歌曲龍虎榜@2019/03/09
RK  LW  Songs                              Singers
01   02   偽人                              許廷鏗
02   07   時間囊                           方皓玟
03   16   值得放棄                        符致逸
04   04   一種永遠                        容祖兒
05   08   無憾的生存                     Dear Jane
06   14   亂世情侶                        古巨基
07   05   釋放自己                        Mr.
08   13   孤身走                           連詩雅
09   12   當我迷失時聽著的歌        陳蕾
10   15   中佬旅行團                     陳柏宇
11   20   致旅途中的我                  Nowhere Boys
12   01   塑造                               謝霆鋒 Feat. 王嘉爾
13   ne   Ride Along                      黎曉陽
14   06   守破離                           林二汶
15   ne   13樓的大笨象                  鄭融
16   ne   雲吞                               鄧小巧
17   18   動態回顧                        石詠莉
18   10   貪睡的人                        黃妍
19   ne   和懷念講再見                  吳業坤
20   ne   懷很舊的舊                     側田

新城勁爆流行榜@2019/03/09
RK  LW Songs        Singers
01  07  和懷念講再見     吳業坤
02  08  懷很舊的舊      側田
03  13  鞭子下的勞動者    The Bright Lights
04  12  離開後        白安
05  14  13樓的大笨象      鄭融
06  06  一種永遠       容祖兒
07  05  孤身走        連詩雅
08  04  亂世情侶       古巨基
09  19  很久不見       黃淑蔓
10  ne  月球小姐       劉卓軒 Ft. 劉蘊晴
11  15  貪睡的人       黃妍
12  ne  靜音模式       傅珮嘉
13  18  痴心情長劍      張子丰
14  ne  All That Jazz      蘇永康
15  16  微物         王嘉儀
16  17  一晚白頭       盧巧音
17  ne  預知天線       糖兄妹
18  20  愛的森林       楊思琦
19  ne  動態回顧       石詠莉
20  ne  You Don't Know Me Dusty Bottle

本周「勁歌金榜」冠軍歌是HANA菊梓喬的。應該有2首新上榜啦
阿mark 發表於 2019-3-21 13:49

可能Shiga回落

出黎道歉未
stephybest 發表於 2019-3-21 13:10

To be honest, since when does throwing out your own property required an apology? If you don't want your awards to be treated as trash, don't hand it out so freely?

全力支持謙謙十大
實在係2019年不可多得既佳作
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 守破離 2. 懷很舊的舊 3. 慶祝無意義

恭喜我謙新人首冠
我會永遠支持你
kio0909 發表於 2019-3-21 14:03

好多fans
Jim's Music Selection 2019
WK 12: 我要給世界最悠長的濕吻 / 寂寞就如 / 其實寂寞

下一位前度,應該好大機會3台冠,好心港台RE啦

恭喜我謙新人首冠
我會永遠支持你

本周「勁歌金榜」冠軍歌是HANA菊梓喬的<心有不甘>。應該有2首新上榜啦

出黎道歉未
stephybest 發表於 2019-3-21 13:10

最多咪唔上新城宣傳!
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

一晚白頭仲播得多過代你白頭
林仔 發表於 2019-3-21 09:04

代你白頭係賭場宣傳歌都播咁少
暗中傾慕你也是我有的自由

羅力威出咗廣東歌〈變幻人生〉幾好聽喎
remus 發表於 2019-3-21 10:22

出黎道歉未

英皇有安排旗下既惠英紅、米雪、鄭希怡、陳家樂、湯怡拍tvb
Hanson 發表於 2019-3-21 00:32

Yumiko唔係英皇架啦

唔似咩
雖然上榜11周
但其實除咗第一個星期播得多少少
其餘都係榜嘅中下游

覺得nowhereboys 嗰首似十大 ...
放空 發表於 2019-3-21 11:17

NWB果首值囉
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 12 ERadio 華語榜
1. 致旅途中的我 - Nowhere Boys  |  2. 無憾的生存 - Dear Jane  |  3. 偽人 - 許廷鏗

唔似咩
雖然上榜11周
其餘都係榜嘅中下游

定係谷作曲人,比佢2獎
KFMusic Choice WK 12
1 寂寞就如 - 麥浚龍 | 2 其實寂寞 - 謝安琪 | 3 You Don't Know Me - Dusty Bottle | 4 Ride Along - 黎曉陽 | 5 致旅途中的我 - Nowhere Boys

唔似咩
雖然上榜11周
其餘都係榜嘅中下游

點都好過認真如初
HINZ TOP 20 Week 11
01 守破離 - 林二汶
02 值得放棄 - 符致逸
03 偽人 - 許廷鏗

年頭谷填詞人,你真係愛嬅亦愛笑
風見志郎 發表於 2019-3-21 10:29

唔似咩
雖然上榜11周
其餘都係榜嘅中下游

覺得nowhereboys 嗰首似十大格多啲
WK 12: 我要給世界最悠長的濕吻 / 寂寞就如 / 其實寂寞

可能等張敬軒去到李克勤咁嘅資歷先合併到,未來幾年tvb都有女歌手頒 ...
lu12 發表於 2019-3-21 10:55

所以林峰不可能大滿貫

因為未來幾年會是吳若希/ Hana/ Shiga的囊中物
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

仲有Hacken嗰個最受歡迎歌手獎
l00540 發表於 2019-3-21 10:27

可能等張敬軒去到李克勤咁嘅資歷先合併到,未來幾年tvb都有女歌手頒

惠英紅果套唔係合拍劇黎架咩?anyway,拍劇又點
見到 Kenny Sherman 上 ViuTV 感覺開心過見到惠英紅拍膠 ...
星勤 發表於 2019-3-21 09:29

陳家樂都係因為上年TVB套劇爺爺先紅到個人, 不能否定TVB係香港仍然有一定的影響力KENNY, SHERMAN上VIUTV, 其實同佢地上TVB一樣,都係無咩人知

可能係谷林夕填詞人姐
放空 發表於 2019-3-21 09:45

年頭谷填詞人,你真係愛嬅亦愛笑
1. 致旅途中的我 - Nowhere Boys  |  2. 無憾的生存 - Dear Jane  |  3. 偽人 - 許廷鏗

可能亞太+演繹來個大滿貫吧
lu12 發表於 2019-3-21 08:18

仲有Hacken嗰個最受歡迎歌手獎
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

頒全球超級勁爆最受歡迎男歌星俾hins
sam6a 發表於 2019-3-21 08:18

今年勁歌一定有新大獎
Tailor made俾林峰

羅力威出咗廣東歌〈變幻人生〉幾好聽喎
任我行 失憶蝴蝶

支持下一位前度冠,但十大未免太快啦呱

希望謙謙攞十大 係幾襟聽

係咪邊個行內人條仔仔啊,冠都算數,仲要準十大
風見志郎 發表於 2019-3-21 08:47

可能係谷林夕填詞人姐

Hanson 發表於 2019-3-21 00:32

惠英紅果套唔係合拍劇黎架咩?anyway,拍劇又點
見到 Kenny Sherman 上 ViuTV 感覺開心過見到惠英紅拍膠劇
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

風見志郎 發表於 2019-3-21 08:47

反而亂世情侶上半年十大都冇
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

你唔係話我偶像果首代你白頭係至尊歌咩
風見志郎 發表於 2019-3-21 08:44

一晚白頭仲播得多過代你白頭

下一位前度咁難聽都十大
hehehaha 發表於 2019-3-20 16:49

白雲會告訴我咁高質得三週命?D垃圾歌反而磨咁耐
我等我在 發表於 2019-3-20 18:43

你唔係話我偶像果首代你白頭係至尊歌咩

林峰 Hana 最男/ 女的話
軒仔都唔知可以拎什麼安慰獎
仲有泳兒同一眾紫霉  ...
l00540 發表於 2019-3-21 06:40

可能亞太+演繹來個大滿貫吧

仲有泳兒同一眾紫霉  ...
l00540 發表於 2019-3-21 06:40

頒全球超級勁爆最受歡迎男歌星俾hins
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

NWB 最尾有冠就十大霸到個位啦掛
kwanie 發表於 2019-3-21 02:00

唔死當贏啦
仲諗十大

英皇歌手都開始上 ViuTV
我諗星夢頒獎禮應該唔遠架啦
星勤 發表於 2019-3-20 23:15

仲有泳兒同一眾紫霉

NWB 最尾有冠就十大霸到個位啦掛
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 12 (23/03/2019)
1. 守破離 - 林二汶  2. 寂寞就如 - 麥浚龍  3. 無憾的生存 - Dear Jane  4. 如若我 - Pandora  5. Ride Along - 黎曉陽

KOLOR 呢首正喎
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 12 (23/03/2019)
1. 守破離 - 林二汶  2. 寂寞就如 - 麥浚龍  3. 無憾的生存 - Dear Jane  4. 如若我 - Pandora  5. Ride Along - 黎曉陽

希望sukie S真係上到903 動態回顧好正
對上一次已經係16年

星勤 發表於 2019-3-20 23:15

.

論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

泳泳可能笑緊hana兩台白果,吳若希三台白果呢
iamsingingwong 發表於 2019-3-20 22:44

100步笑50步

泳兒自己都係兩台白果,應該笑唔出
lu12 發表於 2019-3-20 22:48

笑吳若希,jw又兩台白果,田蕊妮三台白果,胡定欣又三台白果,泳泳應該笑得出
星夢笑人之前,睇下hana同吳若希有幾多個白果俾泳泳笑
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁膠kayz2z
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

iamsingingwong 發表於 2019-3-20 22:44

泳兒自己都係兩台白果,應該笑唔出

可能人哋心諗 你班奀星缺咪缺咯
星夢罐頭三天后虎視眈眈
有老祖的話可以壓得住佢哋 冇就冇辦法嘎 ...
林仔 發表於 2019-3-20 22:42

如果俾哂星夢,英皇就全體缺席了,簽林峯對泳兒係好事
iamsingingwong 發表於 2019-3-20 22:36

可能人哋心諗 你班奀星缺咪缺咯
星夢罐頭三天后虎視眈眈
有老祖的話可以壓得住佢哋 冇就冇辦法嘎

星夢依家日益坐大 以目前形勢睇
英皇大星只要敢唔嚟 tvb就敢俾哂大獎星夢 ...
林仔 發表於 2019-3-20 22:24

如果俾哂星夢,英皇就全體缺席了,簽林峯對泳兒係好事

希望林峯配泳兒,只要星夢男拎,兼祖祖不要,泳泳就有機會
iamsingingwong 發表於 2019-3-20 22:07

星夢依家日益坐大 以目前形勢睇
英皇大星只要敢唔嚟 tvb就敢俾哂大獎星夢

所以吳若希應於本星期六亞軍了
iamsingingwong 發表於 2019-3-20 22:08

aka宜家只係單週亞

有雙週亞仲想有冠?容祖兒咩
lu12 發表於 2019-3-20 21:05

所以吳若希應於本星期六亞軍了

雖然以前都ff 終有一日 靚泳可以最女,但你有眼睇,上年 巨家姐五拎佢都冇,就知可能le 輩子都冇。 泳粉 ...
hkbaby 發表於 2019-3-20 21:53

紅館批吳業坤都不批泳泳,aiiiii