返回列表 發帖
咁加法咁一吻下個week應該冇命了

14次都可以有第二位
HINZ TOP 20 Week 11
01 守破離 - 林二汶
02 值得放棄 - 符致逸
03 偽人 - 許廷鏗

我覺得音樂部係有賺 掛

電視部 逼逼娼奴 就蝕硬
b01091018 發表於 2019-3-16 12:35

其實有冇師奶真係上迫迫 SHOP 買野?
本週冠軍歌: 時間囊 - 方皓玟

2018 飛躍歌手 鄧小巧 人氣歌手 吳嘉熙
最受歡迎樂隊組合 Supper Moment / BOYZ 女歌星 林欣彤 男歌星 張敬軒
亞洲女歌手 容祖兒 男歌手 張敬軒 傳媒大獎 容祖兒 / 張敬軒

又上第二位

林峰唔係英皇既咩?
kimjj 發表於 2019-3-16 12:45

走左好耐
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁膠kayz2z
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

鎖定十大
小企鵝推介流行榜 本週 2018年度
小企鵝樂評The Album (part one)

又上第二位
艾石仔 發表於 2019-3-16 12:49

商台愛On仔,不喜釗峰………

雲吞WK11可能上左真.死位OMG
酷愛903 發表於 2019-3-16 10:44

有數都燈到變左第三位

有數都燈到變左第三位
表妹保莉 發表於 2019-3-16 12:53

希望下週係榜尾

估港台out7 11 12 14

根本呢幾年 TVB 既人事作風 方針取向 管理方面都好有問題
令到好多人都唔續約又走晒
最慘係又要拎 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-3-16 12:03

大部份係因為投資債券蝕

寰亞真係多Quota但年尾都係一獎

哈?dear jane定陳柏宇要out

一種永遠兩個第四位,今個星期又取得本周精選,港台冠軍在望

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

好驚 好似笑容迷路了
風見志郎 發表於 2019-3-16 11:15

今年sony年頭啲走勢好趣緻
不停榜週尾遊走

貪睡的人咁懶散嘅歌點解可以由18坐直升機上到第二位

黃妍爆seed登上rthk的亞軍那麽厲害?!下星期應該到古sir在rthk奪得兩/三台冠軍歌

恭喜祖祖港台冠

商台愛On仔,不喜釗峰………
stephybest 發表於 2019-3-16 12:50

搵大隻仔做愛將代表啲咩

中文歌曲龍虎榜@2019/03/16 WK11
RK  LW  Songs                     Singers
01  04  一種永遠      ...
cannedfood 發表於 2019-3-16 11:45

阿祖兩台冠……

搵大隻仔做愛將代表啲咩
Frankiekiekie 發表於 2019-3-16 13:27

梁文禮表示。。。

搵大隻仔做愛    將代表啲咩
Frankiekiekie 發表於 2019-3-16 13:27

???
SSN Chart (22 Mar)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 當 我 迷 失 時 聽 著 的 歌 (1 Week No.1) - 陳 蕾
2. 和 懷 念 講 再 見 - 吳 業 坤
3. 明 陣 - Robynn & Kendy

???
John 發表於 2019-3-16 13:54

Jim's Music Selection 2019
WK 13: You Don’t Know Me / 白雲會告訴我 / 喪標的最後一夜

商台喜好 on仔>>>>>>>>>>>>>>釗峰

小伙子. 發表於 2019-3-16 14:10

牙king
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
Week13
1白雲會告訴我2致旅途中的我3孤身走

回復 255# iamsingingwong

Thx, 見佢有拍英皇啲戲以為仲係佢地啲人添,佢咁快又返tvb都唔知走嚟做乜

我覺得音樂部係有賺 掛

電視部 逼逼娼奴 就蝕硬
b01091018 發表於 2019-3-16 12:35

財經報紙係話tvb買錯債券而導致倒蝕

其實佢live唔錯 星夢班底以外既歌都okay
快啲轉公司啦
yinjai 發表於 2019-3-16 11:39
轉去邊?

峰少簽星夢,最男俾峰少都好過個最男夾硬俾周柏豪
周柏豪响香港已無晒以前嘅人氣,佢現在攞最男好夾硬嚟

回復  iamsingingwong

Thx, 見佢有拍英皇啲戲以為仲係佢地啲人添,佢咁快又返tvb都唔知走嚟做乜 ...
kimjj 發表於 2019-3-16 14:26

人地離開左 TVB 5 年
中間簽左英皇又滿左約啦喎

咁都叫快?

最受歡迎樂隊組合 Supper Moment / BOYZ 女歌星 林欣彤 男歌星 張敬軒
亞洲女歌手 容祖兒 男歌手 張敬軒 傳媒大獎 容祖兒 / 張敬軒

轉去邊?
Ching2015 發表於 2019-3-16 14:41

胡鴻鈞最好都係繼續留係 TVB
冇電視劇配套同劇集歌 單純自家歌的話好難 keep 到人氣

寰亞真係多Quota但年尾都係一獎
jeremyc 發表於 2019-3-16 13:10

多quota又唔分d 俾Jay Fung...

兩個禮拜都上唔到, 隔離rthk都上埋了
WYTV Music Chart(Week 12)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

小伙子. 發表於 2019-3-16 14:10

ON仔首歌的確係高汁過釗鋒任何一首派台歌好多!

新城勁爆流行榜:第11週(2019.03.16
RK  LW Songs                      Singers
01  06  一種永遠        容祖兒
02  11  貪睡的人        黃妍
03  16  一晚白頭        盧巧音
04  05  十三樓的大笨象     鄭融
05  07  孤身走         連詩雅
06  08  亂世情侶        古巨基
07  14  All That Jazz         蘇永康
08  10  月球小姐        劉卓軒 feat. 劉蘊晴
09  12  靜音模式        傅珮嘉
10  13  痴心情長劍       張子丰
11  01  和懷念講再見      吳業坤
12  17  預知天線        糖兄妹
13  20  You Don't Know Me   Dusty Bottle
14  15  微物          王嘉儀
15  NE  雲吞          鄧小巧
16  18  愛的森林        楊思琦
17  NE  Ride Along             黎曉陽
18  19  動態回顧        石詠莉
19  NE  聲音導航        馮允謙
20  NE  壹步          One Promise

本週共有4首全新上榜+0首重新上榜歌曲(共4首)
Out
LW Songs                      Singers
02  懷很舊的舊       側田
03  鞭子下的勞動者     The Bright Lights
04  離開後         白安
09  很久不見        黃淑蔓

Confirmed~

評分人數

貪睡的人咁懶散嘅歌點解可以由18坐直升機上到第二位
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-16 13:26

擺明冇冠的歌,下WK必回落或直接落榜!

???
John 發表於 2019-3-16 13:54

斷jer取義可恥!
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

雲吞上左3台啦

雲吞上左3台啦
阿mark 發表於 2019-3-16 16:47

Tvb排隊計可能等2個月先上雲吞

回復  iamsingingwong

Thx, 見佢有拍英皇啲戲以為仲係佢地啲人添,佢咁快又返tvb都唔知走嚟做乜 ...
kimjj 發表於 2019-3-16 14:26

好似完左約英皇無耐,休息左一陣,簽星夢可打賤張敬軒卦

搵大隻仔做愛    將代表啲咩

好正常

好似完左約英皇無耐,休息左一陣,簽星夢可打賤張敬軒卦
iamsingingwong 發表於 2019-3-16 16:52

咁周柏豪是否可以另謀出路

感覺今個星期997會out2-5 poor steph

古巨基 no.6

Congrats 祖祖 3台冠

正!不過可能要out黃淑蔓了

on仔彈翻上第二係咩操作,咁鬼似我本人嘅走勢
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 12 ERadio 華語榜
1. 致旅途中的我 - Nowhere Boys  |  2. 無憾的生存 - Dear Jane  |  3. 偽人 - 許廷鏗

100%肯定一種永遠今WK997冠硬!! 賭幾多都得!!

100%肯定一種永遠今WK997冠硬!! 賭幾多都得!!
酷愛903 發表於 2019-3-16 17:21

冠黃淑蔓就剪你

on仔彈翻上第二係咩操作,咁鬼似我本人嘅走勢
風見志郎 發表於 2019-3-16 17:20

呢首歌總AP應該係今年十大死線

思琦妹唔爆,爆candy果首咁高汁
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 12 ERadio 華語榜
1. 致旅途中的我 - Nowhere Boys  |  2. 無憾的生存 - Dear Jane  |  3. 偽人 - 許廷鏗