返回列表 發帖
雲吞 當我迷失時 如若我
三首歌咁就死左
艾石仔 發表於 2019-3-15 13:30

垃圾
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73*

2019 香港唱片商會銷量榜第10週 2019/3/15

TW LW NW
01 09 02 No Coincidence / 鄧小巧  
02 01 11  ...
hinz 發表於 2019-3-15 14:12

Wyman always wins
。Kaykay。Taytay。Kelly。

伊健隻碟仲有得上

三首歌咁就死左
《如若我》係從未上榜 Pandora仲要有份做903個show

伊健隻碟仲有得上
hlyung 發表於 2019-3-15 16:48

無人買返陳曉東d碟,嬲

Dear Jane演唱會場外會有新碟《Infinity & Eternity》優先發售
新歌+精選黎
明明都儲夠9首新歌,點解唔直接出大碟?
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

因為在TBB的時空裡
有菊姐、胡生、石小姐和另外兩位銷量王
l00540 發表於 2019-3-15 16:16

2018年度勁歌金曲頒獎典禮 - 勁歌金曲唱片銷量大奬

《忘記我自己》- HANA菊梓喬

《到此一遊》- 胡鴻鈞

C Again- 鄺美雲

15- 陳潔麗

The Hat Trick- Sukie S石詠莉

阿mark係邊度?小巧第一,連菊姐都做不到,tvb又要打壓小巧了
iamsingingwong 發表於 2019-3-15 15:39

其實tvb點解要打壓鄧小巧,威脅性仲低過泳兒鍾舒漫啦

2019 香港唱片商會銷量榜第10週 2019/3/15

TW LW NW
01 09 02 No Coincidence / 鄧小巧  
02 01 11  ...
hinz 發表於 2019-3-15 14:12

小巧!!!終於有啲成績!

巧黨又威威啦
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 11 (16/03/2019)
1. 下一位前度 - 林家謙  2. Ride Along - 黎曉陽  3. 白雲會告訴我 - 雷同二友  4. 寂寞就如 - 麥浚龍  5. 13 樓的大笨象 - 鄭融

阿mark 發表於 2019-3-15 17:30

其實TVB係打壓所有非星夢英皇歌手。

Dear Jane演唱會場外會有新碟《Infinity & Eternity》優先發售
新歌+精選黎
明明都儲夠9首新歌,點解唔直接 ...
sampras625 發表於 2019-3-15 17:16

太好了, 終於似返以前, 開SHOW會有新歌+精選

《如若我》係從未上榜 Pandora仲要有份做903個show
nicholashin 發表於 2019-3-15 16:53

咪垃圾囉
幫你出show已經冇錢仲要ban人啲歌
仲要呃成百個band仔幫手演出但一蚊車馬費都冇

成個show根本搵堆人襯托謝霆鋒咁

阿mark 發表於 2019-3-15 17:30

唔肯減肥lor
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁膠kayz2z
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

2018年度勁歌金曲頒獎典禮 - 勁歌金曲唱片銷量大奬

《忘記我自己》- HANA菊梓喬
《到此一遊》- 胡鴻 ...
matt0605 發表於 2019-3-15 17:22

今年係菊姐,譚姐,軒仔,柏豪,基仔

其實TVB係打壓所有非星夢英皇歌手。
Ching2015 發表於 2019-3-15 17:52

咁鍾舒漫需要首首冠咩

咁鍾舒漫需要首首冠咩
阿mark 發表於 2019-3-15 19:03

星夢英皇撐起一個頒獎禮

咁鍾舒漫需要首首冠咩
阿mark 發表於 2019-3-15 19:03

美ai出概念大碟?
搵咗周耀輝寫以花為概念嘅系列
轉身醒覺情路有秩序 不追過不知所需

美ai出概念大碟?
kenvincy.cn 發表於 2019-3-15 19:15

抄盧巧音

美ai出概念大碟?
kenvincy.cn 發表於 2019-3-15 19:15

又抄早早secret live
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

抄盧巧音
hehehaha 發表於 2019-3-15 19:17

抄gin gin 玫瑰的故事
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

新歌+精選黎
明明都儲夠9首新歌,點解唔直接 ...
sampras625 發表於 2019-3-15 17:16

27首歌

27首歌
艾石仔 發表於 2019-3-15 19:19

希望封面有阿tim著緊身褲

古巨基斷斷續續都上左9個星期
hinz 發表於 2019-3-15 14:17

亂世情侶真係功不可沒。

雲吞得一次 搞笑啊?
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 11
1. 花花草草 2. 釋放自己 3. 守破離

雲吞得一次 搞笑啊?
帥小寶` 發表於 2019-3-15 19:34

炸雲呑 EDM remix  係時候出動

美ai出概念大碟?

盧巧音出完即flop

美ai出概念大碟?

花無雪
英皇小花

迎春花

花開富貴

咁騎膊馬單曲點算?

日期: 17/3/2019
活動: 無綫電視 星夢娛樂 HOMECOMING記者會
嘉賓: Homecoming藝人、#杜之克#、#何哲圖#、#余詠珊#、#潘盈慧# (非正式資料: #林峯#)。
時間: 12:30
地點: 將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日1樓酒店宴會廳1

林峯返大台LOL
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 11
1.容祖兒 - 一種永遠 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 - 寂寞就如
3.謝安琪 - 其實寂寞

花無雪
英皇小花

迎春花

花開富貴

咁騎膊馬單曲點算?
iamsingingwong 發表於 2019-3-15 19:48

概念碟,又唔一定首首都要合主題

嘉賓: Homecoming藝人、#杜之克#、#何哲圖# ...
JayantL 發表於 2019-3-15 19:54

哈哈簽星夢???

哈哈簽星夢???
阿mark 發表於 2019-3-15 19:56

又被903 ban

概念碟,又唔一定首首都要合主題
阿mark 發表於 2019-3-15 19:55

Really?
騎膊馬不好聽,送俾英皇盛世精選好過

又被903 ban
iamsingingwong 發表於 2019-3-15 19:57

903ban唔ban有分别咩

咪垃圾囉
幫你出show已經冇錢仲要ban人啲歌
仲要呃成百個band仔幫手演出但一蚊車馬費都冇

成個show根本搵 ...
hehehaha 發表於 2019-3-15 18:39

然後謝霆鋒隨時淨係唱2首歌
根本呃人買商台account
Jim's Music Selection 2019
WK 11: 白雲會告訴我 / 雲吞 / 懷很舊的舊

Really?
騎膊馬不好聽,送俾英皇盛世精選好過
iamsingingwong 發表於 2019-3-15 19:58

我暫時覺得騎膊馬都好聽過明日花
轉身醒覺情路有秩序 不追過不知所需

嘉賓: Homecoming藝人、#杜之克#、#何哲圖# ...

年尾又可以加番個亞太區lar

chris 發表於 2019-3-15 20:20

寰亞索尼唔玩都無所謂,一樣星光熠熠

903ban唔ban有分别咩
阿mark 發表於 2019-3-15 19:58

幾時到許廷鏗回歸娘家?

chris 發表於 2019-3-15 20:20

最佳演繹點算?

我暫時覺得騎膊馬都好聽過明日花
kenvincy.cn 發表於 2019-3-15 20:12

明日花要聽多d先評論到
騎膊馬聽左2次已放棄

話說佢呢幾年去左邊
HINZ TOP 20 Week 11
01 守破離 - 林二汶
02 值得放棄 - 符致逸
03 偽人 - 許廷鏗

話說佢呢幾年去左邊
hinz 發表於 2019-3-15 20:54

樂小姐竟然唔黎?佢最愛林峯...會唔會另有其人
同埋林峯唔係簽咗俾古天樂咩

樂小姐竟然唔黎?佢最愛林峯...會唔會另有其人
同埋林峯唔係簽咗俾古天樂咩 ...
LLLC 發表於 2019-3-15 21:10

可能係謝安琪
HINZ TOP 20 Week 11
01 守破離 - 林二汶
02 值得放棄 - 符致逸
03 偽人 - 許廷鏗

三首歌咁就死左

雲吞應該只係上星期失禁

豹哥就睇定d, 星期三2次連報榜有3次, 不過咁嘅劣勢都好難有冠

如若我就算, 獨立人仲要做慢歌, 上到榜再算
WYTV Music Chart(Week 11)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

可能係謝安琪
hinz 發表於 2019-3-15 21:15

搞gag?
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

可能係謝安琪
hinz 發表於 2019-3-15 21:15

期待tvb 將浦銘心拍成電視劇
古天樂鄭伊健齊齊回巢

雲吞應該只係上星期失禁

豹哥就睇定d, 星期三2次連報榜有3次, 不過咁嘅劣勢都好難有冠

如若我就算, 獨 ...
kevinlai1621 發表於 2019-3-15 21:33

估唔到咁多首得NWB上到最耐

期待tvb 將浦銘心拍成電視劇
古天樂鄭伊健齊齊回巢
hehehaha 發表於 2019-3-15 21:45

希望viu tv翻拍學警出更 有早早個輯
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 11
1. 花花草草 2. 釋放自己 3. 守破離