返回列表 發帖
下一位前度幾時先冠呀,個個星期都得around 10次AP,上足9個星期都無用啦。 ...
alex12341234 發表於 2019-3-16 00:00

估計播到4月頭
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73*

其實唱片生意係咪真係差無可差
一來呢排無乜新碟, 二來D舊碟仲係可以長期上榜, 三來軒仔隻碟先賣得萬5張... ...
Lewis 發表於 2019-3-15 14:54

你應該無留意台灣五大銷量榜,2018年年冠係華晨宇2015年隻碟,林俊傑五月天個d嘅專輯個個上足兩三年,但早早張碟都係淨係得三四週就out..其實真係有d碟就係好賣。呢個其實都係一個唔正常嘅現象,台灣五大係計入淘寶賣家同佢地批發嘅銷量,基本上個榜已經由內地銷售主導,呢方面講,台灣市場應該仲差過香港市場。同埋呢一點都說明依家好少有真樂迷,個個都係見人下菜而唔係關注d新歌新碟。

Homecoming 我覺得好大機會係mag

林峰呀
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

Homecoming 我覺得好大機會係祖兒
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73*

Homecoming 我覺得好大機會係祖兒
hehehaha 發表於 2019-3-16 03:14

上次拍劇係咪學警捉姦
SSN Chart (15 Mar)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 一 種 永 遠 (1 Week No.1) - 容 祖 兒
2. 當 我 迷 失 時 聽 著 的 歌 - 陳 蕾
3. 和 懷 念 講 再 見 - 吳 業 坤

個list 最大機會得胡杏兒/亞太峯
欣宜/鏗 仲封殺察
陳法拉係美國
Sg wfc 唔會搞記招
Kay 古天樂 陳松伶 唔 ...
LLLC 發表於 2019-3-15 23:23

美杏似乎快要生第2個小朋友
機會唔會太大
最有可能確係峯哥

上次拍劇係咪學警捉姦
John 發表於 2019-3-16 03:23

tvb嚟講 係

幾時到許廷鏗回歸娘家?
iamsingingwong 發表於 2019-3-15 20:46

903都唔ban佢,應該唔會翻啦

好慘
明明 R U Naughty? / Be Water, My Friend 都係得亞
Our_Souvenir 發表於 2019-3-15 23:45

咁首首高位咯,鄧小巧係榜尾都冇,除左雅俗強弱和好

我估係咪欣宜回歸?燒生果邊唔多掂。
林峰唔係話簽古天樂咩?如果係林峰點會冇樂小姐出席。
如果係電視上合作就似係古天樂,之前傳外判給他,但有埋唱片公司就唔似係。
2019 Follow MI
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

如果係電視上合 ...
dom 發表於 2019-3-16 08:40

林峰應該唔會啦
剛剛簽咗古生無耐

欣宜又未勁到要特登歡迎佢番嚟

我估應係徐子珊/楊怡
Jim's Music Selection 2019
WK 11: 白雲會告訴我 / 雲吞 / 懷很舊的舊

Homecoming我估鍾嘉欣

希望梁文禮放完唔好返黎
hehehaha 發表於 2019-3-15 23:31

佢今年應該無假放了

如果係電視上合 ...
dom 發表於 2019-3-16 08:40

咁要估其他人的話我估張衛健啦

咁要估其他人的話我估張衛健啦
林仔 發表於 2019-3-16 09:24

張衛健唔係話唔拍劇了麼

張衛健唔係話唔拍劇了麼
lu12 發表於 2019-3-16 09:25

我根本亂估
唔使理會

HomeComing 主角係林峯
林峯 fans 都話當日同一場地有記者會
爭在有冇其他人做陪襯
本週冠軍歌: 守口如瓶 - 周國賢

2018 最佳原創歌 再不再見 改編歌 亂了星座 演繹歌 天才兒童1985 音樂錄影帶演出 嫁給我
最受歡迎華語歌 長大 廣告歌 初心 合唱歌 Make a Beat 跳舞歌 閨蜜專用 唱作歌 最後最後
電視主題歌 遙不可及 電影主題歌 重生 Karaoke 歌 被討厭的勇氣 / 階磚三 新星金曲 月亮不代表我的心 新人獎 曾樂彤

爭在有冇其他人做陪襯 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-3-16 09:47

補視帝啦,不過唔知佢演技仲可唔可以維持到使徒行者咁嘅水準。總覺得佢宜家變油膩了

下一位前度幾時先冠呀,個個星期都得around 10次AP,上足9個星期都無用啦。 ...
alex12341234 發表於 2019-3-16 00:00

ap多過好多冠軍歌啦
A Powerpick年度大清算 2018
click here

Our_Souvenir 發表於 2019-3-16 09:47

下 點解要簽番星夢呢間垃圾公司

陰功 周柏豪咁快一哥地位不補
HINZ TOP 20 Week 11
01 守破離 - 林二汶
02 值得放棄 - 符致逸
03 偽人 - 許廷鏗

陰功 周柏豪咁快一哥地位不補
hinz 發表於 2019-3-16 10:37

佢個最男係咪呢世都唔會攞到
就算 EEG 唔玩都係 LF 頂上
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

正式宣布張敬軒下年可以缺席勁歌,全部勁歌大獎由星夢橫掃

下 點解要簽番星夢呢間垃圾公司
放空 發表於 2019-3-16 10:28

希望林峯帶埋鄧智偉 HomeComing
可以拉高返星夢幕後質素

2018 最佳原創歌 再不再見 改編歌 亂了星座 演繹歌 天才兒童1985 音樂錄影帶演出 嫁給我
最受歡迎華語歌 長大 廣告歌 初心 合唱歌 Make a Beat 跳舞歌 閨蜜專用 唱作歌 最後最後
電視主題歌 遙不可及 電影主題歌 重生 Karaoke 歌 被討厭的勇氣 / 階磚三 新星金曲 月亮不代表我的心 新人獎 曾樂彤

雲吞WK11可能上左真.死位OMG

正式宣布張敬軒下年可以缺席勁歌,全部勁歌大獎由星夢橫掃
1d14 發表於 2019-3-16 10:40

都唔係冇可能
EEG 都拉隊 (Kenny Sherman Ken TLT) 上 VIUTV 節目

佢個最男係咪呢世都唔會攞到
就算 EEG 唔玩都係 LF 頂上
616.1314 發表於 2019-3-16 10:38

其實最慘係紅軍

903專業推介 16/03/2019 第11週
RK  LW  Songs                          Singers
01   18   偽人                              許廷鏗
02   19   一吻穿越四十六億歲       陳健安
03   07   雲吞                              鄧小巧
04   03   Ride Along                     黎曉陽
05   04   致旅途中的我                 Nowhere Boys
06   06   塑造                              謝霆鋒 Feat. 王嘉爾
07   11   You Don't Know Me         Dusty Bottle
08   10   13樓的大笨象                 鄭融
09   12   中佬旅行團                    陳柏宇
10   08   無憾的生存                    Dear Jane
11   17   想突然                           陳凱詠
12   09   和懷念講再見                 吳業坤
13   15   白雲會告訴我                 雷同二友
14   13   All That Jazz                   蘇永康
15   05   喪標的最後一夜              I Love You Boy'z
16   ne   買不到的快樂                 林奕匡
17   16   下一位前度                    林家謙
18   20   很久不見                       黃淑蔓
19   Re   貪睡的人                       黃妍
20   02   當我迷失時聽著的歌       陳蕾

本週1首新上榜歌曲 1首重新上榜歌曲

out
01   亂世情侶                      古巨基
14   值得放棄                      符致逸

其實最慘係紅軍
Ching2015 發表於 2019-3-16 11:00

都唔怕,紅軍已經上咗位, 而且他有冠軍銜頭, 應該是力捧的一個.

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

貪睡的人RE第二次?
HINZ TOP 20 Week 11
01 守破離 - 林二汶
02 值得放棄 - 符致逸
03 偽人 - 許廷鏗

可以拉高返星夢幕後質素
Our_Souvenir 發表於 2019-3-16 10:44

我相信鄧智偉回去tvb的可能性不大,始終他在tvb做電視劇主題曲/插曲時不僅可以找其他唱片公司的歌手去演譯作品(e.g. 關淑怡),加上沒有herman插手。但是現在鄧智偉回去的話,tvb一定要在歌曲的監製上加上herman的名字。

貪睡的人RE第二次?
hinz 發表於 2019-3-16 11:11

好驚 好似笑容迷路了
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 11 ERadio 華語榜
1. 一吻穿越四十六億歲 - 陳健安  |  2. 偽人 - 許廷鏗  |  3. 致旅途中的我 - Nowhere Boys

咁邊個係亞太女?
連詩雅拎過 TVB8 最女 所以佢有機亞太女?
Our_Souvenir 發表於 2019-3-15 23:57

都正路bor,KFC E+只歌深夜檔劇集歌,美廁只歌7:00,明顯捧美廁多D

都正路bor,KFC E+只歌深夜檔劇集歌,美廁只歌7:00,明顯捧美廁多D
chris 發表於 2019-3-16 11:16

KFC仲有只係930播緊

tvb上年蝕左二億,而家係時候改革了。係要用人之下,連以前叛將林峰都返得去,Alfred都有機會係tvb亮相甚至做節目啦,同公司Dear Jane同衛蘭都有上tvb啦。

今朝loop歌太耐, 好似聽緊KF 唱下一位前度

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

tvb上年蝕左二億,而家係時候改革了。係要用人之下,連以前叛將林峰都返得去,Alfred都有機會係tvb亮相甚至 ...
Ching2015 發表於 2019-3-16 11:26

度縮到咁都蝕兩億

其實最慘係紅軍
Ching2015 發表於 2019-3-16 11:00

其實佢live唔錯 星夢班底以外既歌都okay
快啲轉公司啦

林峯好似走左無耐咋喎,唔係簽左新電影公司架咩
咁快又返去大台?

中文歌曲龍虎榜@2019/03/16 WK11
RK  LW  Songs                     Singers
01  04  一種永遠       容祖兒
02  18  貪睡的人       黃妍
03  05  無憾的生存      Dear Jane
04  09  當我迷失時聽著的歌  陳蕾
05  08  孤身走        連詩雅
06  11  致旅途中的我     Nowhere Boys
07  19  和懷念講再見     吳業坤
08  06  亂世情侶       古巨基
09  16  雲吞         鄧小巧
10  15  13樓的大笨象      鄭融
11  01  偽人         許廷鏗
12  13  Ride Along       黎曉陽
13  17  動態回顧       石詠莉
14  02  時間囊        方皓玟
15  ne  聲音導航       馮允謙
16  ne  You Don't Know Me   Dusty Bottle
17  20  懷很舊的舊      側田
18  ne  買不到的快樂     林奕匡
19  03  值得放棄       符致逸
20  ne  預知天線       糖兄妹

本週有
4 首新上榜歌曲 + 本週有 ? 首重新上榜歌曲
Remaining
Out

LW  Songs                    Singers
07  釋放自己                    Mr.
10  中佬旅行團                 陳柏宇
12  塑造                         謝霆鋒 Feat. Jackson Wang
14  守破離                       林二汶

tvb上年蝕左二億,而家係時候改革了。係要用人之下,連以前叛將林峰都返得去,Alfred都有機會係tvb亮相甚至 ...
Ching2015 發表於 2019-3-16 11:26

根本呢幾年 TVB 既人事作風 方針取向 管理方面都好有問題
令到好多人都唔續約又走晒
最慘係又要拎住一堆點擊係度自 HIGH

細蘇ㄧ次都冇播過其實寂寞喎
任我行 失憶蝴蝶

搶番最受歡迎男歌星

支持林峯返TVB搶番最受歡迎男歌手
任我行 失憶蝴蝶

根本呢幾年 TVB 既人事作風 方針取向 管理方面都好有問題
令到好多人都唔續約又走晒
最慘係又要拎 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-3-16 12:03

佢d點擊同收視變唔到錢...
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

佢d點擊同收視變唔到錢...
speedman 發表於 2019-3-16 12:28

我覺得音樂部係有賺 掛

電視部 逼逼娼奴 就蝕硬
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week12
1當我迷失時聽著的歌2白雲會告訴我3致旅途中的我

可以拉高返星夢幕後質素
Our_Souvenir 發表於 2019-3-16 10:44

鄧智偉ko張家誠!

陳健安又有得加

林峰唔係英皇既咩?

小巧連亞軍都無?