返回列表 發帖

#Cool Cafe 工作台#

我相信CM應該有一班出左黎做野既朋友
開呢個台既目的就係想比大家吐下工作上既苦水
對前路既迷茫
比大家圍爐取暖
雖然最後你或者仍然係迷茫
但至少你發現原來有同路人
唔會再感到孤單

有得放假補眠

Freshgrad留名
有時返工真係好攰
啱啱聽緊今天終於一人回家
有美煎相伴 精神返 ...
hehemamama 發表於 2019-3-20 19:33

Gin Lee fans
Jim's Music Selection 2019
WK 12: 我要給世界最悠長的濕吻 / 寂寞就如 / 其實寂寞

Freshgrad留名
有時返工真係好攰
有美煎相伴 精神返 ...
hehemamama 發表於 2019-3-20 19:33

你個名好似好正
cm已經集齊
hehe
hehehaha
hehemamama
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73*

Freshgrad留名
有時返工真係好攰
有美煎相伴 精神返
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

好似林家謙咁
hehehaha 發表於 2019-3-20 19:08

thank u, next
Jason's Playlist 2019 Week 11
一吻穿越四十六億歲 - 陳健安 // Now That I Found You - Carly Rae Jepsen

唔知下一位上司係點呢
JasOh103 發表於 2019-3-20 18:02

好似林家謙咁

星期五  
唔走得堂 xx(
Wonders 發表於 2019-3-20 18:07

大排檔!
一吻穿越四十六億歲 - 陳健安 // Now That I Found You - Carly Rae Jepsen

me too
難得
JasOh103 發表於 2019-3-20 18:05

星期五
唔走得堂 xx(

smart
Wonders 發表於 2019-3-20 18:05

me too
難得

放工? 咁得閒既
JasOh103 發表於 2019-3-20 18:03

smart

**** 本內容被作者隱藏 ****
stephybest 發表於 2019-3-17 23:43

複雜過家好月圓......

最煩就係人事
WK 12: 我要給世界最悠長的濕吻 / 寂寞就如 / 其實寂寞

會係同一位上司
Wonders 發表於 2019-3-20 18:02

放工? 咁得閒既

唔知下一位上司係點呢
JasOh103 發表於 2019-3-20 18:02

會係同一位上司

唔知下一位上司係點呢

我依家都重傷
呵唔到佢喇
616.1314 發表於 2019-3-20 15:47

點傷法我聽到都心痛

我依家都重傷
呵唔到佢喇
616.1314 發表於 2019-3-20 15:47

我未夠重傷

美版主咁慘豬叫616.1314呵返你
stephybest 發表於 2019-3-20 13:18

我依家都重傷
呵唔到佢喇
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

係 有時好怕真係兩手fing fing 無野搞
寧願忙到不知幾點
咁樣先會覺得每日係「充實」咁過 ...
放空 發表於 2019-3-20 14:41

充實唔OT最好

同意

份工係project base基本上做既野有90%+都係ad hoc basis
都試過幾多忙到不知幾點

呢幾個月番工 ...
CunninG 發表於 2019-3-18 15:56

係 有時好怕真係兩手fing fing 無野搞
寧願忙到不知幾點
咁樣先會覺得每日係「充實」咁過

依兩三日一路咳一路打乞痴一路趕deadline
命都短幾年
今日食佐藥就鬼死咁眼訓仲更加做唔到野{:1_17: ...
屮SiU霖屮 發表於 2019-3-20 10:04

美版主咁慘豬叫616.1314呵返你

依兩三日一路咳一路打乞痴一路趕deadline
命都短幾年
今日食佐藥就鬼死咁眼訓仲更加做唔到野

你邊邊 :0
616.1314 發表於 2019-3-18 15:37

食物鏈最底層,食花生

扮工辛苦過多野做
eggsteven 發表於 2019-3-18 15:39

同意
唔係,代表係一個廢人
stephybest 發表於 2019-3-18 15:23

如果唔係忽然好多嘢做其實幾好
kwanie 發表於 2019-3-18 15:34

份工係project base基本上做既野有90%+都係ad hoc basis
都試過幾多忙到不知幾點

呢幾個月番工番到好lost
因為好多時都無咩野做
而公司KPI好睇重做左幾多野 (quantity)
但有時眼見其他同事好似成日都有d野做
自己就手fing fing

有時會諗自己係咪真係做得唔好所以大家唔比機會我呢
但另一方面其實我都無咩點聽到上面既人話我quality有咩大問題

如果份工成日都無野做  
咁係咪一件好事....
CunninG 發表於 2019-3-18 15:14

扮工辛苦過多野做

stephybest 發表於 2019-3-17 23:43

你邊邊 :0
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

如果份工成日都無野做  
咁係咪一件好事....
CunninG 發表於 18/3/2019 15:14
如果唔係忽然好多嘢做其實幾好
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 12 (23/03/2019)
1. 守破離 - 林二汶  2. 寂寞就如 - 麥浚龍  3. 無憾的生存 - Dear Jane  4. 如若我 - Pandora  5. Ride Along - 黎曉陽

如果份工成日都無野做  
咁係咪一件好事....
CunninG 發表於 2019-3-18 15:14

唔係,代表係一個廢人

如果份工成日都無野做  
咁係咪一件好事....

好在搭東鐵線
屮SiU霖屮 發表於 2019-3-18 10:43

我都唔搭荃灣線

好在搭東鐵線

介唔介意講做盛行?
Kfmusic 發表於 2019-3-17 23:40

遲啲先講

有咩玩
John 發表於 2019-3-17 15:59

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

又要返工
辛苦...
JasOh103 發表於 2019-3-17 23:34

介唔介意講做盛行?
KFMusic Choice WK 12
1 寂寞就如 - 麥浚龍 | 2 其實寂寞 - 謝安琪 | 3 You Don't Know Me - Dusty Bottle | 4 Ride Along - 黎曉陽 | 5 致旅途中的我 - Nowhere Boys

又要返工
辛苦...

明明就係一班等退休既阿姐,都要攻心計
stephybest 發表於 2019-3-17 15:53

有咩玩
SSN Chart (22 Mar)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 當 我 迷 失 時 聽 著 的 歌 (1 Week No.1) - 陳 蕾
2. 和 懷 念 講 再 見 - 吳 業 坤
3. 明 陣 - Robynn & Kendy

可唔可以happy share

我office條team人唔多
所以好少宮心計
CunninG 發表於 2019-3-17 15:19

明明就係一班等退休既阿姐,都要攻心計

Office班阿姐級好多宮心計
stephybest 發表於 2019-3-17 10:46

可唔可以happy share

我office條team人唔多
所以好少宮心計

Office班阿姐級好多宮心計

唔是8733咩
matthew1990 發表於 16/3/2019 17:12
bai chi too too ma
Music Picks Week 12 (23/03/2019)
1. 守破離 - 林二汶  2. 寂寞就如 - 麥浚龍  3. 無憾的生存 - Dear Jane  4. 如若我 - Pandora  5. Ride Along - 黎曉陽

matthew1990 發表於 2019-3-16 17:13

都有男同事 男病人  男同事爽快好多
    但下屬大部分係嬸嬸 姐姐 成日情緒化 要人氹 呢下最煩
    所以 Kay 係Kkbox 黑面已經還好 D 照顧員 清潔姐姐 小小工作上不如意 就又喊又叫
    頂唔蒲 !
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

matthew1990 發表於 2019-3-16 17:13

所以要聽返key歌平衡下

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

點會係8722
kwanie 發表於 2019-3-16 16:41

唔是8733咩
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

點會係8722
kwanie 發表於 2019-3-16 16:41

你唔講我都醒唔起
SSN Chart (22 Mar)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 當 我 迷 失 時 聽 著 的 歌 (1 Week No.1) - 陳 蕾

John 發表於 16/3/2019 16:40
點會係8722

你講邊個?cm好似有幾個孖k
CunninG 發表於 2019-3-16 16:16

唔知孖k幾時返嚟
John 發表於 2019-3-16 13:44

你講邊個?cm好似有幾個孖k

唔制 ! 萬一偶像變老闆 可能咩好感都無曬 即使我相信Kay份人應該好nice ! ...
白河喜來登 發表於 2019-3-16 14:21

日日都要聽魔音又真係幾慘

轉去做安琪助手啦
stephybest 發表於 2019-3-16 13:36

唔制 ! 萬一偶像變老闆 可能咩好感都無曬 即使我相信Kay份人應該好nice !
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!