返回列表 發帖
啲高層做唔夠三個月到半年就係
我公司係咪執得

咁香港唔同d嘅
澳洲呢度一般收工就堅收工
除非做到好高層就唔同啦
electric 發表於 2019-3-15 18:36

羨慕

咁香港唔同d嘅
除非做到好高層就唔同啦

你lunch time有冇兩個鐘
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

少年你太年輕了
邊有咁多真放工
我聽日仲應承左要交份proposal比manager review

FYI office 工.  ...
CunninG 發表於 2019-3-15 17:45

都係番佐工先知d上司
原來真係咁鐘意臨放工先交低野比你做

都係番佐工先知d上司好鐘意臨放工先交低野比你做
屮SiU霖屮 發表於 2019-3-15 22:00

唔急嫁,不過聽日朝早九點要比我!

少年你太年輕了
邊有咁多真放工
我聽日仲應承左要交份proposal比manager review

FYI office 工.  ...
CunninG 發表於 15/3/2019 17:45
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
全宇宙嘈夠未 !!!!!!!!
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 25 (22/06/2019)
1. 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安  2. 山旮旯 - 馮允謙  3. 二期大樓 - 陳卓賢  4. 沉默之間 - 陳慧敏  5. 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

唔急嫁,不過聽日朝早九點要比我!
stephybest 發表於 2019-3-15 22:02

雖然要準時走矛人會理禾
但其他人又咁鬼忙 自己準時走又唔好意思
攪到日日都OT咁制

雖然要準時走矛人會理禾
但其他人又咁鬼忙 自己準時走又唔好意思
攪到日日都OT咁制 ...
屮SiU霖屮 發表於 2019-3-15 22:10

忙到不點幾點…

做邊行?
放空 發表於 2019-3-15 12:20

可以抽鄭秀文7月演唱會個間
44. 如漆黑天際看到閃電
Week26
1SaveTheWorld2碌架床3零瑕疵

**** 本內容被作者隱藏 ****
kwanie 發表於 2019-3-15 22:04

我仲係果份啊
其實我一直都好想走
亦都一直有搵工
但我呢家先發現自己呢家做既野個行頭好窄
好多公司都未必係想要呢類既Experience
所以跳極都跳唔到出去
唉....

咁香港唔同d嘅
除非做到好高層就唔同啦

其實我覺得亞洲人個社會既奴性好重
我公司好多歐美office even東南亞office既人
放假就真係點都搵唔到佢地

可以抽鄭秀文7月演唱會個間
b01091018 發表於 2019-3-15 22:54

想識你
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

呢個post so good
有無人都係做好黑人憎既hr狗

呢個post so good
有無人都係做好黑人憎既hr狗
PerryXD 發表於 2019-3-16 01:55

你又回歸
SSN Chart (21 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. Just carry on (1 Week No.1) - 林 家 謙
2. 孤 獨 門 口 - Gin Lee 李 幸 倪
3. 玫 瑰 式 體 驗 - 林 欣 彤

你又回歸
John 發表於 2019-3-16 02:09

為左kay回歸

為左kay回歸
PerryXD 發表於 2019-3-16 02:14

希望佢唱多d live
想睇佢出醜
SSN Chart (21 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. Just carry on (1 Week No.1) - 林 家 謙

希望佢唱多d live
想睇佢出醜
John 發表於 2019-3-16 02:17

全靠佢走音 我先翻到黎

全靠佢走音 我先翻到黎
PerryXD 發表於 2019-3-16 02:23

得閒上黎坐下

你lunch time有冇兩個鐘
hehehaha 發表於 2019-3-15 21:34

邊有咁正
得45Mins
晏畫再有20mins

邊有咁正
得45Mins
晏畫再有20mins
electric 發表於 2019-3-16 05:41

45mins ? 太少啦掛
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK24: 山旮旯 (3 Weeks No.1) / 尋找彼得潘 / Tonight

邊有咁正
得45Mins
晏畫再有20mins
electric 發表於 2019-3-16 05:41

你返邊行?
霏.共和 KFMUSIC Choice 第26週冠軍歌: 波雅斯 - per se

你返邊行?
Kfmusic 發表於 2019-3-16 10:54

名店~

45mins ? 太少啦掛
放空 發表於 2019-3-16 10:22

係 食得好趕

名店~
electric 發表於 2019-3-16 10:56

果然係基界名媛
霏.共和 KFMUSIC Choice 第26週冠軍歌: 波雅斯 - per se

我做療養醫院
好辛苦
成日返早更
又要管清潔姐姐 洗衣姐姐 外勤哥哥 花王叔叔
前幾日為左調假問題 兩位姐姐鬧大交 嘈到拆天
我要做和事佬
院長要我 警告佢地 唔好再係工作地方鬧交
我太強硬 又怕佢地劈炮唔撈 太軟弱 又怕院長覺得我無用
成日要我做磨心 真係怕左班大帝
樓層D 護士姐姐又口是心非 中意打小報告
太多女人工作地方零舍麻L煩
男人易管好多 女人就最煩 又多多意見 又中意搞是搞非
十年社會歌仍唱入香港人的心,她為香港的時勢下最到題的註腳 !

我做療養醫院
好辛苦
成日返早更
前幾日為左調假問題 兩位姐姐 ...
白河喜來登 發表於 2019-3-16 11:46

謝安琪粉絲真慘

全靠佢走音 我先翻到黎
PerryXD 發表於 16/3/2019 02:23
你公司要求好鬼高
Music Picks Week 25 (22/06/2019)
1. 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安  2. 山旮旯 - 馮允謙  3. 二期大樓 - 陳卓賢  4. 沉默之間 - 陳慧敏  5. 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

你公司要求好鬼高
kwanie 發表於 2019-3-16 13:20

我早排行過同事個位就見到你cv

我做療養醫院
好辛苦
成日返早更
前幾日為左調假問題 兩位姐姐 ...
白河喜來登 發表於 2019-3-16 11:46

轉去做安琪助手啦

PerryXD 發表於 16/3/2019 13:29

PerryXD 發表於 2019-3-16 13:29

有冇私藏

kwanie 發表於 2019-3-16 13:37

但我做payroll 請人唔關我事

有冇私藏
John 發表於 2019-3-16 13:40

放左落回收筒收藏

唔知孖k幾時返嚟

但我做payroll 請人唔關我事
PerryXD 發表於 16/3/2019 13:41

轉去做安琪助手啦
stephybest 發表於 2019-3-16 13:36

唔制 ! 萬一偶像變老闆 可能咩好感都無曬 即使我相信Kay份人應該好nice !
十年社會歌仍唱入香港人的心,她為香港的時勢下最到題的註腳 !

唔制 ! 萬一偶像變老闆 可能咩好感都無曬 即使我相信Kay份人應該好nice ! ...
白河喜來登 發表於 2019-3-16 14:21

日日都要聽魔音又真係幾慘

唔知孖k幾時返嚟
John 發表於 2019-3-16 13:44

你講邊個?cm好似有幾個孖k

你講邊個?cm好似有幾個孖k
CunninG 發表於 2019-3-16 16:16

John 發表於 16/3/2019 16:40
點會係8722

點會係8722
kwanie 發表於 2019-3-16 16:41

你唔講我都醒唔起

點會係8722
kwanie 發表於 2019-3-16 16:41

唔是8733咩
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

matthew1990 發表於 2019-3-16 17:13

所以要聽返key歌平衡下
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

matthew1990 發表於 2019-3-16 17:13

都有男同事 男病人  男同事爽快好多
    但下屬大部分係嬸嬸 姐姐 成日情緒化 要人氹 呢下最煩
    所以 Kay 係Kkbox 黑面已經還好 D 照顧員 清潔姐姐 小小工作上不如意 就又喊又叫
    頂唔蒲 !

唔是8733咩
matthew1990 發表於 16/3/2019 17:12
bai chi too too ma

Office班阿姐級好多宮心計

Office班阿姐級好多宮心計
stephybest 發表於 2019-3-17 10:46

可唔可以happy share

我office條team人唔多
所以好少宮心計

可唔可以happy share

我office條team人唔多
所以好少宮心計
CunninG 發表於 2019-3-17 15:19

明明就係一班等退休既阿姐,都要攻心計

明明就係一班等退休既阿姐,都要攻心計
stephybest 發表於 2019-3-17 15:53

有咩玩