返回列表 發帖
點解呢個po好似無咩聲氣咁既
今個show都唔奢望佢會唱D大冷既歌 話哂舊年side track con佢都揀哂D唔Side既咁滯 今次反而想佢唱交擙溫柔 理想對象 醫生與我 不拖不欠就夠 其餘d怨鬼由佢唱飽佢(佢肯唱不過同隔著玻璃就好啦)

回復 219# angelcheng0203

個舞台好淫 但係我好鐘意

回復 219# angelcheng0203

我估係因為今次個舞台睇落比上兩次佔用左更多座位 所以今次公售開返多d位?

回復 222# angelcheng0203

通常佢哋覺得好side 我哋都覺得還好lol反正我唔抱好大期望 正所謂希望愈大失望愈大 美mi今次健健康康咁開show 唔好又扭親腳 失聲 頭暈身慶 佢唱一大堆怨鬼都算啦

今日記招個look好正

回復 246# JasOh103

星秀+獨家真心悶到嘔 默契都係默契好似係除咗04嗰次無唱 次次都有唱 今次唱少一次好嘛

回復 246# JasOh103

不過咁講 fran9同gaybird嘅正嘅 由show mi開始個舞台效果同音樂都唔錯 係個舞一般d咁囉

回復 264# masterdragon

其實gaybird喺show mi編嗰兩段快歌medley好正 仲有兩次touch mi嘅管弦樂都唔錯

回復 269# pooh1460

呢張圖都夠膽死係往年公售最高比例 明明正面位就黑哂不過如果有部分黑色位係留比fanclub嘅話就另計

回復 275# JayantL

可能平時睇開show係正面為主就慣咗正面係靚位 期待今次一字形舞台的visual會係點

回復 280# masterdragon

因為佢live慢歌d管弦樂主要係還原返cd版 無特登做d special arrangement 例如捨不得你 如何掉眼淚

回復 281# 艾石仔

上一次流淚 回來我身邊 世界之最(你願意) 又出動啦

回復 285# mc)

如果love mi同touch mi 2你就頂唔順 我好建議你睇side track con 幾首清新嘅國語歌夾首唔關事嘅總算為情認真過 真心世界級不過其實touch mi 2014個rundown我收貨 新歌為主 再加d少唱同好多年無唱嘅歌(不過性感part無啦啦dub返iconcert個選曲) part2我都ok 不過新歌無咩點唱 同埋個side track medley好頹

回復 294# Garfield

理應十點前可以入到個網 不過搶手嘅演唱會飛都係朝早就入唔到個網

仲未入到... refresh左成個鐘

回復 319# hihi

咦 咁睇嚟今次真係多左飛wor 定係無門市 賣飛速度慢左? 上兩次美mi唔夠半個鐘最貴票價就全部sold out...

有無人知touch mi 1冋2 嗰陣公售賣幾多張飛?

回復 330# hihi

得返一半都唔夠既機會... 不想唉聲嘆氣 亦都唔想咁快心死...

回復 345# 阻住

我都係 其實個版面係意思? 係咪我地原本可以入去買到飛但係出咗問題? 定係純粹係fake9人?

攰了 唔搶了 等fanclub

回復 378# mc)

連九張飛都賣唔出 今次美mi演唱會滯銷得好緊要喎(由十點開始一直load無入過賣飛個頁面 自我安慰中)

Mi:「今次公售個座位表係往年比例最高既,大家應該可以容易D買飛,應該有更多人可以享用正價睇今次演唱會。」
結果我由九點半到sold out都入唔到去個website算,等fanclub,希望fanclub做到野

唔知今次美mi開show之前會唔會出碟?

回復 400# JasOh103

同mi握手邊洗幾萬蚊呀 上次believe in mi個簽名會握手都係幾舊水之嘛 裸個簽名會我仲係喺facebook抽籤免費添

回復 401# misterben111

重點係排隊既話如果你有能力排 而且有心去排既話 你都有機會買到飛 我上次排touch mi 2由前一晚九點排到第二朝十點開賣 排左差唔多十四個鐘(差唔多十一點先到我) 我攞張籌三十幾號 都排到 但係今次cut左門市 電話又唔通 網又上唔到 連買飛既門檻/資格都冇 仲要我本身無信用卡 我今次都係問個frd借信用卡買飛 我排隊就咁攞夠錢過去就ok 邊洗好似咁得個桔

回復 410# fifty1205

我排兩次都係大會堂 又無d咁嘅事喎 你呢單野好離譜 個職員同黃牛都好pk

fb宣佈咗歌迷會購票消息

歌迷會用hotdogtix 咩買飛網嚟架 未聽過 好似好冷門下 有冇人可以講吓呢個網買飛server廢唔廢?唔好又好似城網咁瘋狂retry七個鐘

成功買到飛啦 可以七月去見美mi

回復 442# masterdragon

我買咗第二場我都驚無full rundown睇原來我禁咗一個鐘已經好好彩 我以為我已經係比較遲買到嘅

mi個po真係好摺 我嚟搵D野講下啦
唔知依家mi綵排成點 聽講安心單野令佢停咗綵排 唔知依家仲有冇綵排
或者會因為咁跳少d舞?

Mi幾時先肯蒲頭更新下IG,facebook, 冇晒佢D 近況消息。。好悶呀!
dom 發表於 2019-4-27 14:29

唉 見到佢出po回應嗰陣都仲鬆左啖氣 點知依家又潛水 雖然知道mi依家需要時間沉澱自己 但係佢依家咩動靜都無 真係好擔心佢

啱啱出咗po啦 但係始終擔心佢

回復 487# JasOh103

希望mi會唱多d新歌啦 touch mi無唱總有一個人 結果都比人當成side track啊陰功 同埋希望佢會唱火宅之人同我不是歌手

回復 491# masterdragon

所以我今次睇第二場我都廢事忍 Touch mi嗰次我睇尾場 忍足十一場忍到好辛苦 甚至unfollow咗sammi個fb同ig 今次直接睇劇透入去睇

琴日sammi去rehersal見記者個表情好得人驚 未見過信教之後佢咁嘅樣 希望sammi頂得住啦

回復 508# KendjiBB

唔好啦 sammi膝頭唔舒服 同埋佢唔止一次話d舞步難記報紙話sammi紋左身 同埋話佢開完show會無限期停工 希望sammi可以好好地休息一陣啦

頭先見到有人po咗個自制rundown 好正
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

跳傘上年Side Gig唱左國語版,愛你是我一生中理想Encore有唱無入碟
ON_YOUR_MARK 發表於 2019-5-21 11:26

之前mi做gigi演唱會嘉賓 定gigi做mi嘉賓都有唱跳傘 偏偏自己live就一次無入過碟

回復 529# masterdragon

又嚟 我都好鐘意營多粉紅 但係呢首面世以嚟除咗love mi次次都唱 可唔可以唱下d少唱嘅 例如神奇女俠 大暴走 咁呀

回復 531# JasOh103

你漏咗touch mi唯一女嘉賓卓韻芝 仲有shocking colors嘅dodo姐同汪阿姐

回復 523# l00540

呢個真係唔知有 去搵下先 thx

回復 539# JasOh103

我知道 我特登講返以往mi請d女嘉賓有幾令人震驚姐不過我其實想睇mi同joey/kelly 上次佢喺千fa演唱會做嘉賓同台 但係mi同joey/kelly又未試過一齊同台合唱(致敬梅姐嗰次唔計)所以幾想睇到佢地同台 反而mi同hocc就難d啦

回復 541# uran

古仔又上台唱歌 不了華仔雖然老是常出現 但係我真心睇唔厭
希望學友 leon 城城再做mi嘉賓啦
孝全正野(林雪仲正

收到風會唱裸體早餐
雖然幾鐘意呢首但估唔到會唱
hihi 發表於 2019-5-26 14:19

jeng!!! 佢隻碟宣傳緊嗰時已經話首歌好適合舞台表演 但係始終係國語歌 而且美mi走開數 上次話唱我不是歌手最後都無唱 如果最後唱得成就好啦

話說點解未有人估今次演唱會嘅每晚固定嘉賓 好似由shocking colors開始 mi嘅演唱會一定有每晚駐場嘅嘉賓 (show mi好似無) 今次我有預感係serrini 之前sammi商演 佢好似有同serrini表演

佢的碟可以由頭到尾, 唔SKIP歌的, 我都係得我們的主題曲同WONDER WOMAN可以做到, 其他碟總係會有一兩 ...
gordon0807 發表於 2019-5-27 13:22

wonder woman我從來都無特別鐘意過 我們的主題曲我成日都會飛走關心 覺得好leung反而sammi ge碟我會全碟聽ladies first/feel so good/love is/生活語言呢幾隻 lalala/其後我都ok但係有一兩隻麻麻

上次係CAS今次會唔會係SM
JasOh103 發表於 2019-5-28 19:42

我希望係serrini

回復 571# JasOh103

之前mi嘅ig同press con嘅bgm有首快歌音樂 到底係咪演唱會主題曲嚟架?

好聽到癲。。我們都是這樣長大的
dom 發表於 2019-6-2 21:06

仲呼應返自己第一套廣播劇嘅名 當時仲要連第一隻碟都未出 個意念好正呀