返回列表 發帖
Touch mi2好多歌都想聽返 希望今次都有
e.g. 如何掉眼淚 如果我們不再見 最後一次 回來我身邊 愛的輓歌 ...
fifty1205 發表於 2019-7-2 17:36

希望佢認真完整唱一次如果我們不再見 仲有touch mi嘅為何又是這樣錯都想聽full ver 仲有cut左嘅哭泣遊戲同起哄都想聽到

回復 703# gordon0807

愛情萬歲我好鍾意 林若寧份詞係咪寫比hehe架

7月18
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

今次演唱會tee個設計好hea 連美mi個樣都無

啲紀念品好貴,搶錢
求其印個followmi係件衫度就賣280

咁買個水杯好過,不過個水杯都唔知質量點,280不如買thermos或者tiger

業餘到買唔落手
三米飯團FB果邊反應都麻麻

回復 710# uran

但係我都入手左一件黑tee

啲紀念品好貴,搶錢
求其印個followmi係件衫度就賣280

咁買個水杯好過,不過個水杯都唔知質量點,280不如 ...
wzx0825 發表於 2019-7-3 13:43

件衫我都識設計啦
史上最差設計

件衫我都識設計啦
  史上最差設計
angelcheng0203 發表於 2019-7-3 13:54

上面touch mi 2白色件tee仲有mi個樣 今次件tee真係太簡陋啦

上面touch mi 2白色件tee仲有mi個樣 今次件tee真係太簡陋啦
交換溫柔 發表於 2019-7-3 14:28

反正以Mi嘅號召力設計成點都有人買。   演唱會海報咁hea都賣嗮。
   最辛苦嘅係Mi,日練夜練。間公司就坐等收錢。

會唔會有嘉賓?

會唔會有嘉賓?
hohoho 發表於 2019-7-3 15:33

希望唔好請同佢合作完電影花椒之味嘅鍾鎮濤

angelcheng0203 發表於 2019-7-3 16:21

套戲9月上有可能借機宣傳, 佢上台實俾人噓

angelcheng0203 發表於 2019-7-3 16:21

唔L係下話 如果係咁我情願佢請許生喎 再唔係請林保怡囉 話哂關錦鵬部電影有一齊合作 希望mi同佢一齊合唱男人心一字馬

hohoho 發表於 2019-7-3 16:40

何止噓 我會扔雞蛋(喺唔會掟中美mi嘅情況下)

會唔會有嘉賓?
hohoho 發表於 2019-7-3 15:33

黃志淙囉 55
week13

簽名被屏蔽

件tee好似會場secure 著個啲

個logo typo又樣衰

唔L係下話 如果係咁我情願佢請許生喎 再唔係請林保怡囉 話哂關錦鵬部電影有一齊合作 希望mi同佢一齊合唱 ...
交換溫柔 發表於 2019-7-3 17:00

應該宣傳呢套就應該搵埋gigi

何止噓 我會扔雞蛋(喺唔會掟中美mi嘅情況下)
交換溫柔 發表於 2019-7-3 17:01

如果之前一早同人mark左期就好難講, 唔通叫mi直接講因為你個朵太臭, 唔好黎做我嘉賓

黃志淙囉 55
b01091018 發表於 2019-7-3 18:27

由始志淙 只有你一位
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

如果之前一早同人mark左期就好難講, 唔通叫mi直接講因為你個朵太臭, 唔好黎做我嘉賓 ...
hohoho 發表於 2019-7-3 23:14

就算book咗, manager 醒目就cancel. 我驚到時Mi 會忍唔住寸佢   安仔演唱會個期夠mark咗啦

hohoho 發表於 2019-7-3 16:40

噓就緊架啦~到時吊聲四起
SAMMI 三米

啲紀念品設計真係hea到一個點lol

由始志淙 只有你一位
JasOh103 發表於 2019-7-3 23:32

大雄!點解把聲冇變過嘅
week13

Sammi x TSL
真係癡左線

鄭秀文 SAMMI 新曲+歷年演唱會精選大碟,7月12日於紅館紀念品攤位發售。

1. 我們都是這樣長大的 (#FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會2019) (新歌)
2. Power of Love (鄭秀文 x 鐵樹蘭) (新歌)
3. Fabulous (Touch Mi 2 鄭秀文世界巡迴演唱會2016)
4. Bang Bang Bang (Touch Mi 鄭秀文世界巡迴演唱會2014-2015)
5. 信者得愛 (featuring MC仁) (Love Mi鄭秀文世界巡迴演唱會2009-2010)
6. Mi (Show Mi鄭秀文2007演唱會)
7. 螢光粉紅 (鄭秀文Shocking Colors演唱會2001)
8. 發熱發亮 (Sammi I Concert 99)
9. 星「秀」傳說 (Everyone is a Superstar) (Sammi Star Show鄭秀文97演唱會)
10. X派對 (Sammi X Live 96鄭秀文X空間演唱會)
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

估唔到同sammi合作嘅組合會係鐵樹蘭

又精選…… 次次演唱會前夕儲唔夠歌就出精選 我情願佢就咁出單曲算
不過都好過touch mi嗰陣唔夠歌 夾硬出隻奇奇怪怪嘅miracle
呢隻我求佢淨係喺紅館限定發售算

由始志淙 只有你一位
JasOh103 發表於 2019-7-3 23:32

好正
響街睇到笑左出黎

其實得兩首新歌係咪可以assume會有好多side track?

哇,新碟,好……………………………………hea

之前說好的大碟呢?
又出精選。。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

之前說好的大碟呢?
又出精選。。
dom 發表於 2019-7-4 17:22

Believe in Mi果陣已經話錄緊大碟...
可能腳傷同安心事件影響咗進度
肥婆馬上收皮

Believe in Mi果陣已經話錄緊大碟...
可能腳傷同安心事件影響咗進度
fifty1205 發表於 2019-7-4 17:27

1. 千年如一日
2. Creo En Mi (feat. Jackson Wang)
3. 我們都是這樣長大的
4. Power Of Love
5. 謀殺案 主題曲
6. 八個女人 主題曲 (with GiGi)
7. Creo En Mi
8. Creo En Mi (Jackson BOYTOY Remix)

其實都夠歌出真EP偽大碟啦
寰亞係都要milk班fans

1. 千年如一日
2. Creo En Mi (feat. Jackson Wang)
3. 我們都是這樣長大的
4. Power Of Love
5. 謀殺案  ...
JasOh103 發表於 2019-7-4 19:59

Fabulous 2.0 EP扮大碟
肥婆馬上收皮

寰亞出的電影"花椒"應該都有主題曲掛
我們都是這樣長大的

回復 740# fifty1205

Fabulous出嗰陣唔係就話係ep咩?

唔知今次會有咩翻唱 lol
96 X Live: Crying / 唯獨
97 SSS: Woman In Love
99 I Concert: 執迷不悔/明天我要嫁給你/幸運是我/愛你
01 Shocking Colors: 花火
04 SVS: 不能盡錄lol
07 Show Mi: I Will Follow Him/ 赤子 / 紅綠燈
09 Love Mi: I will Survive + Can't Take My Eyes off You + Designer music + Conga/ 恰似你的溫柔 (其他唔係晚晚有唔計喇)
14 Touch Mi: 追 / Hallelujah
16 Touch Mi 2: 迷糊、情慾、對象/ 沒那麼簡單

估>>   平凡之路 / 心之科學
我們都是這樣長大的

99 I Concert: 執迷不悔/明天我 ...
mc) 發表於 2019-7-4 22:35

心之科學!!!

Sing Hallelujah to the Lord
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Expectation:
OPENING: 終身美麗
DIVA: 小心女人 / 神奇女俠 / Ladies First
MOVIE: 感情線上 / 喜歡憎你 / 回來我身邊 / 跳傘 / 醫生與我
SEXY: 裸體早餐 / 唉聲嘆氣 / 兒童不宜 / X派對
FAITH: 神化 / Creo En Mi / 加爾各答的天使 - 德蘭修女 / 上帝早已預備 / 信者得愛
HOPE: 上一次流淚 / 哭泣遊戲 / 快樂不快樂 / 衝過去
LOVE: 愛上一個人 / 愛的輓歌 / 愛情萬歲 / 愛你是我一生中理想 / 愛是...
FOR FANS: 世界之最(你願意) / 宿命主義 / 實不相瞞 / 傷
DANCE Medley:
Mi / 表演時間 / 一夜成名 / 叮叮噹 / 叮噹 / Chotto等等
HANDSHAKE: 荒漠甘泉 / 蕭邦寫過的歌
ENCORE: 交換溫柔 / 千年如一日 / 我們都是這樣長大的
2ND ENCORE: 最後一次 / Arigatou

Reality:
THEME SONG Medley: X派對 / 星「秀」傳說 / 發熱發亮 / 螢光粉紅 / Mi / Bang Bang Bang / Fabulous
MOVIE: 不拖不欠 / 玻璃鞋 / Do Re Mi / 長恨歌
SEXY: 非男非女 / 男仕今天你很好 / 小心女人
FAITH: 愛是... / 罪與罰 / Creo En Mi / 上帝早已預備 / 信者得愛
FOR FANS: 放不低 / 捨不得你 / 我們的主題曲 / 我們都是這樣長大的
DANCE Medley: 獨家試唱 / 煞科 / 火熱動感La La La
HANDSHAKE: Friends / 衝動點唱
ENCORE: 親密關係 / 千年如一日 / 不要驚動愛情
2ND ENCORE: 終身美麗(2) / 默契

已經準備抱住reality既心態入場 咁就唔會失望

可能係G.E.M.嘅來自天堂的魔鬼
Mi開post話好正好鍾意
肥婆馬上收皮

Expectation:
DIVA: 小心女人 / 神奇女俠 / Ladies First
MOVIE: 感情線上 / 喜歡憎你 / ...
JasOh103 發表於 2019-7-4 23:32

「終極FF」一半Major 一半Minor
OPENING : THEME SONG MEDLEY ~Talk~ 八公里
SEXY : 兒童不宜 / 地下室 / 一夜成名
HOPELESSNESS : 插曲 / 宿命主義 / 你愛我愛不起 / 傷
GOD : 痛 / 衝過去 / Creo en Mi / Power of Love / 信者得愛
CLASSICS : 思念 / 捨不得你 / 放不低 / 感情線上 / 不要驚動愛情 / 千年如一日 / 我們都是這樣長大的
CRAZY DANCE : 叮噹 / CHOTTO等等 / 煞科 / 獨家試唱 / 熱愛島(握手位)
ENCORE : 我們的主題曲 / 親密關係 / 默契 / 終身美麗 (廁所位 )
肥婆馬上收皮

又精選…… 次次演唱會前夕儲唔夠歌就出精選 我情願佢就咁出單曲算
不過都好過touch mi嗰陣唔夠歌 夾硬出隻 ...
交換溫柔 發表於 2019-7-4 15:55

miracle算好啦,起碼disc1係東亞,disc2係華納華星歌,最不知所謂係上年隻3cd

《花火》 Good taste

我估Mi會唱《當我迷失時聽著的歌》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

等我都瘋狂FF 已經好忍手唔揀D勁side既tracksss

不過應該有一半都無乜可能

Opening: 世界還未末日 // Medley: 表演時間/仙樂都/X派對 // 愛情萬歲
折翼天使 // 娃娃看天下 // Creo En Mi // Power of Love
理想對象 //世界之最(你願意) // 哭泣遊戲 // 終身美麗
Medley: 一夜成名/失憶/Feel So Good/Chotto等等/永遠都不夠
思念 // 我不是歌手 // 你的前半生/給母親 // 插曲 // 我們都是這樣長大的 // 再見
記認 // 千年如一日 // 交換溫柔 // Friends

可能係G.E.M.嘅來自天堂的魔鬼
Mi開post話好正好鍾意
fifty1205 發表於 2019-7-4 23:56

呢首好難唱, mi咁大膽

今日歌迷會開始取票
但睇留言位置似乎不是個個都咁好
有人買到AA行, 但18,19行都有