返回列表 發帖
其實仲有冇冇即日輪椅位?真係好想睇
「微笑之中 接受還未有 答案。」

如果今次唱愛上一個人我真係會喊
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

如果今次唱愛上一個人我真係會喊
JasOh103 發表於 2019-7-10 11:16

回來我身邊ready

其實仲有冇冇即日輪椅位?真係好想睇
misterben111 發表於 2019-7-10 00:23

有呀,上城網見佢有講特別安排,入面有一段寫:「在演出當天,尚餘未有預留或售出座位的輪椅平台或會於當日上午10時起作即日門票發售,供所有人士購買,詳情可參閲有關節目的相關票務資料(http://www.urbtix.hk/internet/zh_TW/eventDetail/38203)。」

sammi會否請容祖兒做嘉賓?
你老闆 發表於 2019-7-9 20:29

千萬唔好
我想留美好回憶pls
【This is MC】澳門見

上次睇touch mi2嘉賓係杜德偉 仲要唱咗2次終生美麗
希望今次睇頭場唔好再中招 同埋嘉賓成日都請古天樂同牛華真係好L悶
如果今次請吓啲女歌手會開心啲 楊千嬅 陳慧琳 容祖兒 Gigi 阿Sa HOCC都好
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

希望今次睇頭場唔好再中招 同埋嘉賓成日都請古天樂同牛 ...
fifty1205 發表於 2019-7-10 14:52

Agree, 女歌手啲banter風趣好多. 啲男影星又悶又無chemistry

希望今次睇頭場唔好再中招 同埋嘉賓成日都請古天樂同牛 ...
fifty1205 發表於 2019-7-10 14:52

希望今次全部女嘉賓然後合唱談情說愛

簽名被屏蔽

希望今次全部女嘉賓然後合唱談情說愛
JasOh103 發表於 2019-7-10 18:14

想睇何韻詩
希望唱劍雪

簽名被屏蔽

想睇何韻詩
希望唱劍雪
uran 發表於 2019-7-10 18:38
都好似幾耐同hocc冇乜交流
明明東亞初期互相做演唱會嘉賓

好緊張啊
後晚就開show
so far好似無乜綵排片段流出?
唔知會唱咩特別啲又未唱過既歌呢?

等咗咁耐好似好突然就開show
會睇3場,希望睇中美祖做嘉賓

hihi 發表於 2019-7-10 21:39

我覺得呢星期過得特別慢
都希望會睇到美祖個場

好緊張啊
後晚就開show
唔知會唱咩特別啲又未唱過既歌呢? ...
masterdragon 發表於 2019-7-10 21:36

今次要保持神秘ma

唔期望會有你愛我愛不起/心血來潮 因為近兩次都唱咗
但係如果呢兩首+姨婆 有求其一首已經當贏

今次要保持神秘ma

但係如果呢兩首+姨婆 有 ...
JasOh103 發表於 2019-7-10 21:49

今次rundown係一半Touch Mi2同一半Birthday Gig都收貨
如果唱一兩首國語都幾好 想聽出界 完整 捨得
肥婆馬上收皮

今次要保持神秘ma

但係如果呢兩首+姨婆 有 ...
JasOh103 發表於 2019-7-10 21:49

我都覺佢會唱番幾首birthday gig既歌
練左唔好嘥

今次rundown係一半Touch Mi2同一半Birthday Gig都收貨
如果唱一兩首國語都幾好 想聽出界 完整 捨得 ...
fifty1205 發表於 2019-7-10 21:53

好想佢做番類似90年代演唱會style
唔需要每一part都有固定主題

國語歌其實可以做medley
唱主打都ok囉

唔知佢會唔會每兩三場響其中一part轉一兩首歌

gooloo 發表於 2019-7-10 19:00

我估mi如果真係請何韻詩做嘉賓嘅話 今次好大機會會係佢演藝生涯最後一個演唱會

如果唱一兩首國語都幾好 想聽出界 完整 捨得 ...
fifty1205 發表於 2019-7-10 21:53

希望有裸體早餐仲有我就是愛你不害怕舊嘅其實我還好 畢竟佢自己d廣東歌唔夠唱 同埋佢唱國語可能會比人鬧奶共就唔好啦

唱主打都ok囉

...
masterdragon 發表於 2019-7-10 22:25

mi:主打ok?值得ready

我都覺佢會唱番幾首birthday gig既歌
練左唔好嘥
masterdragon 發表於 2019-7-10 22:20

上次ig唔係影低左世界之最(你願意)咩?(雖然好矇)仲有上面有個mi睇到疑似有宿命主義

hihi 發表於 2019-7-10 21:39

前提係美祖真係會做mi嘉賓先(其實我都想睇到佢

好緊張啊
後晚就開show
唔知會唱咩特別啲又未唱過既歌呢? ...
masterdragon 發表於 2019-7-10 21:36

唔係次次都係得相無片咩?(birthday gig除外

最近睇佢呼籲唔使送花同唔派pong pong棒嗰嗰兩段片覺得佢殘咗
個樣唔同咗好多

其實係咪真係有嘉賓?好似無聽佢提過話請

gooloo 發表於 2019-7-10 19:00

我覺得自從hocc come out同離開東亞之後  
都已經無咁close
又或者佢地從來都無close過
一路都只係公司同事關係

唔係次次都係得相無片咩?(birthday gig除外
交換溫柔 發表於 2019-7-10 22:51

好似以前會請傳媒去影下綵排/排舞果D 近幾次都好似無

係囉
反而birthday gig都會透露下
今次真係無乜

上次ig唔係影低左 咩?(雖然好矇)仲有上面有個mi睇到疑似有 ...
交換溫柔 發表於 2019-7-10 22:49

so far係知道呢兩首
mi:主打ok?值得ready
交換溫柔 發表於 2019-7-10 22:47

值得我都ok 的

唱主打都ok囉

...
masterdragon 發表於 2019-7-10 22:25

如果Mi肯好似千嬅/Joey咁每場encore唔同歌就好啦
實在太多經典情歌 無可能一場滿足哂fans/街客
個人覺得親密關係/終身美麗/默契/感情線上/唯獨你是不可取替呢d可以random唱
唔使場場唱 因為大家聽左咁多年都聽到厭
肥婆馬上收皮

希望有裸體早餐仲有我就是愛你不害怕舊嘅其實我還好 畢竟佢自己d廣東歌唔夠唱 同埋佢唱國語可能會 ...
交換溫柔 發表於 2019-7-10 22:46

裸體早餐同理智與感情都想聽
近幾年嘅歌質素都唔錯,我覺得佢都會揀返幾首係演唱會唱
我記得佢之前講過我不是歌手同浮雕佢都好想喺舞台上演繹
我不是歌手本身好似係Touch Mi2 Rundown入面
肥婆馬上收皮

佢之前話如果開st一定會選隔著玻璃,結果轉頭就忘…

好緊張,快開show了!

快歌反而想聽叮叮噹 捉迷藏 仲有表演時間

重溫返佢啲演唱會覺得每次都好精彩
希望今次都唔例外啦

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗
victor1991415 發表於 2019-7-11 11:52

咁應該係握手位唱吧?

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗
victor1991415 發表於 2019-7-11 11:52

honey, she’s cancelled

我寧願聽四次原版都唔想聽快版wtf

Worst tour confirmed

回復 836# Allen_ms

我都記得 好似係喺kkbox嘅訪問講嘅 我覺得係佢團隊唔想佢喺side track con 唱d咁side嘅歌所以ban左佢

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗

唔係下 mi你冷靜d好喎 雖然我聽終身美麗聽到好厭 但係唔洗咁喎

唯獨都可以變快板 (衝動點唱)
默契都可以變快板 (念念不忘)
點解終身美麗未聽就咁大反應?

重溫返佢啲演唱會覺得每次都好精彩
希望今次都唔例外啦
tyli 發表於 2019-7-11 10:58

LOVE MI好差下啵

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗

Wtf
仲聽到咩歌
肥婆馬上收皮

唯獨都可以變快板 (衝動點唱)
默契都可以變快板 (念念不忘)
點解終身美麗未聽就咁大反應? ...
uran 發表於 2019-7-11 12:43

衝動點唱日文原版個beat就係咁 係許生改編做抒情歌啫默契係慢歌 念念不忘仲將佢改慢左 真係唔好聽

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗

不如 陳輝陽 x 福音女聲合唱啦
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

聽晚跪求大神們MARK RUNDOWN.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗

頭先大陸朋友1300左右先見到sammi入紅館wor

hea到爆嘅mv lol
唔怪得事前一啲mv消息都冇
既然咁hea點解唔當初一次過出

hea到爆嘅mv lol
唔怪得事前一啲mv消息都冇
既然咁hea點解唔當初一次過出
hihi 發表於 2019-7-11 16:38

可能另一版本無咁hea...
SAMMI 三米

Mi之前透露演唱會上有好新鮮嘅單位合作
睇嚟好大機會係鐵樹蘭 會唔會整返一Part Rock呢