返回列表 發帖
頭先大陸朋友1300左右先見到sammi入紅館wor
angelcheng0203 發表於 2019-7-11 16:05

我d friend 係入面做
佢話mi 今日剩係勁唱終身美麗
同埋偷睇到台側邊係斜,有幻彩格仔,聽完都諗唔係好到個台咩樣

hea到爆嘅mv lol
唔怪得事前一啲mv消息都冇
既然咁hea點解唔當初一次過出
hihi 發表於 2019-7-11 16:38

一早就估到係hea,之前IG見到佢放嗰啲片都係大頭close up咪咀 就知道   我覺得power of love MV都係hea,可能就換多兩套衫
   想要creo en mi同埋千年如一日嗰啲 真係可遇不可求

同埋偷睇到台側邊係斜,有幻彩格仔,聽完都 ...
victor1991415 發表於 2019-7-11 16:54

我有朋友都係入面工作人員
佢話琴日聽到理想對象

聽講依家唱緊不要驚動愛情
同埋獨家試唱

佢話琴日聽到
angelcheng0203 發表於 2019-7-11 17:24

呢首正呀!!!!!

佢話琴日聽到
angelcheng0203 發表於 2019-7-11 17:24

哇!!呢首超級想聽!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

哇!!呢首超級想聽!!
fifty1205 發表於 2019-7-11 18:08

反返白個歌名啦

同埋偷睇到台側邊係斜,有幻彩格仔,聽完都 ...
victor1991415 發表於 2019-7-11 16:54

又格仔又斜 touch mi 2 2.0

聽講依家唱緊不要驚動愛情
同埋獨家試唱
victor1991415 發表於 2019-7-11 17:35

救命啊 又獨家試唱 唔會又連埋星秀傳說唱下話

hea到爆嘅mv lol
唔怪得事前一啲mv消息都冇
既然咁hea點解唔當初一次過出
hihi 發表於 2019-7-11 16:38

因為mv未剪好個mv hea我唔出奇 之前美mi講過首歌係臨時臨急錄起 所以個mv應該係趕住拍 就無creo en mi咁大製作

佢話琴日聽到

呢首正啊 有埋交換溫柔就好啦

睇嚟要忍到聽晚先再入嚟

聽講依家唱緊
同埋
victor1991415 發表於 2019-7-11 17:35

不如反白

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗
victor1991415 發表於 2019-7-11 11:52

覺得會好似TxB以前賀台慶會將D慢歌remix咁   

唯獨都可以變快板 (衝動點唱)
默契都可以變快板 (念念不忘)
點解終身美麗未聽就咁大反應? ...
uran 發表於 2019-7-11 12:43

當年Show Mi 唯獨 由慢變快版其實好正 好震撼

當年Show Mi 唯獨 由慢變快版其實好正 好震撼
masterdragon 發表於 2019-7-11 20:28

完全係the diva is back

HK01出左篇幾認真既統計, 又幾有趣
鄭秀文紅館唱得最多嘅作品

第10位《小心女人》,一共在96、97、07年,3個演唱會的歌單中出現,總共唱了32次。
第9位《唯獨你是不可取替》,雖然是許志安的作品,不過Sammi經常也會在演唱會上邀請許志安合唱,亦會把歌曲放入Medley中,總共有5個演唱會出現過此曲,大約唱了39次。
第8位《親密關係》,分別於97、04、09、16年的演唱會歌單中出現,四個演唱會合共唱了40次。
第7位《放不低》,作為Sammi的早期作品,96、97、07及14年的演唱會中也有演唱。總共唱了44次。
第6位《煞科》,Sammi的快歌代表,總共出現在5次演唱會的歌單裡,尤其最近的4個演唱會也有演唱,總共唱了50次。
第5位《獨家試唱》,與《煞科》一樣,出現在01、07、09、14、16年的演唱會中,同樣是唱了50次。
第4位《捨不得你》,亦是Sammi的早期作品,96年的首個演唱會已是歌單之一。一共在5個演唱會當中也有出現,總共唱了51次。
第3位《不拖不欠》,96年推出的作品,一共出現在5個演唱會中,不過較集中於首四個演唱會,04年後已甚少演唱。一共在紅館上演唱了54次。
第2位《終身美麗》,Sammi的代表作之一,基本上01年推出作品後,每次演唱會也必定會收錄,故此一共唱了57次。
第1位《默契》,演唱次數遠拋第2名,亦是Sammi無可取代的代表作,除了04年的《Sammi X Sammi》演唱會沒有唱之外,幾乎每一場也是必唱之選,一共唱了80次。

簽名被屏蔽

第10位《小心女人》,一共在96、97、07年,3個演唱會的歌單中 ...
masterdragon 發表於 2019-7-11 22:13

默契真係好恐怖 希望聽晚唔會出現
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好想睇kelly 統計第一位花花宇宙 第二位大日子其實點解無信者得愛?不要驚動愛情? sammi成日做 ...
你老闆 發表於 2019-7-11 22:43

呢兩首出左得10年
無頭10首果堆咁耐歷史喇

默契真係好恐怖 希望聽晚唔會出現
fifty1205 發表於 2019-7-11 22:49

呢10首淨係想聽小心女人同不拖不欠

睇下聽日會唔會有啲單丁位原價流出先

唔知會唔會唱一個女人和浴室
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

第10位《小心女人》,一共在96、97、07年,3個演唱會的歌單中 ...
masterdragon 發表於 2019-7-11 22:13

個統計錯架 淨係 螢光粉紅 chotto等等 叮噹就已經入到前十啦 而且星秀傳說應該多過終身美麗

新歌接受唔到,live可能會好d

新歌接受唔到,live可能會好d
Allen_ms 發表於 2019-7-12 00:40

好正喎 型到痴線

好正喎 型到痴線
交換溫柔 發表於 2019-7-12 01:09

我都想睇睇鐵樹蘭上紅館可惜冇飛
「微笑之中 接受還未有 答案。」

仲有冇即日飛?

今次嘉賓好驚喜
【This is MC】澳門見

今次嘉賓好驚喜
lemontea1069 發表於 2019-7-12 03:33

講嚟聽吓

如果請Kelly做嘉賓就真係超級surprise.
咁多年黎都好想睇一次佢地2個同台合作一次

今次嘉賓好驚喜
lemontea1069 發表於 2019-7-12 03:33

李蕙敏?

希望請 Serrini

如果請Kelly做嘉賓就真係超級surprise.
咁多年黎都好想睇一次佢地2個同台合作一次 ...
honam0408 發表於 2019-7-12 09:14

FF六后re-u:
Sammi/ Kelly/ Miriam/ JY/ GIGI/ HOCC

對上一次同台好似係01年總選
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

講嚟聽吓
angelcheng0203 發表於 2019-7-12 08:17

女人多
【This is MC】澳門見

女人多
lemontea1069 發表於 2019-7-12 10:22

Mi/ 李蕙敏/ 丁太 - 合唱 <Mi>

Amanda 亦是獨有吧⋯⋯
楊千嬅    並未像你吧.....
人人的風采都會説話

今晚會唔會係劉華?

女人多
lemontea1069 發表於 2019-7-12 10:22

會唔會請賓穎

女人多

卓韻芝ready…again

會唔會請賓穎
uran 發表於 2019-7-12 10:56

所以mi想喺台上面show佢學泰拳嘅成果?

唔想要birthday gig上面合唱嗰三個女人  

用咩咩monkey loop咗兩個鐘都入唔到urbtix,
依家一售罄就任入唔嬲

女人多

同八個女人有無關

唔知嘉賓會唔會有。。。
Joey / janice / Kelly / gigi / kay / 千嬅
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

https://www.youtube.com/watch?v=_t8eN62ZO38
新歌 Power of Love offical MV

hans_lung 發表於 2019-7-12 13:21

好型

hans_lung 發表於 2019-7-12 13:21

感覺係今晚opening song.

wzx0825 發表於 2019-7-12 14:08

我都希望係
如果中間要等幾個字佢地SET野會好掃興

ig條片編曲好好聽

wzx0825 發表於 2019-7-12 14:08

我覺得係福音part 呢首接接Creo en Mi 會好好型