返回列表 發帖
簽名被屏蔽

回復 1046# l00540

加多首落錯車就perfect
love wins!

其實唔係好明
終身美麗 要換衫 分兩次唱既用意
仲要見佢白色套衫行得好辛苦
成件事好唔型
好唔Sammi

D sid ...
jason567 發表於 2019-7-13 22:18

我都唔明為乜要換衫 - -
白色嗰件其實本身好grand好靚
不過行得咁論盡成件事即刻由型變唔型

Hi 我返黎了
為 你愛我愛不起 心血來潮 實不相瞞 默哀一分鐘先
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

有冇今晚13/7rundown?

Woooow 可唔可以講下amanda sammi 傾左啲乜
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

岩岩睇完,其實rundown同昨日無分別
同李蕙敏合唱"默契",之後李蕙敏獨唱"活得比你好"
上帝早已預備今日係獨唱

岩岩睇完,其實rundown同昨日無分別
同李蕙敏合唱"默契",之後李蕙敏獨唱"活得比你好"
上帝早已預備今日係 ...
Xavierism 發表於 2019-7-13 23:48

兩個有冇講d乜?

類似話好多人話佢地兩個不和,但今日證實左大家唔係
跟住Amanda又講下佢另一半嘅野
之後就話"活得比你好"其實係首勵志歌...

想聽佢同葉倩文唱談情說愛
再將我相信的如煙火般綻放

13/7 Rundown 反白
1) 終身美麗
2) 裸體早餐
3) 不要 + 顏色…氣味
4) 十誡
5) 傷
6) 世界之最(你願意)
7) 宿命主義
8) 跳傘
9) 不要驚動愛情
10) 千年如一日
11) 默契 (李蕙敏)
12) 活得比你好 (李蕙敏)
13) 男仕今天你很好
14) 叮噹
15) Power Of Love (鐵樹蘭)
16) 煞科  (鐵樹蘭)
17) 浮雕
18) 衝過去
19) Creo en Mi
20) 信者得愛
21) Medley:最後一次/理想對象/不拖不欠/如何掉眼淚/如果你有事/親密關係
22) 上帝早已預備
23) 我們都是這樣長大的
24) Encore Dance Break (歷年演唱會主題曲 Remix)
25) 螢光粉紅

想聽佢同葉倩文唱談情說愛
kaman921 發表於 2019-7-14 00:07

有傳16號係葉蒨文做嘉賓

有傳20號係美瑞做嘉賓

咁有無傳gin lee會唔會做嘉賓?

請埋周慧敏,彭羚,黎瑞恩,關淑怡,湯寶如就好
你老闆 發表於 2019-7-13 22:43

Cass而家在加拿大,況且唔似會請得到佢
如果Amanda都請,反而覺得有機會請Kelly

街客應該會對個show勁多批評
希望傳開去 等黃牛炒燶 然後我再睇多場
好 講下感想先:

竟然估中左opening
開場既畫面令我好感動 因為我一直都希望佢演唱會可以做到呢樣嘢
雖然我幻想既歌係輸得漂亮 但係萬年歌咁樣編法有新鮮感又未至於不倫不類 已經算超額完成
呢part會聯想起Show Mi開場 不過我寧願佢一氣呵成咁去 中間講段野雖然幾唏噓/感人(有提自己+近日既氣氛...)
如果呢段唱完再加1-2首會更好 因為唱完即轉下一part觀眾有少少反應唔切
anyway今晚把聲好靚!!

第二part頭兩首選曲冷到(作為華納粉我其實唔識華星嗰首lol以為佢又翻唱)
舞蹈既視覺效果超正!! 山頂望落去遊嚟遊去好有遐想
之後兩首夕爺都編得好出色 (尤其前者) 後嗰首就唉...又唱 可能就係要每晚俾嗰位壞咗既伴侶聽啦
(RIP唉聲嘆氣/兒童不宜)

第三part無得輸啦 fans最愛
不過反應都比我預期中冷 可能真係太多街客
同樣地 如果多一首就更完美 啲好高票既6字/4字side track呢?

校歌part某首歌終於上紅館!! 個effect真係好靚呀!!
翻唱嗰首用studio版編曲都令我愛上返首歌
另外今次最開心最開心就係佢既溫柔唱腔終於回歸 睇返佢個po原來真係有去重新學唱歌
唔再喪叫hea唱呢啲校歌其實唱幾多次都唔介意 因為真心唱得好好 套衫/頭都好I Concert
連之後慢歌part都係諗起99年佢乖乖地靚聲咁唱歌

佢究竟有幾鍾意第五part第一首?
雖然今次verse終於唱返原版(我好憎佢Show/Touch/Touch2咁唱法) 不過我想聽另一個性別多啲
我覺得成晚最odd就係呢part 氣氛係好好 但係前兩首同後兩首無咩關係
新歌現場果然正到癲 而萬年快歌編到咁再加上佢型到震既_ _ 我好想跪拜呢位天后

第六part係我全晚最愛 亦都係execute得最好
首side track冷到喊不過唱得仲好過birthday gig
下一首前奏一響起就真係真喊出嚟 明既人就會明 好心痛但係同時好有力量 個表演絕對昇華咗首歌
有個位睇到大叫出嚟 點解我啲偶像咁鍾意吊威也㗎?
而後兩首我覺得好似幫呢個地方所有好絕望好疲累既人打氣咁 MV一幕重現又係愛

Medley選曲非常好!! 有20年冇唱既 有10年冇唱既 有冇收錄過任何碟既
最重要係唔會得罪光頭佬 同夕爺一人三首 打和!
原來完美靚聲唱我首至尊歌係咁好聽!!!!
福音歌新編曲真係好高質 佢話要靜靜地咁唱果然唱出10年來最好既一次 以往呢首太多大場面 點知咁樣仲感動仲動聽 (最愛既bridge都回歸!!)
某台播到至尊mode咁款既9字歌唱到吃CD一樣
其實我相信佢已經唔會再在乎音樂獎項 係粉絲既都應該尊重佢唔再恨
但係如果最終呢首歌今年真係感動到咁多人 引起咁大共鳴 我覺得做SOTY都唔算過份

Encore係我最最最最估唔到會發生既事
賭完場曲 呢首都應該係1賠infinity
總括黎講 今次跳得好多 亦跳得非常非常好
甚至話係史上最好都唔誇張 夠齊又夠型
腳傷咗仲以為會跳少啲 一到快歌我就心痛佢
不過咁諗 佢可能想趁仲跳得就跳多啲 齋唱唔跳日後大把機會
唯有希望繼續有side track 2.0滿足我地忠粉啦

Gawd I love this woman
佢真係不斷挑戰自己不斷突破不斷求變不斷進步
越諗越滿意呢場show 完全Mi系列以來唱+跳得最好既一次
Diva, queen, legend, icon!

加油SAMMI
愛你一萬年
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

類似話好多人話佢地兩個不和,但今日證實左大家唔係
跟住Amanda又講下佢另一半嘅野
之後就話"活得比你好"其 ...
Xavierism 發表於 2019-7-13 23:59

我覺得唱之前個tag好正
好多人應該係大叫 你沒有好結果
然後Amanda就話 嘩 唔唱啲咁唔好意頭
之後就話 人生會面對一啲低潮乜乜乜 最重要係要 活得比「佢」好
全場歡呼!!

And that’s the tea
雞穎is shaking in her grave

希望有趙頌茹做嘉賓合唱 默契
舞來舞去 不日內開始錄音。

Leaked guest list:
12- Fiona Joyce
13- Amanda
14- Kelly
15 - sandy
16- sally
18 - Joey
19-  fafa
20 - ivana sherman
21- Janice
23 - 陳珊妮
24 - 孫燕姿
26- Faye Wong
27- Cass

All seems reasonable except 26 and 27. Hope to see Janice

19-

13- Amanda
14- Kelly
15 - sandy
16- sally
18 - Joey
19-  fafa
...
leongl 發表於 2019-7-14 07:17

26-27 唔似係真,其他都好大機會咯

CASS都有可能,始終住係香港,但有FAYE,會唔會吹大左?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

CASS都有可能,始終住係香港,但有FAYE,會唔會吹大左?
我等我在 發表於 2019-7-14 08:06

係有CASS就正
我睇尾塲

13- Amanda
14- Kelly
15 - sandy
16- sally
18 - Joey
19-  fafa
...

26係robynn, 27係kendy咋
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

No gigi?
Someone will collapse

回復  l00540

加多首落錯車就perfect
ivanbb 發表於 2019-7-13 22:48

我一直琪待Mi & Gi
可以唱《落錯車》+《再上車》....

可惜未能如願

Hi 我返黎了
為 你愛我愛不起 心血來潮 實不相瞞 默哀一分鐘先
JasOh103 發表於 2019-7-13 23:09

放不低/ 你愛我愛不起 成了禁歌
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

好多明星到場,首場暫時有莊思明 黃建東 李嘉欣 許晉亨 梁洛施 黎諾懿 陳敏之 黃偉文 鍾楚紅 梁詠琪 梁烈唯 ...
Allen_ms 發表於 2019-7-13 11:22

到場明星繼續有 鄭紹康 黃浩然 黃浩然 鄧小巧 黃劍文 文頌嫻,姚樂怡,鐘舒漫,鐘舒祺 姜皓文 馮允謙 黎芷珊 翁嘉 (Sammi果然係tvb天后 )

如果你有事收錄係邊只專輯度?

kenvincy.cn 發表於 2019-7-14 10:28

無入過碟
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

13- Amanda
14- Kelly
15 - sandy
16- sally
18 - Joey
19-  fafa
...

23 24唱默契呀

23 24唱默契呀
JasOh103 發表於 2019-7-14 10:42

陳珊妮唱默契呢下完全想像唔到 ...
可能轉唱值得如果真既話

kenvincy.cn 發表於 2019-7-14 10:28

Show Mi Live 2007
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

陳珊妮唱默契呢下完全想像唔到 ...
可能轉唱值得如果真既話
victor1991415 發表於 2019-7-14 10:51

Sandee自己演唱會有唱過無限 禁果花

13- Amanda
14- Kelly
15 - sandy
16- sally
18 - Joey
19-  fafa
...

假,流傳嗰個大陸粉絲話只係FF名單,嗰個大陸粉絲話頭兩日嗰個嘉賓係出咗場先改返

記得之前Touch Mi 2大家有估過佢會翻唱一首十大 - 女神
今年終於實現咗 好聽! Joyce一定好感動

爆粗又係笑咗 癲婆把口又嚟口出狂言

Thanks & shared from Jaden's VLOGS
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

其實今次有成十首歌未上過紅館 算好多喇
5首post-touch mi2新歌+2首fabulous+2首By my side+1首華星side

其實今次有成十首歌未上過紅館 算好多喇
5首post-touch mi2新歌+2首fabulous+2首By my side+1首華星side ...
mc) 發表於 2019-7-14 13:16

2首fabulous個flow真係好好
side嗰首份歌詞根本就係佢depression前至患病既心境
我覺得佢真係好鍾意首歌 既然校歌滿足街客都唔少既情況下 其實我由得佢任性一下滿足fans

希望有趙頌茹做嘉賓合唱 默契
黃家正 發表於 2019-7-14 05:24

可以加埋Shiga
一齊唱 學做大孩子

今晚kelly? 上面個list係咪假

簽名被屏蔽

只要同林海峰單聲已經可以啦,反正同公司,況且彭羚同mi 都Friend.
我們都是這樣長大的

簽名被屏蔽

嘩 好羨慕lor! 好想聽同嘉賓嗰首ga!!

第三場嘉賓都係華納天后
我們都是這樣長大的

Wow sally!!!

簽名被屏蔽

華納真係多天后
你老闆 發表於 2019-7-14 22:08

華納下一站天后 林欣彤

Wow sally!!!