返回列表 發帖
唔想知蝦餃幾時唔使阿媽接放學呢d話題
你老闆 發表於 2019-7-16 22:52

其實都好期待佢同陳慧琳同台合唱,真係好睇過同男嘉賓好多

王菲完全零可能,事關佢唔鍾意演唱會請嘉賓、做嘉賓
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

佢同kelly 會唱咩歌,kelly 又會唱咩?
現場歌迷的反應又會係點。
呢個畫面都期待左好多年。
如果出Dvd 時剪輯晒D 嘉賓片段就好啦。

同容祖兒合唱"愛情萬歲"+ "我們都是這樣長大的" + "心之科學"
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

如果出Dvd 時 ...
dom 發表於 2019-7-16 23:24

我覺得佢同kelly真係爆過佢同千千
好期待呢個畫面
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

如果Kelly做嘉賓。我覺得會爆過哂GIGI..楊千嬅..容祖兒..
事關咁多年都無試過合唱過一次..

我覺得佢同kelly真係爆過佢同千千
好期待呢個畫面
JasOh103 發表於 2019-7-16 23:25

真係等左唔知幾多年唔係講笑
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

如果出Dvd 時 ...
dom 發表於 2019-7-16 23:24

默契+花花宇宙

如果Kelly唔去,剩返八場好有可能係千Fa/Joey/憶蓮/阿Sa/GEM/AGA/鄭融/Kary
周慧敏/衛蘭/Ivana/RnK/Sherman可能係教友形式出場
王菲同彭羚唔洗FF 無可能請到
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

人瑞應該要來還債,上次Sammi輸咗仲去幫人瑞做嘉賓

王菲完全零可能,事關佢唔鍾意演唱會請嘉賓、做嘉賓
我等我在 發表於 2019-7-16 23:24

大陸show就有可能,事關佢連綜藝節目都上

真係等左唔知幾多年唔係講笑
ricnature 發表於 2019-7-16 23:40

[終極FF] 尾場請哂Kelly 千Fa 祖兒
千禧四大天后震撼同台合唱
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

如果Kelly唔去,剩返八場好有可能係千Fa/Joey/憶蓮/阿Sa/GEM/AGA/鄭融/Kary
周慧敏/衛蘭/Ivana/RnK/Sherman ...
fifty1205 發表於 2019-7-16 23:45

其實都有可能係 twins

fifty1205 發表於 2019-7-16 23:46

個台真係有三個窿可以同時升三個人

咁早就發夢

默契+花花宇宙
阿mark 發表於 2019-7-16 23:44

煞科+花花宇宙
配合d
大家都係快歌

d 嘉賓愈出愈大粒,雖然莎莉都地位祟高。

回復 1257# 你老闆

i guess eason ?

身邊有kelly忠粉問鍾珍 佢話kelly放暑假去咗旅行冇呢個打算
fifty1205 發表於 2019-7-16 23:31

不要吧,我最爱的两个!!好希望她们同台啊

係咪寸緊sammi?
你老闆 發表於 2019-7-16 22:55

所謂人各有志,切割唔係助紂為虐,更加唔係道德問題。   
   藝人嘅主業係演藝事業,需要有更多更大嘅表演機會,有避忌好正常,除非佢自己唔在乎,例如明哥。

宜家hocc做野越來越激,已經係極度危險人物,千千同祖祖已經因為點讚佢而瀨野,所以我反而希望hocc能夠為人地著想,叫果D有大陸市場嘅藝人朋友唔好點讚佢個ig,合照就更加唔好。

仲有8場:陳慧琳,陳慧嫻,林憶蓮,衛蘭,王菀之,容祖兒,楊千嬅,彭羚,周慧敏,關淑怡,應該都係呢堆人 ...
阿mark 發表於 2019-7-16 22:19

機會大嘅仲有:
《喜歡戀愛》的Candy
《戀上你的床》的Ivana
《多得他》的Faye

梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

如果Kelly做嘉賓。我覺得會爆過哂GIGI..楊千嬅..容祖兒..
事關咁多年都無試過合唱過一次.. ...
honam0408 發表於 2019-7-16 23:37

其實佢地當年有無不和
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

fifty1205 發表於 2019-7-16 23:46

如果Mi想挽救安仔事業
尾場好大機會會請佢合唱
《愛情萬歲》...
又或者《世界之最(你/我願意)》...
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

暫時見到有胡鴻鈞 家燕姐 sa 嬌 蔡一智 周慧敏 倪震 鄧萃雯 張文慈    張繼聰 yumiko,今日有錄影 ...
Allen_ms 發表於 2019-7-16 22:15

正呀 趁聲線仲okay就錄定先
終於可以有返個靚聲啲既live cd

點可能呀,阿sa gem aga 鄭融 kary呢啲邊夠班呀,點可能同amanda sally gigi呢班同樣級數。你見fiona同joyce仲要係同一天就知。同埋鍾意sammi班友邊有可能鍾意阿sa gem aga 鄭融 kary,年齡層都爭太遠。欣宜有首女神係sammi想唱,試問呢五位有咩大hit歌,請都係請翻gigi呢級數先至有可能啦。

唔知會唔會有陳慧嫻。

點可能呀,阿sa gem aga 鄭融 kary呢啲邊夠班呀,點可能同amanda sally gigi呢班同樣級數。你見fion ...
teennum1 發表於 2019-7-17 01:48

gem aga kary 都無大hit歌? LOL

小明有冇可能?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

點可能呀,阿sa gem aga 鄭融 kary呢啲邊夠班呀,點可能同amanda sally gigi呢班同樣級數。你見fion ...
teennum1 發表於 2019-7-17 01:48

Sammi每次開紅館,陳慧嫻都去睇,但未做過嘉賓

其實佢地當年有無不和
cathay1996 發表於 2019-7-17 00:31

有傳過不和囉。不過想當年曾經係競爭對手,好難唔比人傳不和嘅

見到黃牛又漲價

學友0815準時開波,三個幾鐘。
風見志郎 發表於 2019-7-16 11:49

歌神個show,好難有人超越

係咪寸緊sammi?
你老闆 發表於 2019-7-16 22:55

應該係寸晒sammi同容
Sammi IG unfollowed Hocc
Joey 唔敢like hocc IG

個個同佢保持距離。。。
人性

睇返啲片Sammi啲舉手投足真係好有diva風範
nicknicknick 發表於 2019-7-16 22:41

浦銘心 又出街勾女

浦銘心 又出街勾女
JasOh103 發表於 2019-7-17 11:32

唱左咩歌
初心傷過
重新再跳

唱左咩歌
MiRi 發表於 2019-7-17 11:45

默契,囍帖街

Sammi每次開紅館,陳慧嫻都去睇,但未做過嘉賓
阿mark 發表於 2019-7-17 06:53

其實佢地私下都熟絡
你都好留意Priscilla 喎

有傳過不和囉。不過想當年曾經係競爭對手,好難唔比人傳不和嘅
honam0408 發表於 2019-7-17 08:16

只係傳姐
2個上哂岸之後
上年Kelly 出digital album去日本拍mv
Sammi 都有在ig like Kelly d mv相嘅
反而Kelly在社交媒體就很少活躍

彭羚去左sony?

如果合唱默契咁我想聽彭羚多d
你老闆 發表於 2019-7-16 22:35

彭羚無唱好耐喎
佢係在sony收山(大約2002年)
之後王菲又入左sony

彭羚無唱好耐喎
佢係在sony收山(大約2002年)
之後王菲又入左sony
森姆@結論 發表於 2019-7-17 12:35

追住打

我想問每晚既開場時間係咪都係20:45左右?

gem aga kary 都無大hit歌? LOL
hehehaha 發表於 2019-7-17 02:26

GEM其實有咩粵語大hit歌?除咗翻唱情人
粵語歌壇真係排隊都未輪到佢喎

覺得 JACKSON 會現身係其中一場

我想問每晚既開場時間係咪都係20:45左右?
Wing1211 發表於 2019-7-17 12:37

無記錯琴晚20:35開始左

GEM其實有咩粵語大hit歌?除咗翻唱情人
粵語歌壇真係排隊都未輪到佢喎
CherryCat 發表於 2019-7-17 12:50

佢哋可以合唱默契然後Sammi佢換衫跟住GEM獨唱Sammi之前係IG話鐘意嘅嗰首「魔鬼中的天使」

係打算睇多場 但係場場RUNDOWN一樣完全無變又真係小小卻步

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

係打算睇多場 但係場場RUNDOWN一樣完全無變又真係小小卻步
wewa1001 發表於 2019-7-17 18:17
其實每一part概念設計,歌曲服裝編舞燈光都是完全配合好,很難變動,除非加歌

看到很多演唱會各方面解讀,很有意思,概念性評價很高,sammi團隊的心思沒有白費

wewa1001 發表於 2019-7-17 18:17

我都想第100場前睇多次
因為整個production覺得好值

簽名被屏蔽

hocc真心為sammi等好就只係whatsapp私下共勉之就算,何必公開互相支持?
你老闆 發表於 2019-7-17 18:39

現在的HoCC在香港娛樂圈真係人見人怕,但無法,因為其他藝人唔想得罪大陸人