返回列表 發帖
我會去尾場
teennum1 發表於 2019-7-25 00:54

me2~我都係尾場
SAMMI 三米

me2~我都係尾場
kh23 發表於 2019-7-25 09:14

我也看尾場,睇最後兩晚

唔好有期望
佢今晚講到出口話 「平時encore換套晚裝唱兩首慢歌」今次想唔同

除非歌迷夠齊心開燈都唔走 ...
JasOh103 發表於 2019-7-24 23:45

Dancer未落晒台已經開大燈
得佢先做得出

今次黃偉文 係迷冇去睇啊?
唔見佢IG有po嘅

今次黃偉文 係迷冇去睇啊?
唔見佢IG有po嘅
wzx0825 發表於 2019-7-25 10:00

有去,第一場!! MI 仲多謝佢!
SAMMI 三米

Dancer未落晒台已經開大燈
得佢先做得出
uran 發表於 2019-7-25 09:54

btw琴晚唱如果你有事唱到尾段好似想喊
見到佢眼濕濕咁
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

有去,第一場!! MI 仲多謝佢!
kh23 發表於 2019-7-25 10:08

想fact check下係咪有讚 山旮旯 好聽
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

2場only
angelcheng0203 發表於 2019-7-24 23:55

頭5場錄左一次,好似係kay個場
仲有琴晚同好似係Candy個場(橙色裙)
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

想fact check下係咪有讚 山旮旯 好聽
JasOh103 發表於 2019-7-25 10:12

有啊,現場聽到
肥婆馬上收皮

尾場

如果26號真係蝦餃老母做嘉賓嘅話 唔該佢睇睇人哋sammi做演唱會係點 好好學習下 ...
nicknicknick 發表於 2019-7-25 12:20

乜今次真係做得好好咩
  我唔係好覺
   頭一首終身美麗已經唔知做乜9
  尾果首encore都不敢恭維

選曲上可以再進取d

佢話自己商業同藝術取平衡
  我反而覺得兩頭唔到岸
  講藝術
  Ivana 某次個show精彩萬倍

當然蝦餃老母開show仲悶
你睇過一次
唔會想再睇第二次
每次都係經典歌曲大集會

不過冇計
佢快歌係得電音果幾隻
慢歌
令大家有共嗚既 走心既更加少

可以考慮同karen合作musical

頭5場錄左一次,好似係kay個場
仲有琴晚同好似係Candy個場(橙色裙)
fifty1205 發表於 2019-7-25 10:26

嗰啲係大cam,睇錄影係要睇有冇camman喺台上面

懶女人表示希望準時收工

唔知尾場多唔多fans
有無cm會員去睇
有既希望可以即時報導下{:1_ ...
masterdragon 發表於 2019-7-25 00:15

2250收工好照顧大6嘅粉絲,岩好坐最後一班羅湖火車

乜今次真係做得好好咩
  我唔係好覺
   頭一首終身美麗已經唔知做乜9
  尾果首encore都不敢恭維

選 ...
jason567 發表於 2019-7-25 13:08

我都覺得今次做得麻麻地...個平衡做得唔係咁好

終身美麗開場...換兩次衫個節奏好慢
一路就接住落幾首裸體早餐/不要/顏色氣味/十誡
世界之最/傷 (我係好恨聽)
入場既好多C9/上左年紀...佢地直情訓著咁制

真係要去到宿命主義先叫做有D反應...其實我覺得應該出小小熱門/快歌暖左個場先

-默契TAG嘉賓個位做哂預告...觀眾完全無驚喜...
-其實平均都11點前完SHOW 係咪應該要唱多兩首先...
-覺得以佢咁懶 尾場應該ENCORE一次正常版終身美麗就收工
-無左快歌

Medley D人好似舊石咁...

最唔順始終都係終身美麗換衫位
明白佢意思係人一生出嚟白紙一張然後染色
但present出嚟加上佢嘅talking勁突兀

簽名被屏蔽

今晚係邊位嘉賓?
你老闆 發表於 2019-7-25 18:20

見冇人覆你就覆下啦今晚好似係你開演唱會

簽名被屏蔽

我覺得十誡同煞科可以掉轉
chur 死sunny
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

簽名被屏蔽

今晚係邊位嘉賓?

今晚嘉賓咪你囉
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

簽名被屏蔽

今晚係邊位嘉賓?

好似係千嬅!!!

今晚唔係休息咩

好似係千嬅!!!
universal 發表於 2019-7-25 21:57

人在美國
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

簽名被屏蔽

尾場有機會Cass, 可以順便幫佢老公宣傳個棟篤笑

簽名被屏蔽

陳慧琳:煞科 + 花花宇宙
容祖兒: 愛情萬歲 + 心之科學
彭羚:默契 + 如夢初醒

最後兩場係呢3位其中2位就 ...
dom 發表於 2019-7-24 22:41

煞科一定唔會啦,本身rundown有
「微笑之中 接受還未有 答案。」

今晚係邊位嘉賓?

今晚嘉賓好似係許志安。
自己兩個係屋企開返場第101場。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

簽名被屏蔽

真係好想睇Kelly同Sammi同台

如果彭羚同陳慧琳都係嘉賓,咁兩個應該都係合唱默契,宜家12個嘉賓有5個唱默契,7個唔唱。

8星期前的對話,到底明晚的嘉賓係咪佢呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

我都覺得今次做得麻麻地...個平衡做得唔係咁好

終身美麗開場...換兩次衫個節奏好慢
一路就接住落幾首裸 ...
wewa1001 發表於 2019-7-25 17:28

我諗大家最滿意係佢唱功終於好番d
之前love mi touch mi 真係完全無中高音可言,首首歌都降key降到離曬譜,以為佢把聲從此收山
另外,個人覺得除左裸體早餐係藝術性之外,其他部分無咩特別,「主」o個部分成個舞台仲要比以前係簡單左好多,不過overall 感覺又幾好睇

人在美國
oreo 發表於 2019-7-25 22:02

加拿大ar

我諗大家最滿意係佢唱功終於好番d
之前love mi touch mi 真係完全無中高音可言,首首歌都降key降 ...
mr_matchman 發表於 2019-7-26 01:12

藝術性是側重劇場感,編舞更加注重劇情和敘事感,包括服裝設計和舞美都更加契合每part的主題,以達到強烈的戲劇效果。比如浮雕件衫就是麻繩編織的流蘇「誰在吊著頸共麻繩歌唱」

期待今晚的嘉宾

今晚嘉賓系kelly!kellyDfans已經買緊飛。

caijinglong 發表於 2019-7-26 11:49

期待啊

caijinglong 發表於 2019-7-26 11:49

真係架?!!! 咁多年黎首次合唱..好期待!

今天  吹水要破纪录哦  
终于等到我最喜欢的两个女歌手 同台

依家仲買到?

kelly!!!!
有無link買飛

JACKSON 係香港 上緊 DO姐節目
似會今晚 OR 聽日 幫SAMMI做嘉賓咁既款

kelly!!!!
有無link買飛
釘釘 發表於 2019-7-26 12:35

黃牛炒到好貴
肥婆馬上收皮

原來真係Miriam變Mirror
love wins!

聽到Sammi 練誰願放手

真係架?!!! 咁多年黎首次合唱..好期待!
honam0408 發表於 2019-7-26 12:15

其實都唔算首次,兩個人合唱就第一次。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️