返回列表 發帖
簽名被屏蔽

如果無記錯,上年港台最優係kay,而且kay係tvb同新城都有大獎
阿mark 發表於 2019-7-24 17:09

謝安琪無拎過任何最受歡迎女歌星,天后之列佢未有資格
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

謝安琪無拎過任何最受歡迎女歌星,天后之列佢未有資格
cathay1996 發表於 2019-7-24 17:14

如果這樣講,憶蓮和慧嫻都唔係天后,因為都無攞過tvb最女!!
tvb那個垃圾台的大獎完全是笑話,連最勁的歌神學友哥都只是攞過一次!!!

youtube已經睇曬咗成場show……拍攝角度,收音效果都唔錯

簽名被屏蔽

如果這樣講,憶蓮和慧嫻都唔係天后,因為都無攞過tvb最女!!
tvb那個垃圾台的大獎完全是笑話,連最勁的 ...
universal 發表於 2019-7-24 17:46

憶蓮有金曲獎歌后撐
慧嫻當年被梅姐打壓
情況係幾似祖祖vs kay
所以慧嫻嚴格都未算公認天后級
同kay hocc 同grade
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

tvb那個垃圾台的大獎完全是笑話,連最勁的 ...
universal 發表於 2019-7-24 17:46

903 Sammi 得一次女金,咁903係垃圾台嗎??

簽名被屏蔽

903 連kelly,楊千嬅快過sammi拎女金,簡直垃圾到唔知點形容,00後以為sammi是她們後輩 ...
你老闆 發表於 2019-7-24 18:21

Kelly Miriam Joey 都係4年就女金

簽名被屏蔽

真心想尾場請哂三大天后同場,yy無楊千嬅係美中不足
hocc,kay原本都係 ...
你老闆 發表於 2019-7-24 18:28

kay應該08就金,3年

簽名被屏蔽

唔係07銅08銀09金? 三大天后全是
sammi明明八九十年代歌手,居然2001年才女金,同李克勤一樣 ...
你老闆 發表於 2019-7-24 18:45

其實tvb宜家走得最前,最女係2016年新人,相反903女金同最女仲係2005年,如果今年女金係美祖,就更加倒退

你wiki下邊個天后拎過女金但未拎過最女
fifty1205 發表於 2019-7-24 13:28

都幾為難
love wins!

簽名被屏蔽

響鄭秀文演唱會個post 討論謝安琪係咪天后?
九唔搭八到真係低質到映衰一般香港人智慧......

咁究竟26 號係咪真係蝦餃老母?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

咁究竟26 號 ...
ricnature 發表於 2019-7-24 19:38

講到尾都係果條煩膠一味講
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

傳話琴晚有個女星甩左先搵mirror
台上完全唔熟,冇計傾
班友又真係幾多燈牌..仲要係980位

另外, ...
hehe 發表於 2019-7-21 10:59

呢位版友之前話第二晚嘉賓系李蕙敏都中了,26號好大機會係蝦餃媽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

目前為止系咪得16號一晚錄影

合唱 忽然之间

講到尾都係果條煩膠一味講
abcxyz302006 發表於 2019-7-24 19:39

Cm 何君妖真係好煩膠
見人就亂槍掃射發晒癲咁

鄭四同莫文蔚有關架咩
點解啲人會話Karen 做嘉賓
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

簽名被屏蔽

咁究竟26 號 ...

9成9係 除非佢對寶貝仔有急事
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

尾場美祖please!

簽名被屏蔽

完全充滿愛,超感動
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

得翻兩場:陳慧琳+陳慧嫻 好嗎

簽名被屏蔽

咁究竟26 號 ...

可能果個會員唔係香港人呢

Anyways我淨見到有人一邊話謝安琪無人討論
但另一方面個個post都提住佢 慌死人地唔認同佢flop
得喇知喇阿key flop到sammi搵佢做演唱會嘉賓
而討論親天后都總有人衝出嚟多次強調佢唔係

彭羚 加 三大天后仲好
你老闆 發表於 2019-7-24 22:37

覺得彭羚可能性越來越低,不過彭羚同sammi都係90年新人

陳慧琳:煞科 + 花花宇宙
容祖兒: 愛情萬歲 + 心之科學
彭羚:默契 + 如夢初醒

最後兩場係呢3位其中2位就好啦。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

簽名被屏蔽

忽然之間真係聽出耳油

青bb條裙好靚,係咪新衫?
(除左嘉賓冇咩睇youtube片)

忽然之間真係聽出耳油

(除左嘉賓冇咩睇youtube片) ...
uran 發表於 2019-7-24 23:03
琴晚第一次著

第100場都無加歌。。。
睇黎要到尾場encore 先會唱多幾首
好想睇尾場

好想睇尾場  ...
masterdragon 發表於 2019-7-24 23:13

Sammi自己有無提第100場?

乐坛风云 發表於 2019-7-24 20:35

今晚都有
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

今晚有錄!

Sammi自己有無提第100場?
hans_lung 發表於 2019-7-24 23:14

完全係無視呢個紀錄
聽得出佢急不及待好想開埋個兩場然後瘋狂食雞蛋仔/牛肉乾

係咁寸觀眾冇帶錶
睇下幾時被封殺

可能果個會員唔係香港人呢

Anyways我淨見到有人一邊話謝安琪無人討論
但另一方面個個post都提 ...
kayzzz 發表於 2019-7-24 22:38

有人要衝出嚟柒唔通唔俾佢柒咩
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

計埋今場 錄左三場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我仍然覺得容祖兒會係其中一場嘉賓

忽然之間真係聽出耳油

(除左嘉賓冇咩睇youtube片) ...
uran 發表於 2019-7-24 23:03

「將化做翡翠」裙

好想睇尾場  ...
masterdragon 發表於 2019-7-24 23:13

唔好有期望
佢今晚講到出口話 「平時encore換套晚裝唱兩首慢歌」今次想唔同

除非歌迷夠齊心開燈都唔走 可惜我覺得大家係一盤散沙

計埋今場 錄左三場
fifty1205 發表於 2019-7-24 23:31

2場only

唔好有期望
佢今晚講到出口話 「平時encore換套晚裝唱兩首慢歌」今次想唔同

除非歌迷夠齊心開燈都唔走 ...
JasOh103 發表於 2019-7-24 23:45

懶女人表示希望準時收工

唔知尾場多唔多fans
有無cm會員去睇
有既希望可以即時報導下

懶女人表示希望準時收工

唔知尾場多唔多fans
有無cm會員去睇
有既希望可以即時報導下{:1_ ...
masterdragon 發表於 2019-7-25 00:15

我會去尾場