返回列表 發帖
得翻一場
祖祖人瑞都未登場

片呢T_T
釘釘 發表於 2019-7-26 10:40 PM

微博有
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

突然覺得gigi唱熱愛島誠意加分
oreo 發表於 2019-7-26 22:27

係咯

除左Joey、Cass之外(千嬅在國外機會應該不大)
會唔會係劉華?

因為之前都出現過男團嘉賓Mirror ...
森姆@結論 發表於 2019-7-26 17:59

又話有燕姿?

我覺得許志安/ Jackson都有機會...
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

突然覺得gigi唱熱愛島誠意加分
oreo 發表於 2019-7-26 22:27

我仲以為GIGI會唱《再上車》...
點知㨂/練咗《熱愛島》
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我想女皇,話俾sammi fans知誰才是真正天后
你老闆 發表於 2019-7-26 22:38

唱 “一面之緣“仲好, 可以再show off 30秒唔呼吸向人類極限挑戰, mi粉一定對佢”另眼相看”

丁子高今晚都去咗睇,唔知美瑞有冇一齊

丁子高今晚都去咗睇,唔知美瑞有冇一齊
Jacz 發表於 2019-7-26 23:57

梗有啦   千嬅應該尋日就番左啦

如果千嬅同joey 感覺千嬅機會大d

睇段talk好似都幾尷尬

合唱反應好好,但獨唱大日子就麻麻
你老闆 發表於 2019-7-26 22:01

Kelly做嘉賓好鍾意唱大日子,可能因為易唱。但做嘉賓唱快歌又唔跳舞,其實好悶,佢應該㨂隻K歌唱就算,對你太在乎都得啦。

尾場真係祖兒?

Kelly做嘉賓好鍾意唱大日子,可能因為易唱。但做嘉賓唱快歌又唔跳舞,其實好悶,佢應該㨂隻K歌唱就 ...
Serendipity 發表於 2019-7-27 00:19

咁首歌又真係好適合嘉賓唱
意頭好氣氛好街客又熟
【This is MC】澳門見

721AXA 發表於 2019-7-27 00:17

係  特別係kelly
  完全唔知講乜

希望千嬅同祖兒一齊做嘉賓
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

721AXA 發表於 2019-7-27 00:17

邊度有得看呀?
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

除左搵做Mirror其他嘉賓都好正wor,可能Mirror係女團,咁唸Ok好多。
https://youtu.be/_8jcFyDpmyc
kelly條片 兩條女拖住手合唱 誰願放手
舞來舞去 不日內開始錄音。

除左搵做Mirror其他嘉賓都好正wor,可能Mirror係女團,咁唸Ok好多。

kelly條片 兩條女拖住手合唱 誰願放手 ...
黃家正 發表於 2019-7-27 02:16

咁應該原本係千嬅,點知變Mirror除非聽晚係Joey x 千嬅啦
好似鄧麗欣同傅穎咁化身天使幫手破冰
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

咁應該原本係千嬅,點知變Mirror除非聽晚係Joey x 千嬅啦
好似鄧麗欣同傅穎咁化身天使幫手破冰 ...
dom 發表於 2019-7-27 02:31

冇諗過佢兩個(STEPHY THERESA)可以化敵為友
我與她重拾友誼相約也沒有不是<<<<又應驗左
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

正路係JOEY, 如果千嬅做嘉賓, 20號就做左但仍有一絲希望係千FA
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

回復 1781# dom

好似話係Janice,不過病左。所以佢廣州個show照開都係爛聲。

正路係JOEY, 如果千嬅做嘉賓, 20號就做左但仍有一絲希望係千FA ...
oreo 發表於 2019-7-27 03:06

祖兒仲有十日開show wor。咁都有可能好似首場咁,打孖上。

兩個都唔知講咩咁 擺明唔熟
如果重提往事會正好多

anyway拖住手對望合唱係感動既

突然就嚟到尾場 其實好唔捨得 不過又想佢有得休息/食零食
今晚Joey/Miriam都開心
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

冇可能原本係千嬅喇
千嬅個tour開個陣已經講到明成個7月要陪Torres放暑假去旅行
如果唔係佢個tour都唔會無啦啦29/6開完北京站之後又要等到8月頭先再繼續成個7月吉咗
而Mirror都排晒舞好明顯就係一早已經係被邀請做嘉賓

做Sammi嘉賓,但淨唱自己啲歌嘅都係真.天后

btvfans 發表於 2019-7-27 07:50

盧巧音???

btvfans 發表於 2019-7-27 07:50

葉倩文無唱自己歌

咁多場嘉賓,最感動都係李蕙敏同陳慧琳,始終當年係有正面交鋒過,真係難以想像咁多年後可以同台合唱。

誰願放手真係唔適合Sammi唱。

kellyjake 發表於 2019-7-27 08:42

其實點解要咁高key

https://youtu.be/ajVR1f-MTRE
Sammi&Mark

把聲仲算keep到
好難得今次開咁多場都未爛 TM2真係一個必須既經歷 令佢明白唱好歌先係最重要
睇返尋晚慢歌medley+9字歌啲片好感動

真係好愛上帝早已預備呢個新編曲
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

kellyjake 發表於 2019-7-27 08:42

KELLY明顯氣唔夠wor...

今晚祖祖黎左睇
oreo 發表於 2019-7-26 10:25 PM

邊度收風
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

回復 1796# justin

都唔好意思講
Kelly 一出聲真係好聽幾條街
Sammi 明顯唔適合同唔識唱啲高音
仲走埋音

我唔知點解傾傾下Sammi 要走得咁突然囉
似係監製催
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

回復  justin

都唔好意思講
Kelly 一出聲真係好聽幾條街
Sammi 明顯唔適合同唔識唱啲高音
仲走 ...
ricnature 發表於 2019-7-27 10:27

首歌咁短,都要催

回復 1796# justin

行住走唱高音wor.....

昨晚Kelly唱《大日子》嘅時候係咪放伴奏咖?記得睇麟伯2015收錄嘅Kelly嘉賓個首係放伴奏,音效好差

世紀大合唱。
等呢一幕等咗好多年

好感動~等左24年嘅世紀合唱
佢哋應該出首合唱歌啦

昨晚Kelly唱《大日子》嘅時候係咪放伴奏咖?記得睇麟伯2015收錄嘅Kelly嘉賓個首係放伴奏,音效好差 ...
乐坛风云 發表於 2019-7-27 11:23

Yes...

兩個合唱都唱得唔錯,今次係剩係睇個畫面已經滿足。
拖住手拍住膊頭已經有一種warm 爆的感覺。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

兩個合唱都唱得唔錯,今次係剩係睇個畫面已經滿足。
拖住手拍住膊頭已經有一種warm 爆的感覺。 ...
dom 發表於 2019-7-27 12:45

係, 無諗過佢地可以會同台唱歌。真係好感動。兩人雖然唔係相熟交心,但我相信佢地從來無交惡。

好感動~等左24年嘅世紀合唱
佢哋應該出首合唱歌啦
kenneth09 發表於 2019-7-27 12:22

佢地出合唱歌, 題材可以係?

Jackson 黎香港,唔通今晚第一次 Creo En Mi 合唱 live?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

有無收到風今晚的嘉賓?

Mirror 都可以上兩次紅館做嘉賓
再將我相信的如煙火般綻放

係, 無諗過佢地可以會同台唱歌。真係好感動。兩人雖然唔係相熟交心,但我相信佢地從來無交惡。 ...
MKDC7021 發表於 2019-7-27 12:48

雖然係睇得出佢哋唔太熟
但見到佢兩個拖手唱歌嘅感覺好奇妙

今晚容祖兒!!!
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

今晚容祖兒!!!
TT进化论 發表於 2019-7-27 13:39

FACT CHECKED???