返回列表 發帖

[Jul/2019] #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 - 香港站 2019

演唱會名稱:AXA安盛呈獻 #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 - 香港站 2019
地點:紅磡香港體育館
日期:2019年7月12-16日, 7月18-21日, 7月23-24日, 7月26-27日 (共13場)

時間:20:15
票價:HK$980 / $680 / $380
優先訂票日期: 2019年4月4日9:00至4月8日23:59
網上購票: http://www.aegpromotion.com/sammi2019
訂票電話: 28611611(9:00-21:00)每張卡每次限買4張

公開發售日期: 2019年4月9日10:00 AM 起城市電腦售票網 URBTIX 公開發售
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
SAMMI 三米

7月23-34日
唔知飯團果邊點安排呢

好想好想好想睇
11場都幾...大膽
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

竟然一嚟就11場

竟然一嚟就11場
hihi 發表於 2019-3-16 13:20

想開到15場以上?希望佢唔會又失聲……睇頭幾場最穩陣

OMG 竟然頭炮就11場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好貴
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

想開到15場以上?希望佢唔會又失聲……睇頭幾場最穩陣
stephybest 發表於 2019-3-16 13:39

佢唔病應該又唔會失聲既 最多越唱越沙

反而擔心佢膝蓋 希望今次唔好跳咁多 再傷多次
乖乖咁坐住唱多啲冷門慢歌就已經好心滿意足

上次失聲會唔會嚇走某部分觀眾呀

一開波就十一場真係大膽咗啲

Btw poster 好型

上次失聲會唔會嚇走某部分觀眾呀

一開波就十一場真係大膽咗啲

Btw poster 好型 ...
放空 發表於 2019-3-16 14:10

老實講,佢就算一次過開廿場都會爆
肥婆馬上收皮

竟然一嚟就11場
hihi 發表於 2019-3-16 13:20

我都係咁諗
可能有機會平到97年16場個記錄

好想睇到頭場同終極尾場

我都係咁諗
可能有機會平到97年16場個記錄

好想睇到頭場同終極尾場 ...
masterdragon 發表於 2019-3-16 14:15

我諗佢最多加埋26-28 FRI to SUN 佢都唔志在破紀錄
肥婆馬上收皮

同張學友劉德華一樣都開980
睇怕嚟緊啲神台級都係呢個價
唔知美祖8月咩價位

睇呢啲長show 都係買第三/四場最穩陣

點解仲未開美瑞嘅po。。
難得美瑞今次計劃衝出珠三角
唔係要到下年香港站先開po呀嘛。。

點解仲未開美瑞嘅po。。
難得美瑞今次計劃衝出珠三角
唔係要到下年香港站先開po呀嘛。。 ...
btvfans 發表於 2019-3-16 15:00

http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1
嬅粉果然恐怖

體力始終係一個大問題,前科之鑒,中間休息日都係留多兩日會好d

7月23-34日
唔知飯團果邊點安排呢
uran 發表於 2019-3-16 13:12

有預感4月1日俾飯團內部優先預訂

岩岩都公布左下星期會有消息

Love Mi ~ Show Mi ~ Touch Mi ~ Follow Mi ~
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

980 好貴
演唱會越嚟越貴
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

980 好貴
演唱會越嚟越貴
616.1314 發表於 2019-3-16 17:45

可能容祖兒1080

Love Mi ~ Show Mi ~ Touch Mi ~ Follow Mi ~
dom 發表於 2019-3-16 17:42

明明係 Show Mi ~~ Love Mi
【This is MC】澳門見

可能容祖兒1080
stephybest 發表於 2019-3-16 18:37

MSL
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

海報系咪唔完整?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

海報系咪唔完整?
Qmen 發表於 2019-3-16 19:27

可能加場時候會有第二款海報

明明係 Show Mi ~~ Love Mi
lemontea1069 發表於 2019-3-16 18:45

聽講show mi係挪Leon嘅檔期黎開噶?

Mi 既叫座力11 場冇難度
但把聲頂唔頂到呀

感覺再加3-4場到月尾然後就到美卷接力8月第1個禮拜

瘦文粉都好恐怖
張相又唔知點解早一日leak過

張海報都應該係假
寰亞正式宣佈優先係4月4-8日...

補返張冇crop嘅poster

老實講,佢就算一次過開廿場都會爆
fifty1205 發表於 2019-3-16 14:14

絕對同意20場無問題。

97年嗰次是三面台,按每場9000人計,總共135000人次。

2001年shocking pink 12場四面台,按12000人來算已經有144000人次。

所以紀錄呢家野其實無咩所謂。Keep到quality最重要。

補返張冇crop嘅poster
hihi 發表於 2019-3-16 22:51

poster hea到以為係啲p圖
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

海報似王君馨
舞來舞去 不日內開始錄音。

知點解開11場咁specific了

原來自96年X Live到上次16年Touch Mi 2總共開過89場紅館
咁今次(暫定)尾場就會係第100場 別具意義

原來自96年X Live到上次16年Touch Mi 2總共開過89場紅館
咁今次(暫定)尾場就會 ...
JasOh103 發表於 2019-3-17 01:52

咁“尾”場一定搶爆
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

咁今次(暫定)尾場就會 ...
JasOh103 發表於 2019-3-17 01:52

咁搞法 會唔會唔加場lol
肥婆馬上收皮

唔通為咗減低fans搶飛嘅辛苦就一次過宣布哂, 唔再加場?
咁就尾場=第100場紅館

唔通為咗減低fans搶飛嘅辛苦就一次過宣布哂, 唔再加場?
咁就尾場=第100場紅館 ...
hihi 發表於 2019-3-17 12:46

加場都係一些宣傳策略,好似劉華,學友,Sammi呢种級別歌手,冇必要“反應熱烈,終極加場”呢d字眼

加場都係一些宣傳策略,好似劉華,學友,Sammi呢种級別歌手,冇必要“反應熱烈,終極加場”呢d字眼 ...
乐坛风云 發表於 2019-3-17 16:16

佢想開二十場都得喇,但係佢自己又唔想太辛苦,love mi個陣佢直接放話“絕不加場”不過今次中間有休息,開多d咪幾好

海報似王君馨
黃家正 發表於 2019-3-17 01:48

我覺得似伍詠薇

樓主,七月有34日的嗎?
舞來舞去 不日內開始錄音。

又黎降key concert

黃家正 發表於 2019-3-17 20:15

超正

黃家正 發表於 2019-3-17 20:15

已更正,謝提醒!

我估佢應該唔會加~
SAMMI 三米

980 好貴
演唱會越嚟越貴
616.1314 發表於 2019-3-16 17:45

680變到中間價真係...

切勿跟車太貼 SAMMI IG已經講左網上呢張圖日期唔係真...
等官方公怖啦~(上面條LINK都唔岩啦)

切勿跟車太貼 SAMMI IG已經講左網上呢張圖日期唔係真...
等官方公怖啦~(上面條LINK都唔岩啦) ...
wewa1001 發表於 2019-3-18 13:56

confirmed
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

又要準備撲飛喇⋯

上次生日side track演唱會得1場已經唔夠氣又唱得好辛苦
今次11場......

既然birthday gig買咁多首版權 今次唱多啲啦
另外都想聽呢10首 https://goo.gl/zvZE47