返回列表 發帖
究竟邊個係作詞人"詩詞"?
歌詞實在作得太好啦,又感動又有共鳴。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

究竟邊個係作詞人"詩詞"?
歌詞實在作得太好啦,又感動又有共鳴。
dom 發表於 2019-6-26 20:45

https://instagram.com/szemanada?igshid=385a6lctj1pf

This
angelcheng0203 發表於 2019-6-26 15:37

首映時,未聽到
可能當時未錄起

謝謝分享
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

首映時可能未錄起  

謝謝
l00540 發表於 2019-6-26 22:08

呢一段mv就係喺首映慶功宴嗰陣播

呢一段mv就係喺首映慶功宴嗰陣播
angelcheng0203 發表於 2019-6-26 22:11

IC 我淨係睇首映場咋

收到消息 郭經理人暫時仲係只接受貴價,要人開定支票先可以,但唔係即刻比
散票仲未肯放出來 ...
gordon0807 發表於 2019-6-26 16:03

我經贊助攞飛 開始mark飛比我 未講日子行數 但一定980

新歌?
l00540 發表於 2019-6-26 14:33

八個女人主題曲?
舞來舞去 不日內開始錄音。

八個女人主題曲?
黃家正 發表於 2019-6-27 12:48

應該係~~

唔知演唱會唔會請GIGI?

佢轉載人哋啲唱歌片

美祖都有唱
好有愛

真心想見到mi同joey同台唱歌(似水流年嗰次太多人唔計)

到時全場大合唱一定好好feel (但係又想靜心聽佢solo唱好矛盾)

呢個Ig洗版式宣傳簡直犀利。
估唔到各地不同語言的Fans 都咁快識唱
電台電視廣告費都慳返唔少。
Joey 版本都唱好好聽
我們都是這樣長大的

呢個Ig洗版式宣傳簡直犀利。
估唔到各地不同語言的Fans 都咁快識唱
電台電視廣告費都慳返唔少。
Joey 版本 ...
dom 發表於 2019-6-28 01:22

美祖都係真粉 出幾日就識歌詞 睇黎佢都有狂loop
支持佢!!!
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

以前Sammi真的是紅遍東南亞啊,而且mi粉一直好熱情

以前Sammi真的是紅遍東南亞啊,而且mi粉一直好熱情
Allen_ms 發表於 2019-6-28 10:23

泰國都有fans
https://www.instagram.com/p/BzNYPg5HATP/?igshid=pod8p3qfvtjc

泰國都有fans
angelcheng0203 發表於 2019-6-28 11:22

仲要有fanspage,越南都有https://m.facebook.com/mifan819/

on仔版本 超好聽.

飛已到手 好想喊

不過第一場仲未搵到飛

連阿婆狗仔都識唱我們都是這樣長大的

美祖都係真粉 出幾日就識歌詞 睇黎佢都有狂loop
支持佢!!!  ...
JasOh103 發表於 2019-6-28 03:19

支持祖兒演唱會唱瘦文新歌
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

支持祖兒演唱會唱瘦文新歌
風見志郎 發表於 2019-6-29 11:19

點都好過唱勇氣情歌啦

今次演唱會會唔會終於唔請嘉賓呢?

samson712 發表於 2019-6-29 14:16

我覺得佢好難會唔請

估固定有rapper+Serrini+Sm
然後每晚請多位好朋友

回復 678# JasOh103

後面兩個單位乜原因?

Sammi電台訪問話有聽過好多人講有啲經典歌曲唱過好多次
無必要次次唱 佢話今次會好好平衡下
同埋佢話有可能會唱啲好舊嘅歌
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Sammi都真係幾發力 橙咇咇jingle都錄

samson712 發表於 2019-6-29 14:16

唔請嘉賓成個show會縮短,其實都係一樣,請嘉賓自己都可以中場抖下

仲有唔夠兩星期就開show
想聽既歌實在太多
除左那些必唱的(終身美麗, creo en mi, 千年如一日, etc)
不如估下有哪些歌會有機會出現

情歌類
愛情萬歲 (12年無唱過, 好有給自己打氣的感覺)
理想對象
醫生與我
插曲
思念 (30年前第一首主打)

人生/成長
再見 (本身想揀同碟的內心戲, 但呢首似乎更適合"人生/成長"主題, 又可以放響encore前)
相信自己
問我
你的前半生 / 給母親
娃娃看天下

想聽既歌實在太多
除左那些必唱的(終身美麗, creo en mi, 千年如一日, etc)
不如估 ...
masterdragon 發表於 2019-6-29 17:35

Diu 唔好再唱問我啦!!!無人想聽!!!
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2019-6-29 17:44

x2!!!!!

我都估有思念或者其他第一隻碟既歌

Sammi都真係幾發力 橙咇咇jingle都錄
JasOh103 發表於 2019-6-29 16:33

內容係咩?

今晚金曲獎孫燕姿唱要Sammi的歌

今晚金曲獎孫燕姿唱要Sammi的歌
Allen_ms 發表於 2019-6-29 19:07

唱獨一無二

想聽既歌實在太多
不如估 ...
masterdragon 發表於 2019-6-29 17:35

Side-cut 演唱會唱過:《跳傘》國語版 - 半空中

希望今次有跳傘/ 落錯車/ 交換溫柔(Tender Mix)

想聽既歌實在太多
不如估 ...

有 "再見" & "給母親" 呢啲真side track嘅話, 真係lur飯應. "再見" 根本就應該 by my side 用嚟做ending track啦!

" 內心戲" 都好啱佢而家低啲嘅聲唱. 其實透過演唱會可以唱返紅啲舊歌等多啲街客識

電影medley 想聽 "愛上一個人", 淫melody可加 " 折翼天使"

我估今次繼續會翻唱英文歌

睇嚟今次佢真係會平衡主打/side track
希望唱多啲2000-2002 era

fifty1205 發表於 2019-6-29 17:44

我都麻麻地

x2!!!!!

我都估有思念或者其他第一隻碟既歌
uran 發表於 2019-6-29 17:52

"離別"應該會比較為人熟悉? (草蜢都有改編)
"仍是你"派過但好似變左sidetrack咁

Side-cut 演唱會唱過:《跳傘》國語版 - 半空中

希望今次有跳傘/ 落錯車/ 交換溫柔(Tender Mix) ...
l00540 發表於 2019-6-29 23:39

落錯車都幾大機會有
04年唱過之後都無唱

有 "再見" & "給母親" 呢啲真side track嘅話, 真係lur飯應. "再見" 根本就應該 by my side 用嚟做ending ...
30rock 發表於 2019-6-30 09:58

"折翼天使"正啊
一直都好想佢做一part迷幻系列唱呢首
又係主打歌變左做sidetrack

我估今次繼續會翻唱英文歌
angelcheng0203 發表於 2019-6-30 16:15

NO PLEASE

嘩~$380 飛賣$1200,$680 賣$1500,真係買唔落手。
我們都是這樣長大的

我都麻麻地

"離別"應該會比較為人熟悉? (草蜢都有改編)
"仍是你"派過但好似變左sidetrack咁  ...
masterdragon 發表於 2019-7-1 11:47

Love Mi 慢歌Medley 有落錯車
肥婆馬上收皮

Love Mi 慢歌Medley 有落錯車
fifty1205 發表於 2019-7-1 12:24

又係喎
呢個show既記憶點真係無乜

嘩~$380 飛賣$1200,$680 賣$1500,真係買唔落手。
dom 發表於 2019-7-1 12:00

前日響viagoXX見到頭場有680賣900
有D心動
不過未響果度買過唔知可唔可靠

有D心動
不過未響果度買過唔知可唔可靠  ...
masterdragon 發表於 2019-7-1 13:23

手續費貴到飛起

有D心動
masterdragon 發表於 2019-7-1 13:23
黃牛一張都唔好買!

有D心動

開show日先買! 逼佢地原價放!

睇嚟今次佢真係會平衡主打/side track
希望唱多啲2000-2002 era
hihi 發表於 2019-7-1 03:29

我無咁大期望 我覺得佢講嘅side track都只不過係將birthday gig d偽side track再run一次 例如宿命主義 arigatou 實不相瞞呢d 不過好過無

手續費貴到飛起
lightupmylight 發表於 2019-7-1 16:52

好在無上當

黃牛一張都唔好買!
nicholashin 發表於 2019-7-1 17:48

都係既

開show日先買! 逼佢地原價放!
JasOh103 發表於 2019-7-1 18:05

我都有諗過當晚去場外搵
應該有人放掛

估一定有愛情萬歲, 同而家的佢完全係無敵配合,中到應一應

Touch mi2好多歌都想聽返 希望今次都有
e.g. 如何掉眼淚 如果我們不再見 最後一次 回來我身邊 愛的輓歌
肥婆馬上收皮