返回列表 發帖
簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

合唱談情說愛,sally獨唱憑著愛
Allen_ms 發表於 2019-7-14 22:18

好正,睇片談情說愛全場大合唱
曾經以為mi 因為太高音唔會再唱呢首歌

簽名被屏蔽

華納天后
葉倩文
鄭秀文
梁詠琪
薛凱琪
衛蘭
林欣彤

簽名被屏蔽

幾時到美祖

華納天后
葉倩
鄭秀
梁詠
薛凱
衛蘭
林欣彤
cyrus429 發表於 2019-7-14 22:34

前四個

華納天后
葉倩文
鄭秀文
梁詠琪
薛凱琪
衛蘭
林欣彤
cyrus429 發表於 2019-7-14 22:34

孫燕姿蔡健雅

I'm back
今次真係有改變唔會再沿用番Love Mi/Touch Mi 1,2套路
同埋唱得好好啊
無降key

不過歌單/歌曲選擇驚喜其實不算很多
開場歌重編係好正
唔用原版真係有新感覺
見到marching band令我想起理想對象其實都可以咁玩
而最大驚喜都係不要
真心嗌左出黎 不過似乎太side 其他人都無乜反應

估唔到又唱男仕今天你很好
叮噹跳番當年隻舞 which is 幾surprise
之後唱新歌
我先知道鐵樹蘭個lead vocal係sunny
其實呢part 換走頭兩首歌 唱D其他歌改成rock都可以喇

最後encore又係估佢唔到
邊有人諗到佢用呢首歌完
仲要sharp end 連d reprise music都無

btw 估唔到會再唱birthday gig某些歌
但依然有好多從未唱過live既歌都係無機會上場
有D可惜
唔知第100場同尾場會唔會有surprise

回復 1116# masterdragon

其實第2, 3 part對街客黎講都算幾side

後段福音果3首街客甚至可能1首都唔識

全場氣氛好似最好係classic medley

但無可否認, 製作係認真嘅!

華納真係多天后
你老闆 發表於 2019-7-14 22:08

你說得對 ~~

華納更為天后們出過精選:
華納巨星如云,單是天后級人馬已多不勝數,這張《全天后》收錄17首殿堂級華納女歌手之作,包括︰鄭秀文的「交換溫柔」、孫燕姿的「天黑黑」、梁詠琪「灰姑娘」等;那麼多天后經典之作,豈能錯過﹗

今次Mi演唱會可以同戰友們聚聚舊了
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

佢至憎果首tvb十大金曲祝你快樂仲有無可能唱

希望快d 錄影
好驚佢之後失聲

回復  masterdragon

其實第2, 3 part對街客黎講都算幾side

後段福音果3首街客甚至可能1首都唔識

全場 ...
Xavierism 發表於 2019-7-15 00:19

咁又係
第二part都可以話D歌係另類D (雖然第3首又有)
仲以為會唱唉聲嘆氣
但都估唔到第三part反應都好冷淡
但其實幾首都係主打歌
第1首起intro都無人嗌

最有反應同真係high都係要去到信者得愛
其實好唔想再聽 因為我真心覺得麻麻
又令我諗起Love Mi d 人好似撞邪咁

medley部份係咪新衫?

收山味濃,今次d造型似係回顧歷年演唱會造型
fifty1205 發表於 2019-7-13 12:51

嘉賓果part紮辮加牛仔褲直頭99年iconcert咁 同埋又有nike眉

似zootopia隻羊
我覺得係靚嘅
反而第二套粉紅色我覺得麻麻
hihi 發表於 2019-7-13 18:03

粉紅拖尾裙一上黎好小鳳姐feel

Leaked guest list:
12- Fiona Joyce
13- Amanda
14- Kelly
15 - sandy
16- sally
18 - Joey
19-  fafa
...
leongl 發表於 2019-7-14 07:17

寫果個有無諗下
Sandy ? 有咩關係 ? (雖然都係ex華納天后)
Faye ?
真係得啖笑

佢至憎果首tvb十大金曲祝你快樂仲有無可能唱
阿mark 發表於 2019-7-15 00:22

如果有第二次side track show可以跪求下

嘉賓果part紮辮加牛仔褲直頭99年iconcert咁 同埋又有nike眉
masterdragon 發表於 2019-7-15 00:42

hi welcome back

我好鍾意呢個look 回憶返晒黎
之後慢歌著黑色又令我諗起encore唱默契嗰套 愛

嘉賓合唱嗰首好正呀!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

之後慢歌著黑色又令我諗起encore唱默 ...
JasOh103 發表於 2019-7-15 00:54

又係喎

合唱歌真係成22年無唱
原key唱番 真係好正

咁又係
第二part都可以話D歌係另類D (雖然第3首又有)
仲以為會唱唉聲嘆氣
但都估唔到第三part反應都好 ...
masterdragon 發表於 2019-7-15 00:38

對啲山頂觀眾好失望 我嗰場三首都無咩反應
第一首有和音預告咗唔算 之後兩首前奏一起得一個喺度叫

masterdragon 發表於 2019-7-15 00:42

似beyoncé (除身材以外)

其實我覺得今次啲衫全部都靚喎
除咗開場第二件粉紅色

又係喎

合唱歌真係成22年無唱
原key唱番 真係好正
masterdragon 發表於 2019-7-15 01:05

唔係降咗Key咩

medley部份係咪新衫?
tyli 發表於 2019-7-15 00:38

睇片係wor 十字架消失咗

希望快d 錄影
好驚佢之後失聲
mr_matchman 發表於 2019-7-15 00:36

同意
今日聽得出高音已經辛苦咗

希望今晚談情說愛可以入到演唱會dvd啦 其實mi喺97年都獨唱過呢首歌啦 不如就每晚獨唱唱談情說愛代替默契

之後慢歌著黑色又令我諗起encore唱默 ...
JasOh103 發表於 2019-7-15 00:54

如果係回憶佢過去十次嘅演唱會造型又OK嘅
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

希望今晚談情說愛可以入到演唱會dvd啦 其實mi喺97年都獨唱過呢首歌啦 不如就每晚獨唱唱談情說愛代 ...
交換溫柔 發表於 2019-7-15 02:18

默契cut左了??

無大神MARK Rundown嗎?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

今晚會係邊個呢? 前兩晚都驚喜,今晚會唔會後輩呢?

見到有fans已經統計到三晚五十多個明星(名人)入場,好勁吖阿mi

今次個台坐背面係咪成晚都無野睇?

今次個台坐背面係咪成晚都無野睇?
mc) 發表於 2019-7-15 11:20

都唔係....有2個位係藍閘出嚟
SAMMI 三米

傳今晚gigi

默契cut左了??
阿mark 發表於 2019-7-15 08:19

係啊 變左談情說愛
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回復 1139# Allen_ms

統計在那裡?

其實好感動 呢首真係由細聽到大
竟然仲可以再聽到live

回復  廢話kayzzz

呢班疑似係#FOLLOWMI入教既朋友
Thomas 發表於 2019-7-12 16:39

同Amanda 都係朋友
廢膠kayzzz支持邊個死邊個,被禁言後繼續發膠中

係啊 變左談情說愛
fifty1205 發表於 2019-7-15 13:18

應該係睇嘉賓
未登場女女合唱歌,仲有:
HOCC - 劍雪
GIGI - 交換溫柔/ 跳傘(live)/ 落錯車(live)/ 花火(live)/ 問我(live)...

嘉賓同Mi無合唱過,就唱番《默契》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

應該係睇嘉賓
未登場女女合唱歌,仲有:
HOCC - 劍雪
GIGI - 交換溫柔/ 跳傘(live)/ 落錯車(live)/ 問 ...
l00540 發表於 2019-7-15 19:10

請陳慧嫻啦,佢最鐘意默契

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

我想sammi同gigi唱默契
你老闆 發表於 2019-7-15 19:18

我想《落錯車/ 再上車》多啲

簽名被屏蔽

今晚gigi做嘉賓?
你老闆 發表於 2019-7-15 20:13

搵gigi應該會唱電影新歌

簽名被屏蔽

搵gigi應該會唱電影新歌
hohoho 發表於 2019-7-15 20:18

傻啦,點會唱新歌