返回列表 發帖

今晚真係gigi?
好想睇
畢竟佢同gigi合作算多

百分百感覺
百分百岩feel
跳傘
交換溫柔
落錯車
八個女人一台戲

簽名被屏蔽

千呼萬喚
G!G! !!!!!!!!
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

真係gigi做嘉賓

gg x mi 落錯車

喊死 都有10年冇唱啦
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

gg x mi 落錯車
samxdxd 發表於 2019-7-15 21:37

好正
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

gigi 獨唱熱愛島

好正

簽名被屏蔽

好正
l00540 發表於 2019-7-15 21:45

仲要原key唱

唔係降咗Key咩
angelcheng0203 發表於 2019-7-15 01:09

我覺得差唔多
當然唔似CD版咁 (當年24歲)

仲要原key唱
JasOh103 發表於 2019-7-15 22:02

一次過能聽到《跳傘》、《落錯車》
表示心滿意足

#High High High

唔知聽晚會係邊個嘉賓呢
好期待

估唔到Gigi唱熱愛島
佢話揀咗Sammi嘅歌我仲滿心歡喜係交換溫柔

今晚開場時條粉紅色裙夾住喺個台佢行唔到
最後好似扯甩咗一忽,有少少粉紅紗裙留咗喺台上lol

今晚10:57就完場
11點都唔夠

唔知聽晚會係邊個嘉賓呢
好期待
victor1991415 發表於 2019-7-15 23:13

唱埋聽晚Sammi可以休息一下了

估唔到Gigi唱熱愛島
佢話揀咗Sammi嘅歌我仲滿心歡喜係交換溫柔

今晚開場時條粉紅色裙夾住喺個台佢行唔到
...
hihi 發表於 2019-7-15 23:37

好心換走呢條去
仲以為佢叫人估咩顏色會每晚唔同
句野多鬼餘

另外咁早散就證明真係嚴重少歌
可唔可以搵人反映下part 3/4/1st encore仲可以加多首歌 又唔會打亂個flow

11點都唔夠
hihi 發表於 2019-7-15 23:38

平日早左開嘛

好心換走呢條去
仲以為佢叫人估咩顏色會每晚唔同
句野多鬼餘

另外咁早散就證明真係嚴重 ...
JasOh103 發表於 2019-7-15 23:47

終身美麗中間講嘢真係好odd
我諗係因為嗰時唔講就要完埋跳傘先講得佢覺得太耐
但其實一兩句哈囉歡迎咪得囉
估乜鬼嘢顏色

同意加多啲歌
求其encore多一首慢歌都好啦
而家螢光粉紅完得好突然,連outro/reprise都冇

好想睇
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

11點都唔夠
hihi 發表於 2019-7-15 23:38

尋晚都係
20:30 - 22:58

尾場應該會唱多幾首

終身美麗中間講嘢真係好odd
我諗係因為嗰時唔講就要完埋跳傘先講得佢覺得太耐
但其實一兩句哈囉歡迎咪得 ...
hihi 發表於 2019-7-15 23:54

我睇第二場 9字歌都好似冇outro 直接關燈
睇返片又好似之後有加返?

同意你講法 佢唔講就真係去到part 4先講嘢
part 3我明白佢要hold住個氣氛 如果講太多(其他野)又會破壞咗個mood 無辦法
所以我覺得終身美麗之後 一開始plan就應該加多首歌 直接跳去淫part其實幾odd
依家啲過場都定好曬就好難加...
真係要唯有嘉賓前1首+上帝早已預備前1首

今日把聲好似已經無咁靚
唱九字歌d 假音消失曬

Expectation:
OPENING: 終身美麗
DIVA: 小心女人 / 神奇女俠 / Ladies First
MOVIE: 感情線上 / 喜歡憎你 / 回來我身邊 / 跳傘 / 醫生與我
SEXY: 裸體早餐 / 唉聲嘆氣 / 兒童不宜 / X派對
FAITH: 神化 / Creo En Mi / 加爾各答的天使 - 德蘭修女 / 上帝早已預備 / 信者得愛
HOPE: 上一次流淚 / 哭泣遊戲 / 快樂不快樂 / 衝過去
LOVE: 愛上一個人 / 愛的輓歌 / 愛情萬歲 / 愛你是我一生中理想 / 愛是...
FOR FANS: 世界之最(你願意) / 宿命主義 / 實不相瞞 /
DANCE Medley: Mi / 表演時間 / 一夜成名 / 叮叮噹 / 叮噹 / Chotto等等
HANDSHAKE: 荒漠甘泉 / 蕭邦寫過的歌
ENCORE: 交換溫柔 / 千年如一日 / 我們都是這樣長大的
2ND ENCORE: 最後一次 / Arigatou

Reality:
OPENING: 終身美麗
THEME SONG Medley: X派對 / 星「秀」傳說 / 發熱發亮 / 螢光粉紅 / Mi / Bang Bang Bang / Fabulous
MOVIE: 不拖不欠 / 玻璃鞋 / Do Re Mi / 長恨歌
SEXY: 非男非女 / 男仕今天你很好 / 小心女人
FAITH: 愛是... / 罪與罰 / Creo En Mi / 上帝早已預備 / 信者得愛
FOR FANS: 放不低 / 捨不得你 / 我們的主題曲 / 我們都是這樣長大的
DANCE Medley: 獨家試唱 / 煞科 / 火熱動感La La La
HANDSHAKE: Friends / 衝動點唱
ENCORE: 親密關係 / 千年如一日 / 不要驚動愛情
2ND ENCORE: 終身美麗(2) / 默契

JasOh103 發表於 2019-7-4 23:32

14 vs 13
唔怪得佢會以為自己balance得好好

我睇第二場 9字歌都好似冇outro 直接關燈
睇返片又好似之後有加返?

同意你講法 佢唔講就真係去到part 4 ...
JasOh103 發表於 2019-7-16 00:11

其實要搵位加首歌唔難
不過Sammi演唱會一向都唔會有改動
唔似得美祖嗰啲
所以都係唔好有期望了

唯有期待下尾場多一兩首歌

今日把聲好似已經無咁靚
唱九字歌d 假音消失曬
mr_matchman 發表於 2019-7-16 00:14

今晚浮雕嘅和音都好似較大咗
講嘢有少少聲沙但整體狀態都ok
唱埋聽晚有得休息應該冇事

其實要搵位加首歌唔難
不過Sammi演唱會一向都唔會有改動
唔似得美祖嗰啲
所以都係唔好有期望了

唯有期待 ...
hihi 發表於 2019-7-16 00:27

尾場encore
終身美麗 問我 唯獨

如果好似今日咁cut 左默契就將默契放在encore

尾場encore
終身美麗 問我 唯獨

如果好似今日咁cut 左默契就將默契放在encore ...
mr_matchman 發表於 2019-7-16 00:49

一定仲有捨不得你
「微笑之中 接受還未有 答案。」

星期日睇 希望係美祖

星期五睇 希望係美祖

忽然好想聽落錯車
風見志郎 發表於 2019-7-8 10:05

❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

而家d紅館演唱會越黎越早結束了,記得以前看李克勤,twins,郭富城開場時間都喺差五多,但結束都起碼到接近23:30.昨晚Sammi22:55完show

而家d紅館演唱會越黎越早結束了,記得以前看李克勤,twins,郭富城開場時間都喺差五多,但結束都起碼到接近 ...
lightupmylight 發表於 2019-7-16 10:02

而且好少有真encore

認同佢既努力 但真係吃力不討好 比起之前既show差好多 不過把聲係最靚?但都係沙同老牛

而家d紅館演唱會越黎越早結束了,記得以前看李克勤,twins,郭富城開場時間都喺差五多,但結束都起碼到接近 ...
lightupmylight 發表於 2019-7-16 10:02

學友0815準時開波,三個幾鐘。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

簽名被屏蔽

咁都叫老牛?我d睇嘅係咪同一個show啊
btw九字歌氣氛好好,新歌好多人識

無交換溫柔

尾場睇 希望係美祖
你老闆 發表於 2019-7-16 12:00

尾場絕對唔係普通嘉賓

簽名被屏蔽

收唔收到風今晚邊個呀

簽名被屏蔽

尾場絕對唔係普通嘉賓
阿mark 發表於 2019-7-16 12:50

咁係邊個?

咁係邊個?
mr_matchman 發表於 2019-7-16 13:22

有幾唔普通呢

咁係邊個?
mr_matchman 發表於 2019-7-16 13:22

一係就前輩級,一係就退隱的,一係就死敵,容祖兒好似唔符合以上標準

簽名被屏蔽

無交換溫柔
cbacbacba1 發表於 2019-7-16 12:07

我以為GIGI會獨唱添

忽然好想聽落錯車
風見志郎 發表於 2019-7-8 10:05

FOLLOW MI 第四場限定

一晚聽晒《跳傘》、《落錯車》

#大滿足 #作曲梁詠琪 #作詞陳少琪 #唱MI

美祖叫普通
重量級一係彭羚一係王菲
你老闆 發表於 2019-7-16 12:55

可能係汪明荃