返回列表 發帖
96 97 有邊忽係輸俾王菲啊,咁都俾903打壓得女銀,擺明就係903唔鐘意佢啦,仲有99 00等kelly fa女金之後先 ...
阿mark 發表於 2019-7-30 19:47

96無可能輸俾王菲 00都仲可俾sammi但居然俾楊千嬅先 擺明903勁唔鍾意sammi
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

96無可能輸俾王菲 00都仲可俾sammi但居然俾楊千嬅先 擺明903勁唔鍾意sammi ...
你老闆 發表於 2019-7-30 20:21

00 應該畀Sammi?
你做左暑期作業未呀
個年陳慧琳以外都無資格啦下話
好心春袋會員唔好影響市容 講少啲on9弱智嘢啦

宿命主義好似birthday gig咁錯歌詞
傷->世界之最中間句對白亂咗
跳傘hea唱
信者得愛完全冇唱咁滯
螢光粉 ...
hihi 發表於 2019-7-30 17:23

我睇兩場(第2&第11)佢都唱錯宿命2nd verse
個你愛我 我愛你 又係錯

算啦 如果我返工咁辛苦份糧攞咗去捐 都會無心機做想快啲完
如果live cd出尾場+默契 而唔係第100場+忽然之間 就真係同其他mi系列差唔多

好就好再今次入場睇會覺得超好睇

00 應該畀Sammi?
你做左暑期作業未呀
個年陳慧琳以外都無資格啦下話
ricnature 發表於 2019-7-30 21:03

你講咁多即係話楊千嬅無資格拎?2000年鄭秀文同楊千嬅各有2個歌曲大獎,你做錯左暑期作業?

00 陳慧琳拎到903最女?

希望12月鄭秀文照繼續演唱會,903垃圾獎唔使親自拎
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

算啦 如果我 ...
JasOh103 發表於 2019-7-30 21:09

宿命主義咁難聽唔同佢計較
我睇兩場 (計埋舊年就三次) 世界之最都甩拍

頭場仲衰,入錯歌走錯位連開場都撻Q
默契唱左幾百次仲可以錯歌詞

佢ig都有話會繼續創作 所以今次唔係收山之作

想佢開side track多啲
同埋下次紅館唔該 ...
JasOh103 發表於 2019-7-29 02:12

好想再搞side track show
真係一首big hit/新歌都唔好唱果隻

算啦 如果我 ...
JasOh103 發表於 2019-7-30 21:09

你愛我 我愛你每晚都係唱錯
live CD咩都唔求
只希望由顏色氣味至跳傘收錄啲唱得好啲嘅場次

你愛我 我愛你每晚都係唱錯
live CD咩都唔求
只希望由顏色氣味至跳傘收錄啲唱得好啲嘅場次 ...
hihi 發表於 2019-7-30 22:05

有冇諗過未必係唱錯

11.27號馬來西亞雲頂第一站巡演(已確定)
今次極大機會去台北小巨蛋

你講咁多即係話楊千嬅無資格拎?2000年鄭秀文同楊千嬅各有2個歌曲大獎,你做錯左暑期作業?

00 ...
你老闆 發表於 2019-7-30 21:15

2002 年盧巧音幾個台歌曲大獎
依閣下做暑期作業用既logic 咁你嘔返個女歌手畀佢?
2000 年楊千嬅有年度金曲咪拎金曲金囉
一線都未真正上到未有耐同當年高峰陳慧琳比
你唔洗再覆我喇留返黎啖氣繼續狙擊邊邊個天唔天后啦

今次concert 嘉賓係好有驚喜既
唔知有生之年會唔會見到鄭秀文陳慧琳楊千嬅容祖兒四個同台
好心春袋會員唔好影響市容 講少啲on9弱智嘢啦

11.27號馬來西亞雲頂第一站巡演(已確定)
今次極大機會去台北小巨蛋
caijinglong 發表於 2019-7-30 23:13
又雲頂?其實可以換個場地

好想再搞side track show
真係一首big hit/新歌都唔好唱果隻
masterdragon 發表於 2019-7-30 22:00

Same! 但係發覺好多所為fans真係咩side都唔識. 大型演唱會未唱過嘅主打就當side

其實好似好勝咁整個sidetrack fb live 益吓我地啲平民都好

2002 年盧巧音幾個台歌曲大獎
依閣下做暑期作業用既logic 咁你嘔返個女歌手畀佢?
2000 年楊千嬅有年度金 ...
ricnature 發表於 2019-7-31 00:52

講緊903你講咩tvb

重點係00 sammi 女金有咩問題,既然女金唔想再俾kelly咁女金第二個人選係sammi有咩問題?

903對sammi咁衰就專心演唱會好了

Same! 但係發覺好多所為fans真係咩side都唔識. 大型演唱會未唱過嘅主打就當side

其實好似好勝咁整個sid ...
30rock 發表於 2019-7-31 08:32

我都覺
現場反應真係無得呃人
感覺好多入得場既fans都係近10年先鐘意sammi (大概係唱福音歌時期之後)
唱舊歌都無乜反應 (都唔好講到"不要"果D咁side, 連"傷", "宿命主義"都無反應)
都幾可惜

以前我都唔算好熟華星時期D side track
舊年開始聽番晒
我都明點解有D老歌迷真係咁恨佢唱華星side track

真係好正 百看不厭
講咗幾句 兩個都開始講心底說話: 好想打你呀

大日子一開始班Mi粉失控咁 終於出賣自己

睇咗隔離JOJO嗰啲紀念品
覺得Sammi粉絲好慘

睇咗隔離JOJO嗰啲紀念品
覺得Sammi粉絲好慘
wzx0825 發表於 2019-8-1 18:23

睇完第一個反應係JY fans真幸運. Design靚,  有vinyl/CD呢啲吸引collector 嘅music product, 有普通紀念品, 有airpod case / powerbank 呢啲實用野.

講緊903你講咩tvb

重點係00 sammi 女金有咩問題,既然女金唔想再俾kelly咁女金第二個人選係sammi有咩問 ...
你老闆 發表於 2019-7-31 11:44

Indeed, 903 and Sammi had broken ice when Wallace became Sammi's management.
I agree with most of your comments, 903 preferred Faye Wong, Cass Pang, even Kelly Chen than Sammi in 90s. It's pity. I do think that Faye had produced many classic songs in 93-00. "約定" is definitely one of her important songs in her career although she did not show up all the time during 96-97 like Sammi, Cass, Amanda and Kelly.

我都覺
現場反應真係無得呃人
感覺好多入得場既fans都係近10年先鐘意sammi (大概係唱福音歌時期之後)
唱 ...
masterdragon 發表於 2019-7-31 18:40

I really want to listen 再見, 到此為止, 內心戲
As a fan of her, I have never listened 不要. hahaaa! I love CY Kong music anyway.

I really want to listen 再見, 到此為止, 內心戲
As a fan of her, I have never listened 不要. ha ...
aus 發表於 2019-8-3 15:25

Her last album in Capital era has some really true lost gems
Hope she still remember and dig them out one day

Her last album in Capital era has some really true lost gems
Hope she still remember an ...
masterdragon 發表於 2019-8-3 20:26

Yup, agree with you. I really think that her music in Capital era are far better than any stages of her career. Her Capital team was willing to try something new and less commercial. Compared with Warner Music era, it was more music oriented.
No matter how, Warner music did give more resources to her and promoted her to another stage. The songs are more commercial and formulated. I think this is the reason why 903 didn't buy her music at that period especially 98-99.

期待台北小巨蛋

看來sammi做joey嘉賓機會大

看來sammi做joey嘉賓機會大
hans_lung 發表於 2019-8-9 00:03

點解咁睇?

唔知po邊

好好聽
其實好希望今次會有台北站

唔知po邊

好好聽
其實好希望今次會有台北站
JasOh103 發表於 2019-8-19 20:19

我都希望有!!
SAMMI 三米