返回列表 發帖
臨開show之前
fifty1205 發表於 2019-4-4 19:05

從來人人也冇定數,派歌全憑佢嘅心思

主辦機構寰亞娛樂有限公司經與康樂及文化事務署商議後決定,《AXA安盛呈獻 #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會香港站2019》將不會安排於售票處售票,只設網上、流動應用程式及信用卡電話訂購,並會實施「延後取票」方案。已從上述途徑購票的人士須於每一場演唱會的演出日期前14天內至演出當天,攜帶用以購票的信用卡到城市售票網售票處或自助取票機提取已購門票;不設郵遞及速遞服務。

未公佈有幾多張公售
搖滾區的神經病ig

想睇,唔加場嗎
全壇狂賀白河喜來登被ban

主辦機構寰亞娛樂有限公司經與康樂及文化事務署商議後決定,《AXA安盛呈獻 #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 ...
阻住 發表於 2019-4-4 19:40

張學友最尾咪又係有得炒

張學友最尾咪又係有得炒
gooloo 發表於 2019-4-4 20:31

學友可能係part2,場次太多,其實工作日場次都幾容易穩到原價飛噶

又唱
好快變怨鬼
Bday Gig已經唱左兩次
uran 發表於 2019-4-4 18:22

係咩
點解兩次既

呢首我其實唔mind佢一晚兩次(如果唔同版本)
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

係咩
點解兩次既

呢首我其實唔mind佢一晚兩次(如果唔同版本) ...
JasOh103 發表於 2019-4-4 20:59

一次正常rundown 抽fans玩遊戲廿首歌揀一首唱又唱咗呢首

如果個rundown係birthday gig d 歌加一堆以往成日唱既歌
應該都唔會有d咩驚喜
不過今朝噤咗3個鐘都買唔飛,唱到勁side都無用

呢堆歌真係我頂唔順....I will Survive 仲要ENCORE唱多次

不來的季節

娃娃看天下

長恨歌

Medley: ...
wewa1001 發表於 2019-4-4 10:58

兩首華星歌其實ok都係96年唱過之後就無唱
娃娃好似04唱過(?)不過無入碟

其餘真係麻麻
呢個live都無乜翻看價值

係咩
點解兩次既

呢首我其實唔mind佢一晚兩次(如果唔同版本) ...
JasOh103 發表於 2019-4-4 20:59

你J住呢條片先啦
https://www.youtube.com/watch?v=ztVW2vEpDV8

諗諗下佢都有提及今次係紀念入行30週年
會唔會每隻(廣東)碟都至少唱一首歌?
有預感有一part會係慢歌medley
cover歷年精選hit歌+佢所謂的side track
(希望d怨鬼系列o係呢part唱晒算 )

忘記巴黎+浮雕接住聽真係好啱flow
真心希望有一part歌劇 好好運用管弦樂團(如果再有)
偷情的禮儀 - 謝安琪

已經加到27號,大家覺得會唔會仲會往后加

回復 212# danhong0109

真的嗎 邊度講左

真心希望有一part歌劇 好好運用管弦樂團(如果再有) ...
JasOh103 發表於 2019-4-5 10:20

呢兩首真係好match!不過浮雕咁side唔知會唔會放上紅館
上次birthday gig整體唱得幾有feel
無諗過佢會揀首難度咁高嘅歌唱live

希望Sammi 開show 前會有演唱會主題曲啦
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK36: 逃生門 (1 Week No.1) / 天亮請睜眼 / 好好說

回復  danhong0109

真的嗎 邊度講左
mc) 發表於 2019-4-5 14:44

網上有傳話會加26/27 終極尾場
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

真心希望有一part歌劇 好好運用管弦樂團(如果再有) ...
JasOh103 發表於 2019-4-5 10:20

岩岩聽左係幾正

不過浮雕咁難唱未必會再唱
上次佢真係唱得好盡 都抆抆地

講起管弦樂, 其實好想佢唱情斷維也納
唔知佢仲記唔記得

黃牛真係離嗮譜

Instagram 有人post左疑似座位表,個台好似好勁咁樣
同埋對比起上幾次,今次多咗好多飛賣
https://www.instagram.com/p/Bv6F ... gshid=1nz25fo00kugc

網上有傳話會加26/27 終極尾場
fifty1205 發表於 2019-4-5 18:02

之前康文署網站寫,但係del咗

Instagram 有人post左疑似座位表,個台好似好勁咁樣
同埋對比起上幾次,今次多咗好多飛賣
...
angelcheng0203 發表於 2019-4-6 21:50

係就正啊
一直都好想佢玩一字型舞台 (好似02年憶蓮, 05年黎明crazy classic, 17年達明31派對)
可以同觀眾勁近距離

今日郭啟華上叱咤903話今次演唱會唔會好似上幾次好似金曲演唱會咁,會唱番一啲比較少唱嘅歌
仲話觀眾會覺得呢首都唱咁樣喎

回復 219# angelcheng0203

個舞台好淫 但係我好鐘意

回復 219# angelcheng0203

我估係因為今次個舞台睇落比上兩次佔用左更多座位 所以今次公售開返多d位?

回復  angelcheng0203

我估係因為今次個舞台睇落比上兩次佔用左更多座位 所以今次公售開返多d位? ...
交換溫柔 發表於 2019-4-6 23:31

但係睇落今次全埸座位仲多過之前?

回復 222# angelcheng0203

通常佢哋覺得好side 我哋都覺得還好lol反正我唔抱好大期望 正所謂希望愈大失望愈大 美mi今次健健康康咁開show 唔好又扭親腳 失聲 頭暈身慶 佢唱一大堆怨鬼都算啦

回復  angelcheng0203

通常佢哋覺得好side 我哋都覺得還好lol反正我唔抱好大期望 正所謂希望愈大失望愈大 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-6 23:35

佢哋覺得side嗰啲多數都係hit songs
另外希望佢隻腳快啲冇事啦

係就正啊
一直都好想佢玩一字型舞台 (好似02年憶蓮, 05年黎明crazy classic, 17年達明31派對)
可以 ...
masterdragon 發表於 2019-4-6 23:15

反而唔想佢同觀眾咁近
好易太多互動變咗笑著hea唱/成日遞咪俾觀眾

今日郭啟華上叱咤903話今次演唱會唔會好似上幾次好似金曲演唱會咁,會唱番一啲比較少唱嘅歌
仲話觀眾會覺得 ...
angelcheng0203 發表於 2019-4-6 23:15

可能 我不是歌手 浮雕 火宅之人全部都唱 全場冷到呆咗
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

fifty1205 發表於 2019-4-7 10:19

好正呀救命
偷情的禮儀 - 謝安琪

仲話觀眾會覺得 ...
angelcheng0203 發表於 2019-4-6 23:15

近三次演唱會固定rundown都有國語歌
值得 長恨歌 沒那麼簡單
睇黎今次快樂不快樂都幾大機會有
偷情的禮儀 - 謝安琪

fifty1205 發表於 2019-4-7 10:19

可能唔唱《我不是歌手》,直接唱《Eyes Nose Lips》 呢
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

近三次演唱會固定rundown都有國語歌
值得 長恨歌 沒那麼簡單
睇黎今次快樂不快樂都幾大機會有 ...
JasOh103 發表於 2019-4-7 10:53

平凡之路@福音part
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

平凡之路@福音part
fifty1205 發表於 2019-4-7 11:44

我都係諗到呢首
幾大機會有

都好
可以俾我去廁所

反而唔想佢同觀眾咁近
好易太多互動變咗笑著hea唱/成日遞咪俾觀眾
hihi 發表於 2019-4-6 23:47

佢又唔似會成日遞咪既 (握手位以外)

平凡之路@福音part

好好 可以去廁所
偷情的禮儀 - 謝安琪

好好 可以去廁所
JasOh103 發表於 2019-4-7 11:51

罪與罰 平凡之路 Creo en Mi 上帝早已預備 信者得愛
福音part ~~
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

聽返個訪問 唔止歌會side 仲有估唔到既合作
真心想有個鄭秀文x陳輝陽x女聲合唱part
偷情的禮儀 - 謝安琪

聽返個訪問 唔止歌會side 仲有估唔到既合作
真心想有個鄭秀文x陳輝陽x女聲合唱part ...
JasOh103 發表於 2019-4-7 12:11

Have link ?
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

平凡之路@福音part

hell no

Have link ?
fifty1205 發表於 2019-4-7 13:10

903  3號螺絲釘 1830-1900 part

平凡之路@福音part

反而覺得佢唔會唱呢首

今日14:30記招
SAMMI 三米

加場: 7月26-27日!!
SAMMI 三米

今日記招個look好正

又係fran9+梁基爵+Alan mak

星秀傳說+獨家試唱 is coming
encore唯獨+默契 is coming
中間嗰幾場唱兩次終身美麗is coming
偷情的禮儀 - 謝安琪

回復 246# JasOh103

星秀+獨家真心悶到嘔 默契都係默契好似係除咗04嗰次無唱 次次都有唱 今次唱少一次好嘛

回復 246# JasOh103

不過咁講 fran9同gaybird嘅正嘅 由show mi開始個舞台效果同音樂都唔錯 係個舞一般d咁囉

加場歌酬會作慈善用途

鄭秀文受訪時表示:「今次公開發售的門票比例,一定會比以往多,是次不作門票處售票,相信觀眾在網上購買會更方便。做13場,的確是比以往辛苦,但希望想看的觀眾都能看到演出。」

美Mi都好離地下
搖滾區的神經病ig

聽日開賣仲未有座位表?