返回列表 發帖
加場歌酬會作慈善用途

鄭秀文受訪時表示:「今次公開發售的門票比例,一定會比以往多,是次不作門票處售票 ...
阻住 發表於 2019-4-8 17:43

其實排隊係易買過網上
因為城網個d機一定唔會死機
全壇狂賀白河喜來登被ban

【魔方全媒】鄭秀文今天在香港舉行FollowMi演唱會記者會,主要是公佈加開兩場,總數爲十三場。於訪問時Sammi提到十三場已是極限,不會再加場了,怕自己體力不勝負荷,現在已感壓力導致濕疹。

唔會加場了

我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

想問呢到係咪無人係歌迷會預約買飛?

個日大家入去預約,寫明 15-17 通知會收到 DIRECT LINK 去買飛…
(個陣未公布優先買飛同公開買飛同加場消息啦)
剩係話合資格會員 而又成功預約 確保會有2張飛

但優先D人買晒啦喎,
公開都先過歌迷會喎…
然後歌迷會完全唔知有無得揀場次 會唔會留頭尾場出黎 係咪3個票價都可以買 呢D最基本既野喎

歌迷會預留 但遲過一般人 CONFIRM 有飛我好亂

佢肯定全部人都睇同一日? 佢每日都有一部分俾歌迷會揀位?
佢地完全忽視歌迷會既問題   仍然無人整理過D程序

華仔天地優先買飛行左好幾個CONCERT
上次JOEY SIDE TRACK CONCERT 特別有一場係歌迷會先買到飛

我唔明點解寰亞做少少野都唔可以透明D
同埋點解有交會費既歌迷會成員 反而係最遲先知自己有冇飛個個呢?

個日大家入去預約,寫明 15-17 通知會收到 DIRECT LINK 去買飛…
(個 ...
samson712 發表於 2019-4-8 18:49

歌迷會可以選兩場各一張或一場兩張,而且係內部認購性質,應該都有預留座位,唔使擔心

回復 255# Allen_ms

唔係張數問題

係場次問題

任何兩場?
安心經歌迷會買尾場?
佢假設全部歌迷會都會係尾場?
佢D座位真係可以HOLD咁多 滿足晒所有歌迷選擇?
假設歌迷會要晒尾場 佢有千幾二千張內部全數供應?
歌迷會都會爭唔到尾場 咁點解歌迷會唔係全世界第一批揀飛?

回復  Allen_ms

唔係張數問題

係場次問題

任何兩場?
安心經歌迷會買尾場?
佢假設全部歌迷會都會 ...
samson712 發表於 2019-4-8 19:01

有人已經問過
佢哋回覆如果一場賣晒嘅話就要揀過第二場了

回復 257# angelcheng0203

咁咪離譜囉
唔明囉

如果件事只係咁簡單
咁 DAY 1 你就俾歌迷會俾埋錢啦……

本身假希望 點解SET 15-17
係優先買加開場次…

最後又唔係囉!!!

有俾會費架
你留起尾場講明俾歌迷會
街外人都吹唔漲架啦

寰亞真係廢到PK
郭啟華又係

其實預留果陣indicate埋場次/價位已經好好多
邊使搞到而家大家都唔知做緊乜

回復 259# uran

聽日公開真係咁易入咩?
入到又唔知買邊場…

一陣歌迷會最後只係將D內部去得慢去得差既日子
扮好心派俾歌迷會叫做預留門票
然後原來歌迷會係第 18-20行咁樣

我真係 ____

隔離帖已經講緊 英皇 係講明邊幾日 歌迷會可以訂飛先

服務 手續 透明度 真係差天共地。

舊年已經鬧到Sammi親自出面耍冧
估唔到今次更加退步

(個 ...
samson712 發表於 2019-4-8 18:49

我係
初初諗住咁後先安排俾歌迷訂 係公佈晒所有場次先
等大家有個心理準備知道終極尾場係幾時

不過我都明白你個concern
唱片公司好似無預計過歌迷想睇既場次
例如我想睇頭尾場 其實都無保證一定可以買到我想睇既日子

所以都係 ... 唉
我估佢15號先宣佈個玩法 16-18先賣

又係fran9+梁基爵+Alan mak

星秀傳說+獨家試唱 is coming
encore唯獨+默契 is coming
中間嗰幾場唱兩次終 ...
JasOh103 發表於 2019-4-8 17:14

其實最唔想見到果個係佢 >>> 梁基爵
將d歌改到無晒feel
不過合作開真係唔知點轉到

好想sammi再拍王雙駿 (無記錯99年係佢)

其實最唔想見到果個係佢 >>> 梁基爵
將d歌改到無晒feel
不過合作開真係唔知點轉到

好想sammi再拍王 ...
masterdragon 發表於 2019-4-8 20:01

01年都係Carl

基爵上次發熱發亮/罪與罰 編得好出色
但係自Love mi既不要驚動愛情我就超唔鍾意 原版正好多
另外堆唔想聽既歌次次都一樣...好hea
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

回復  angelcheng0203

咁咪離譜囉
唔明囉

如果件事只係咁簡單
咁 DAY 1 你就俾歌迷會俾埋錢啦……

...
samson712 發表於 2019-4-8 19:27

真係唔明點解要陰d陰d咁公佈,唔可以一次過公佈詳情……?又唔知加場有無得訂……
SAMMI 三米

加場歌酬會作慈善用途

鄭秀文受訪時表示:「今次公開發售的門票比例,一定會比以往多,是次不作門票處售票 ...
阻住 發表於 2019-4-8 17:43

睇完東張西望運動場炒場嗰啲
我懷疑啲黃牛飛一樣係有個system可以入到去早啲買飛, 都係一齊打龍通

回復 264# masterdragon

其實gaybird喺show mi編嗰兩段快歌medley好正 仲有兩次touch mi嘅管弦樂都唔錯

出圖
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Infinity & Eternity

睇完東張西望運動場炒場嗰啲
我懷疑啲黃牛飛一樣係有個system可以入到去早啲買飛, 都係一齊打龍通{:1_9: ...
721AXA 發表於 2019-4-8 21:06

同我一樣想法,聽日都係死apps多,果D 大陸自動程式真係幾恐怖。
寧願玩抽籤起碼仲有一絲希望。l
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

出圖
pooh1460 發表於 2019-4-8 21:33

都好良心下
對比返同樣係寰亞嘅321go
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

唉 我都打定輸數 買唔到架喇

回復 269# pooh1460

呢張圖都夠膽死係往年公售最高比例 明明正面位就黑哂不過如果有部分黑色位係留比fanclub嘅話就另計

都好良心下
JayantL 發表於 2019-4-8 21:44

千嬅果個座位表真係垃圾
SSN Chart (13 Sep)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 圓 謊 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. 逃 生 門 - JW
3. 下 一 束 光 - 吳 林 峰

千嬅果個座位表真係垃圾
John 發表於 2019-4-8 21:58

仲要連加場都要係黑洞入面加少少
CLS

回復  pooh1460

呢張圖都夠膽死係往年公售最高比例 明明正面位就黑哂不過如果有部分黑色位係留 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-8 21:50

我覺得呢個台嘅設計就算唔係正面位都可以接受wor
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

[quo

我覺得呢個台嘅設計就算唔係正面位都可以接受wor ...
JayantL 發表於 2019-4-8 22:32 [/quote]

其實呢類舞台達明一派前年做過,最靚位係兩邊轉角,
因為個台打斜左set panel個邊反而變左平時嘅轉角位
感謝永遠有歌把心境道破

誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! ...
dongbb2332 發表於 2019-4-8 22:40

有飛都偷笑啦

呢個場可唔可以坐到萬三人以上?

01年都係Carl

基爵上次發熱發亮/罪與罰 編得好出色
但係自Love mi既不要驚動愛情我就 ...
JasOh103 發表於 2019-4-8 20:42

真係希望佢快歌medley唔好再唱獨家/星秀/信者得愛
會痴線

回復  masterdragon
其實gaybird喺show mi編嗰兩段快歌medley好正 仲有兩次touch mi嘅管弦樂都唔錯 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-8 21:09

呢個我同意但之後幾次快歌medley已經無乜新意

管弦樂夾快歌好怪(我覺得)
其餘慢歌又唔覺佢編好多管弦樂
可能我都忘記左

真係希望佢快歌medley唔好再唱獨家/星秀/信者得愛
會痴線

呢個我同意但之後幾次快歌me ...
masterdragon 發表於 2019-4-8 23:32

Becoming 同lalala隻碟

回復 275# JayantL

可能平時睇開show係正面為主就慣咗正面係靚位 期待今次一字形舞台的visual會係點

回復 280# masterdragon

因為佢live慢歌d管弦樂主要係還原返cd版 無特登做d special arrangement 例如捨不得你 如何掉眼淚

回復 281# 艾石仔

上一次流淚 回來我身邊 世界之最(你願意) 又出動啦

其實gay bird 編快歌係無咩問題 問題係選曲lol
不過慢歌medley 不了 Love mi 同 touch mi 2 都編到亂哂+無限chrous

都好良心下
JayantL 發表於 2019-4-8 21:44

321go 480/280都算多既,但780死都hold大部分,寰亞d show貴價既都唔洗點諗正常途徑買到

回復 285# mc)

如果love mi同touch mi 2你就頂唔順 我好建議你睇side track con 幾首清新嘅國語歌夾首唔關事嘅總算為情認真過 真心世界級不過其實touch mi 2014個rundown我收貨 新歌為主 再加d少唱同好多年無唱嘅歌(不過性感part無啦啦dub返iconcert個選曲) part2我都ok 不過新歌無咩點唱 同埋個side track medley好頹

呢個場可唔可以坐到萬三人以上?
matthewyky 發表於 2019-4-8 23:20

林憶蓮果次加位都應該無13000?印象中佢加到好盡 mmxii果次

其實gay bird 編快歌係無咩問題 問題係選曲lol
不過慢歌medley 不了 Love mi 同 touch mi 2 都編到亂哂+無 ...
mc) 發表於 2019-4-9 00:35

吓 touch mi2 ballet medley 編得勁正囉
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

出圖
pooh1460 發表於 2019-4-8 21:33

AA-AE班人好幸福
偷情的禮儀 - 謝安琪

其實排隊係易買過網上
因為城網個d機一定唔會死機
cathay1996 發表於 2019-4-8 17:50

網上佢地可以做手腳,做乜都冇人知(主辦單位/售票系統/黃牛)
排隊反而冇得拗
等睇一陣又難入到仆_ 喊出黎

網上佢地可以做手腳,做乜都冇人知(主辦單位/售票系統/黃牛)
排隊反而冇得拗
等睇一陣又難入到仆_ 喊出黎 ...
721AXA 發表於 2019-4-9 08:04

排隊萬一出事咪一樣俾人鬧
話上次華仔係咁都唔吸取教訓...
偷情的禮儀 - 謝安琪

城市售票網已經入唔到

其實搶飛應該10點前就入到個網,
定係搭正10點先入

回復 294# Garfield

理應十點前可以入到個網 不過搶手嘅演唱會飛都係朝早就入唔到個網

依家剩係可以用一個網頁買??

入唔到...

買到尾場row 2
㩒四連話無連
要分開 2+2
HINZ TOP 20 Week 34
01 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文
02 悲觀生物學 - 容祖兒
03 情感的廢墟 - 麥浚龍

買到尾場row 2
㩒四連話無連
要分開 2+2