返回列表 發帖

個網廢先係最大問題
就算買唔到我寧願好似台灣咁十零分鐘內就知然後清票再戰,唔係俾佢由10am虐待到5pm

個網廢先係最大問題
就算買唔到我寧願好似台灣咁十零分鐘內就知然後清票再戰,唔係俾佢由10am虐待 ...
阻住 發表於 2019-4-9 20:53

真心覺得好浪費時間
8點幾等到5點 全程要睇住幾個mon究竟入唔入到
辛苦
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

個網廢先係最大問題
就算買唔到我寧願好似台灣咁十零分鐘內就知然後清票再戰,唔係俾佢由10am虐待 ...
阻住 發表於 2019-4-9 20:53

但如果一早入到又唔同講法
因為個網廢大把人入唔到 可以慢慢揀日子同座位LOL唔洗鬥手速
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

回復 400# JasOh103

同mi握手邊洗幾萬蚊呀 上次believe in mi個簽名會握手都係幾舊水之嘛 裸個簽名會我仲係喺facebook抽籤免費添

回復 401# misterben111

重點係排隊既話如果你有能力排 而且有心去排既話 你都有機會買到飛 我上次排touch mi 2由前一晚九點排到第二朝十點開賣 排左差唔多十四個鐘(差唔多十一點先到我) 我攞張籌三十幾號 都排到 但係今次cut左門市 電話又唔通 網又上唔到 連買飛既門檻/資格都冇 仲要我本身無信用卡 我今次都係問個frd借信用卡買飛 我排隊就咁攞夠錢過去就ok 邊洗好似咁得個桔

回復  misterben111

重點係排隊既話如果你有能力排 而且有心去排既話 你都有機會買到飛 我上次排touc ...
交換溫柔 發表於 2019-4-9 21:09

嘥氣啦 通利職員同黃牛黨有勾結 排第一都無用
上次買千嬅我排第一 賣飛之前突然有個黃牛主腦本地人出現 恐嚇我逼我走
我當然死都唔肯走啦 佢就話大不了大家一鑊熟 之後佢走去同個職員講話我插隊
明明商場保安6點都有用相機影低排隊次序 但通利條L樣竟然話有人投訴就會暫停賣飛 lol
最後一獲熟全部排隊幾十個人都買唔到 所以我係好L憎黃牛同埋好L憎排隊買飛
有得排隊又點姐 咪又係唔公平
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

上次買千嬅我排第一 賣飛之前突然有個黃牛主腦本地人出現  ...
fifty1205 發表於 2019-4-9 22:19

你報警再投訴果個職員啊。追究責任。搞到底。

你報警再投訴果個職員啊。追究責任。搞到底。
nopop 發表於 2019-4-9 22:22

有啊,班廢人有到場,但無用
佢哋話你冇證據證明佢哋係黃牛黨 亦都冇證據證明佢有恐嚇你
同埋飛已經賣晒 無補償
我已經打到上去通利管理層嗰度投訴 但都冇用 佢哋淨係不停話道歉下次唔會再發生同類型嘅情況

做香港人真係慘 樓、衫、鞋、演唱會 甚至戲飛都要食炒
大家都係乖乖地等Sammi聖誕節出DVD啦
肥婆馬上收皮

呢張幾時影的?冇咩印象

回復 410# fifty1205

我排兩次都係大會堂 又無d咁嘅事喎 你呢單野好離譜 個職員同黃牛都好pk

有啊,班廢人有到場,但無用
佢哋話你冇證據證明佢哋係黃牛黨 亦都冇證據證明佢有恐嚇你
同埋飛已經賣晒 ...
fifty1205 發表於 2019-4-9 22:29

你要投訴就要投訴上級單位,投訴通利無用,自己人點會理。投訴康文署。你去排隊,影張相,表明你系度,前面無人,作為證據,最好叫保安一齊影。

你要投訴就要投訴上級單位,投訴通利無用,自己人點會理。投訴康文署。你去排隊,影張相先,表明你系 ...
nopop 發表於 2019-4-9 22:47

因為商場唔俾通宵排,6點先放人衝閘入去
保安有影到,for買飛用
所以通利個經理話黃牛投訴 唔俾我入去買飛 我真係O哂嘴
反OT 只不過想講 天后級女歌手唔行實名制 普通市民無乜可能正價買飛
肥婆馬上收皮

回復  JasOh103

同mi握手邊洗幾萬蚊呀 上次believe in mi個簽名會握手都係幾舊水之嘛 裸個簽名會我仲 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-9 21:01

咪係咯,握手使乜去紅館

其實點解香港會有黃牛??

其實點解香港會有黃牛??
electric 發表於 2019-4-10 08:11

因為而家紅館多咗大陸人黎睇show,好多大陸人捨得過黎紅館睇show嘅,都唔在乎一千幾百,所以其實好多黃牛嘅市場都喺面向大陸人

回復  JasOh103

同mi握手邊洗幾萬蚊呀 上次believe in mi個簽名會握手都係幾舊水之嘛 裸個簽名會我仲 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-9 21:01

sarcasm
同佢握手要咁貴 班黃牛係咪以為佢係點金勝手

上次買千嬅我排第一 賣飛之前突然有個黃牛主腦本地人出現  ...

係大會堂排321 go果陣
比班南亞人打添啦
排到12點一熄燈就添一班人入黎排隊
由第十變第二十
保安又欺善怕惡

因為而家紅館多咗大陸人黎睇show,好多大陸人捨得過黎紅館睇show嘅,都唔在乎一千幾百,所以其實好多 ...
lightupmylight 發表於 2019-4-10 08:28

香港咪就係乜L都俾大6人炒起曬囉

咁點解香港人又唔可以投訴黃牛打尖一鑊熟?
因為驚自己買唔到飛就唔出聲?:0)

Lewis 發表於 2019-4-10 09:37

以前冇大陸人睇show嘅時候,門票任買唔嫐,2015個時候雖然都有大陸人黎睇,但個時候佢地好多都唔知道城市售票網呢個渠道,只會去大麥網或者淘寶買紅館飛,後來幾年越黎越多人知道城市售票網呢個官方渠道之後,就多咗人搶飛。反正而家乜 L 歌手開紅館,只要喺大陸有少少名氣,都一窩蜂咁搶飛。睇shine,jw呢d應該就唔會

Lewis 發表於 2019-4-10 09:37

主要大陸睇演唱會貴,以人瑞北京站為例
貴飛賣RMB 1680都秒殺,但第一排等於香港第十幾排
所以佢哋覺得3k-4k買到靚位好抵lol
肥婆馬上收皮

所以佢哋覺得3 ...
fifty1205 發表於 2019-4-10 10:00

980,大陸睇可能都係中間。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

980,大陸睇可能都係中間。
風見志郎 發表於 2019-4-10 11:25

喺山頂   學友上海站最平飛980

所以佢哋覺得3 ...
fifty1205 發表於 2019-4-10 10:00

人地話飢餓營銷 都幾成功

回復  misterben111

重點係排隊既話如果你有能力排 而且有心去排既話 你都有機會買到飛 我上次排touc ...
交換溫柔 發表於 2019-4-9 21:09

上次touch mi我都係排隊買到飛 大會堂排真心秩序好
「微笑之中 接受還未有 答案。」

係大會堂排321 go果陣
比班南亞人打添啦
排到12點一熄燈就添一班人入黎排隊
由第十變第二十
保安又欺善怕 ...
艾石仔 發表於 2019-4-10 09:35

班保安同班警察都哂鬼氣,兩邊都做唔到啲乜野

依家上網其實都唔好得好多,啲黃牛搵人寫BOT照搶,城市個網又廢,賣幾萬張飛都要幾粒鐘先搞得掂
台灣個灣唔駛半個鐘都清哂啦

業界成日賊喊捉賊,口講叫大家唔好幫襯黃牛,但係個到係黃牛個到散飛出去
香港人連想正價睇個show都唔得,點會怨氣唔重呀(講就咁講,大家都係鍵盤戰士,咩都做唔到)

因為而家紅館多咗大陸人黎睇show,好多大陸人捨得過黎紅館睇show嘅,都唔在乎一千幾百,所以其實好多 ...
lightupmylight 發表於 2019-4-10 08:28

但係黃牛呢樣好多年前都有喎

fb宣佈咗歌迷會購票消息

歌迷會用hotdogtix 咩買飛網嚟架 未聽過 好似好冷門下 有冇人可以講吓呢個網買飛server廢唔廢?唔好又好似城網咁瘋狂retry七個鐘

歌迷會用hotdogtix 咩買飛網嚟架 未聽過 好似好冷門下 有冇人可以講吓呢個網買飛server廢唔廢?唔 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-12 19:12

好驚 仲要係呢啲小型網站

個熱狗網真係廢到呢
又話冇權限又話冇access code
唔知佢點玩, 仲絕望過公售

買唔到尾場, 假尾場都照殺啦
睇下到時見唔見到J會員

成功買到飛啦 可以七月去見美mi

好無奈
retry左幾個鐘都買唔到

[1322] 大家放心,合資格的會員一定會有飛的,請耐心等待

佢咁樣講既, 你慢慢痴心等待下啦, 加油

所有週六 尾場 已經sold out
買咗19號

好無奈
masterdragon 發表於 2019-4-15 13:05

我仲未買到...so9sad......
SAMMI 三米

黃牛仲有市場, 其實仲有會買

好無奈
masterdragon 發表於 2019-4-15 13:05

最後禁到三點半先買到
買唔到頭場
但都總算買到14/7

真係好crazy
為左呢個女人前後折磨左三次

希望佢唔好頭場唱左某些歌一次之後cut歌

回復 442# masterdragon

我買咗第二場我都驚無full rundown睇原來我禁咗一個鐘已經好好彩 我以為我已經係比較遲買到嘅

個熱狗網真係廢到呢
又話冇權限又話冇access code
唔知佢點玩, 仲絕望過公售

買唔到尾場, 假尾場都照殺啦
...
uran 發表於 2019-4-15 10:50

買咗咩位

今次演唱會有冇主題曲

最後禁到三點半先買到
買唔到頭場
但都總算買到14/7

真係好crazy
為左呢個女人前後折磨左三次

希望佢 ...
masterdragon 發表於 2019-4-15 20:00

身同感受~~我都係被折磨3次.....15:00先買到

最後都係買左14/7
SAMMI 三米

買咗咩位
JasOh103 發表於 2019-4-16 00:09

FC只賣$980
不過要到時攞飛先知坐邊

Mi 加油啊 負能量化成力量 我唔介意演唱會有3 part怨婦慢歌
About Tears: 如何掉眼淚/上一次流淚/哭泣遊戲/插曲
To 狗男女:放不低/你愛我愛不起/祝你快樂/心血來潮/宿命主義
To Mi:情變/苦戀/給最傷心的人/到此為止/最後一次/不拖不欠
肥婆馬上收皮

呢鋪真係「仍舊想不通估不到她這種普通角色 能捕捉你」

moo moo
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

Mi 加油啊 負能量化成力量 我唔介意演唱會有3 part怨婦慢歌
About Tears: 如何掉眼淚/上一次流淚/哭泣遊戲/ ...
fifty1205 發表於 2019-4-16 13:45

默契bye
唯獨bye
千年bye
不要bye

希望唔好再唱呢啲嘔心歌

今次演唱會有冇主題曲
SamuelSuen2014 發表於 2019-4-16 01:25

連登有人作左.. 好賤

默契bye
唯獨bye
千年bye
不要bye

希望唔好再唱呢啲嘔心歌
JasOh103 發表於 2019-4-16 14:09

親密bye
我們的主題曲bye
男仕今天你很好ready
小心女人ready