返回列表 發帖
竟然一嚟就11場
hihi 發表於 2019-3-16 13:20

我都係咁諗
可能有機會平到97年16場個記錄

好想睇到頭場同終極尾場

7月23-34日
唔知飯團果邊點安排呢
uran 發表於 2019-3-16 13:12

有預感4月1日俾飯團內部優先預訂

岩岩都公布左下星期會有消息

**** 本內容被作者隱藏 ****
b01091018 發表於 2019-3-26 18:17

唉
即係放晒俾班保險狗炒飛

默契 / 終身美麗 / 不要驚動愛情 / 唯獨你是不可取替 / 煞科 / 信者得愛 / 星秀傳說 / 獨家試唱 / 千年如一 ...
hihi 發表於 2019-3-22 15:46

默契我都仲可以

其他真係受夠了

其實見到個名都仲係XXX Mi都已經唔敢有咩太大期望

做佢fans真係唔可以有要求

默契我不了
呢首對我黎講已經淪落到握手自high送最後一條毛巾歌
上次認認真真咁唱全首已經要數 ...
JasOh103 發表於 2019-3-26 22:08

iconcert still remains the best

講到尾佢都係一個懶女人
唱慣唱熟一堆 就可以唔洗記其他歌既歌

之前佢ig提過下果D valentino, 我也有那個需要 都係聽住先唔好咁認真

cut咗福音part喇
好趕客
Jacz 發表於 2019-3-23 01:21

agree
已經好厭倦好厭倦

諗番佢love mi果次
尾場encore唱左rock版插曲/哭泣遊戲
佢好似話本身正場係有一part rock
不過驚唱到沙聲所以cut左 (但唔知點解又要唱英文歌medley)
我真係寧願佢今次唔好唱福音歌
唱多D其他舊歌好過

連續兩晚都發夢搶飛
希望一陣真係買到喇

你地好犀利

根本入都入唔到 電話又唔通

I wanna cry I wanna fly

呢堆歌真係我頂唔順....I will Survive 仲要ENCORE唱多次

不來的季節

娃娃看天下

長恨歌

Medley: ...
wewa1001 發表於 2019-4-4 10:58

兩首華星歌其實ok都係96年唱過之後就無唱
娃娃好似04唱過(?)不過無入碟

其餘真係麻麻
呢個live都無乜翻看價值

諗諗下佢都有提及今次係紀念入行30週年
會唔會每隻(廣東)碟都至少唱一首歌?
有預感有一part會係慢歌medley
cover歷年精選hit歌+佢所謂的side track
(希望d怨鬼系列o係呢part唱晒算 )

忘記巴黎+浮雕接住聽真係好啱flow
真心希望有一part歌劇 好好運用管弦樂團(如果再有) ...
JasOh103 發表於 2019-4-5 10:20

岩岩聽左係幾正

不過浮雕咁難唱未必會再唱
上次佢真係唱得好盡 都抆抆地

講起管弦樂, 其實好想佢唱情斷維也納
唔知佢仲記唔記得

Instagram 有人post左疑似座位表,個台好似好勁咁樣
同埋對比起上幾次,今次多咗好多飛賣
...
angelcheng0203 發表於 2019-4-6 21:50

係就正啊
一直都好想佢玩一字型舞台 (好似02年憶蓮, 05年黎明crazy classic, 17年達明31派對)
可以同觀眾勁近距離

平凡之路@福音part
fifty1205 發表於 2019-4-7 11:44

我都係諗到呢首
幾大機會有

都好
可以俾我去廁所

反而唔想佢同觀眾咁近
好易太多互動變咗笑著hea唱/成日遞咪俾觀眾
hihi 發表於 2019-4-6 23:47

佢又唔似會成日遞咪既 (握手位以外)

想問呢到係咪無人係歌迷會預約買飛?

個日大家入去預約,寫明 15-17 通知會收到 DIRECT LINK 去買飛…
(個 ...
samson712 發表於 2019-4-8 18:49

我係
初初諗住咁後先安排俾歌迷訂 係公佈晒所有場次先
等大家有個心理準備知道終極尾場係幾時

不過我都明白你個concern
唱片公司好似無預計過歌迷想睇既場次
例如我想睇頭尾場 其實都無保證一定可以買到我想睇既日子

所以都係 ... 唉
我估佢15號先宣佈個玩法 16-18先賣

又係fran9+梁基爵+Alan mak

星秀傳說+獨家試唱 is coming
encore唯獨+默契 is coming
中間嗰幾場唱兩次終 ...
JasOh103 發表於 2019-4-8 17:14

其實最唔想見到果個係佢 >>> 梁基爵
將d歌改到無晒feel
不過合作開真係唔知點轉到

好想sammi再拍王雙駿 (無記錯99年係佢)

01年都係Carl

基爵上次發熱發亮/罪與罰 編得好出色
但係自Love mi既不要驚動愛情我就 ...
JasOh103 發表於 2019-4-8 20:42

真係希望佢快歌medley唔好再唱獨家/星秀/信者得愛
會痴線

回復  masterdragon
其實gaybird喺show mi編嗰兩段快歌medley好正 仲有兩次touch mi嘅管弦樂都唔錯 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-8 21:09

呢個我同意但之後幾次快歌medley已經無乜新意

管弦樂夾快歌好怪(我覺得)
其餘慢歌又唔覺佢編好多管弦樂
可能我都忘記左

放棄了
唯有寄望歌迷會的最後機會

好無奈
retry左幾個鐘都買唔到

好無奈
retry左幾個鐘都買唔到
masterdragon 發表於 2019-4-15 13:05

最後禁到三點半先買到
買唔到頭場
但都總算買到14/7

真係好crazy
為左呢個女人前後折磨左三次

希望佢唔好頭場唱左某些歌一次之後cut歌

好想睇頭場啊
到時開show一定會有各大傳媒大肆報導
就會劇透唱左咩歌

希望到時仲有輪椅位剩
又或者搵到唔會咁狼死既牛牛喇

same
點忍十幾日先知rundown
今次好想好想睇頭場
JasOh103 發表於 2019-5-6 01:06

忍咁耐真係好難頂
除非無所謂就話者

btw以為你會買頭場

所以我今次睇第二場我都廢事忍 Touch mi嗰次我睇尾場 忍足十一場忍到好辛苦 甚至 ...
交換溫柔 發表於 2019-5-6 10:52

我第三場 到時都可能會完全唔上任何網/fb/ig/唔睇電視
但都覺得好難忍

優先 頭場好快賣晒 最後有四張已經想唱上帝早已預備我不相信運氣
anyway應該到時會搵頭 ...
JasOh103 發表於 2019-5-6 23:14

哈哈 咁又係 㩒到入去真係好難得

Good luck ar

一於唱返首插曲優雅還擊啦
(或者傳聞投票/懶理都OK)
uran 發表於 2019-5-16 13:47

睇完段片之後我都有即刻聽"懶理"

btw 響ig "mifan001" 睇番佢一個1998年既訪問
佢話特別推介新碟既快歌 - "懶理"
其實當時會唔會plan左做主打
唔知點解最後plug左"祝你快樂"做1st plug
所以that's why佢一直都唔鐘意/唔想唱"祝你快樂"

頭先見到有人po咗個自制rundown 好正
**** 本內容被作者隱藏 ****
交換溫柔 發表於 2019-5-20 17:55

又幾正 而且好有主題

螢光粉紅係咪走唔甩喇 佢應該都幾鐘意呢首

https://www.instagram.com/p/BxxEEaFl86E/

又嚟 我都好鐘意營多粉紅 但係呢首面世以嚟除咗love mi次次都唱 可唔可以唱下d少 ...
交換溫柔 發表於 2019-5-23 02:26

大暴走當年反應都好似麻麻
唔知係咪D歌詞難記又難唱所以都無唱過live

嘩 有strings既編曲正到
希望今次還呢首

同埋原來祝大家好過有live過 ...
JasOh103 發表於 2019-5-26 16:10

好正呀
有人upload番D舊片

其實都好想佢唱祝大家好過/愛有什麼用
臭四年代side track快歌  

其實我都係鍾意臭四年代的佢, 歌又型, 出來黑口黑臉係台上好有天后壓場感
而家成日太正面, 樂觀咁,其實好無 ...
gordon0807 發表於 2019-5-27 12:45

同意以前鐘意佢都係因為佢有種型格/霸氣, 甚至係好cool好寸既感覺

唔係話而家唔好
但無左以前果種霸氣

我都想佢唱多D 90年代既歌

《我們的主題曲》全專都高質到爆,直接唱完情變+不過+愛有什麼用宣佈離婚好過~仲有一首節奏做得非常好的《 ...
Allen_ms 發表於 2019-5-27 13:07

我都鐘意關心
首歌其實幾sweet的
不過佢而家既心情唔知會唔會唱D咁sweet既歌

我姐夫是做演唱會音響的,佢話寰亞仲
內部hold左好多票仲未肯放出來,應該有50%以上,是郭經理人的意思
所 ...
gordon0807 發表於 2019-6-12 22:50

其實點解要咁

又點解唔放多D俾三米會員

呢D我地行外人真係唔會明白

另外一首好似係 (根據句子長短)

史上最好rundown ...
JasOh103 發表於 2019-6-25 23:36

羨慕你

美祖都有唱
好有愛

仲有唔夠兩星期就開show
想聽既歌實在太多
除左那些必唱的(終身美麗, creo en mi, 千年如一日, etc)
不如估下有哪些歌會有機會出現

情歌類
愛情萬歲 (12年無唱過, 好有給自己打氣的感覺)
理想對象
醫生與我
插曲
思念 (30年前第一首主打)

人生/成長
再見 (本身想揀同碟的內心戲, 但呢首似乎更適合"人生/成長"主題, 又可以放響encore前)
相信自己
問我
你的前半生 / 給母親
娃娃看天下

Diu 唔好再唱問我啦!!!無人想聽!!!
fifty1205 發表於 2019-6-29 17:44

我都麻麻地

x2!!!!!

我都估有思念或者其他第一隻碟既歌
uran 發表於 2019-6-29 17:52

"離別"應該會比較為人熟悉? (草蜢都有改編)
"仍是你"派過但好似變左sidetrack咁

Side-cut 演唱會唱過:《跳傘》國語版 - 半空中

希望今次有跳傘/ 落錯車/ 交換溫柔(Tender Mix) ...
l00540 發表於 2019-6-29 23:39

落錯車都幾大機會有
04年唱過之後都無唱

有 "再見" & "給母親" 呢啲真side track嘅話, 真係lur飯應. "再見" 根本就應該 by my side 用嚟做ending ...
30rock 發表於 2019-6-30 09:58

"折翼天使"正啊
一直都好想佢做一part迷幻系列唱呢首
又係主打歌變左做sidetrack

我估今次繼續會翻唱英文歌
angelcheng0203 發表於 2019-6-30 16:15

NO PLEASE

Love Mi 慢歌Medley 有落錯車
fifty1205 發表於 2019-7-1 12:24

又係喎
呢個show既記憶點真係無乜

嘩~$380 飛賣$1200,$680 賣$1500,真係買唔落手。
dom 發表於 2019-7-1 12:00

前日響viagoXX見到頭場有680賣900
有D心動
不過未響果度買過唔知可唔可靠

手續費貴到飛起
lightupmylight 發表於 2019-7-1 16:52

好在無上當

黃牛一張都唔好買!
nicholashin 發表於 2019-7-1 17:48

都係既

開show日先買! 逼佢地原價放!
JasOh103 發表於 2019-7-1 18:05

我都有諗過當晚去場外搵
應該有人放掛

由始志淙 只有你一位
JasOh103 發表於 2019-7-3 23:32

好正
響街睇到笑左出黎

等我都瘋狂FF 已經好忍手唔揀D勁side既tracksss

不過應該有一半都無乜可能

Opening: 世界還未末日 // Medley: 表演時間/仙樂都/X派對 // 愛情萬歲
折翼天使 // 娃娃看天下 // Creo En Mi // Power of Love
理想對象 //世界之最(你願意) // 哭泣遊戲 // 終身美麗
Medley: 一夜成名/失憶/Feel So Good/Chotto等等/永遠都不夠
思念 // 我不是歌手 // 你的前半生/給母親 // 插曲 // 我們都是這樣長大的 // 再見
記認 // 千年如一日 // 交換溫柔 // Friends

今日歌迷會開始取票
但睇留言位置似乎不是個個都咁好
有人買到AA行, 但18,19行都有

Fanclub 今日攞飛 坐到十九行 唉
交換溫柔 發表於 2019-7-6 00:24

me too
不過睇完fb留言我都預左 因為當日下晝先買到
但咁後真係有啲唔抵

咁你第幾行?
我都係15:00先買到~所以預左唔靚
kh23 發表於 2019-7-8 09:19

14/7 19行

好緊張啊
後晚就開show
so far好似無乜綵排片段流出?
唔知會唱咩特別啲又未唱過既歌呢?

今次要保持神秘ma

唔期望會有你愛我愛不起/心血來潮 因為近兩次都唱咗
但係如果呢兩首+姨婆 有 ...
JasOh103 發表於 2019-7-10 21:49

我都覺佢會唱番幾首birthday gig既歌
練左唔好嘥

今次rundown係一半Touch Mi2同一半Birthday Gig都收貨
如果唱一兩首國語都幾好 想聽出界 完整 捨得 ...
fifty1205 發表於 2019-7-10 21:53

好想佢做番類似90年代演唱會style
唔需要每一part都有固定主題

國語歌其實可以做medley
唱主打都ok囉

唔知佢會唔會每兩三場響其中一part轉一兩首歌

都好似幾耐同hocc冇乜交流
明明東亞初期互相做演唱會嘉賓
gooloo 發表於 2019-7-10 19:00

我覺得自從hocc come out同離開東亞之後  
都已經無咁close
又或者佢地從來都無close過
一路都只係公司同事關係

唔係次次都係得相無片咩?(birthday gig除外
交換溫柔 發表於 2019-7-10 22:51

好似以前會請傳媒去影下綵排/排舞果D 近幾次都好似無

係囉
反而birthday gig都會透露下
今次真係無乜

上次ig唔係影低左 咩?(雖然好矇)仲有上面有個mi睇到疑似有 ...
交換溫柔 發表於 2019-7-10 22:49

so far係知道呢兩首
mi:主打ok?值得ready
交換溫柔 發表於 2019-7-10 22:47

值得我都ok 的