返回列表 發帖
知點解開11場咁specific了

原來自96年X Live到上次16年Touch Mi 2總共開過89場紅館
咁今次(暫定)尾場就會 ...
JasOh103 發表於 2019-3-17 01:52

咁“尾”場一定搶爆
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

歌單來來去去都離唔開個堆歌咖啦
乐坛风云 發表於 2019-3-19 21:45

D歌手唱開幾十年好難有新花款,賣嘅都係情懷,覺得入嚟睇嘅都係想聽經典野,所以唱嘅都係一堆養老保險。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

想入Sammi, 入唔到

仲係買唔到囉

原來上次哭 哭不出眼淚

要反呢個女人了
JasOh103 發表於 2019-4-9 14:13

誰沒興緻守這諾言
但卻對我再全心詐騙

951不過未有sold out場次
JasOh103 發表於 2019-4-9 14:28

希望搶到part two FAKE Mi 鄭秀文世界巡迴演唱會

以上節目的門票已售罄
Tickets of the above event are sold out

主要大陸睇演唱會貴,以人瑞北京站為例
貴飛賣RMB 1680都秒殺,但第一排等於香港第十幾排
所以佢哋覺得3 ...
fifty1205 發表於 2019-4-10 10:00

980,大陸睇可能都係中間。

琴日sammi去rehersal見記者個表情好得人驚 未見過信教之後佢咁嘅樣 希望sammi頂得住啦 ...
交換溫柔 發表於 2019-5-15 16:22

D記者問D問題令人唔舒服姐,咩心穎有冇打電話俾你。

想聽Ladies First

#請你別在我離開你之前離開我

好緊張呀 得返35日
見佢排舞多過練歌咁款 睇黎快歌都可能佔三part

希望有Mi/叮叮噹/原始 ...
JasOh103 發表於 2019-6-8 13:11

呢個女人今次真係滴起心肝化悲憤為力量練舞練歌,隔離果位真係好得閒我諗過埋生日先開始閉門。

美祖都係真粉 出幾日就識歌詞 睇黎佢都有狂loop
支持佢!!!  ...
JasOh103 發表於 2019-6-28 03:19

支持祖兒演唱會唱瘦文新歌

忽然好想聽落錯車

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗
victor1991415 發表於 2019-7-11 11:52

不如 陳輝陽 x 福音女聲合唱啦

Good Show Mi

無人討論...
Qmen 發表於 2019-7-12 22:21

睇到個list好似唔係好驚喜,希望假

今晚水準都幾飄忽
終身「虛」偽唱怪音
xxxx(xxx) 又一次唱錯拍子
仲有好幾首歌入錯位
但係sexy part唱到上 ...
uran 發表於 2019-7-12 23:55

頭場都預咗蝦碌當彩排

D造型真係唔識講

收山味濃,今次d造型似係回顧歷年演唱會造型
fifty1205 發表於 2019-7-13 12:51

全部都好顯老,唔似以前咁前衛

我覺得好正喎 其他歌手都未必carry到
最鍾意世界之最嗰石柱造型
ivanbb 發表於 2019-7-13 15:27

唔好聽講句,開場個look好似一條白色嘅貴賓犬

其實鐵樹蘭係咪晚晚都係常駐架
仲要一晚兩個女歌手嘉賓
咁今次都幾多人下

hi welcome back

我好鍾意呢個look 回憶返晒黎
之後慢歌著黑色又令我諗起encore唱默 ...
JasOh103 發表於 2019-7-15 00:54

如果係回憶佢過去十次嘅演唱會造型又OK嘅

忽然好想聽落錯車
風見志郎 發表於 2019-7-8 10:05

而家d紅館演唱會越黎越早結束了,記得以前看李克勤,twins,郭富城開場時間都喺差五多,但結束都起碼到接近 ...
lightupmylight 發表於 2019-7-16 10:02

學友0815準時開波,三個幾鐘。

美祖叫普通
重量級一係彭羚一係王菲
你老闆 發表於 2019-7-16 12:55

可能係汪明荃

唔想聽阿姐唱 默契
阿mark 發表於 2019-7-16 15:09

可能汪阿姐著裸色衫一齊唱裸體早餐x熱咖啡

omg 要入場了
JasOh103 發表於 2019-7-16 15:58

可能係鐘無艷,Mi幾耐冇唱過情無獨鐘

係 ig講咗
喜歡戀愛
JasOh103 發表於 2019-7-19 13:27

OMG 超中意呢首!!!

睇返紅綠燈段片,真係好touch

sammi真係好鍾意唱第一次903十大
給自己的信

女神

紅綠燈

高山低谷 ...
你老闆 發表於 2019-7-19 20:59

爭氣!

希望係關詠荷或者滕麗名入去唱陀槍師姐

真係架?!!! 咁多年黎首次合唱..好期待!
honam0408 發表於 2019-7-26 12:15

其實都唔算首次,兩個人合唱就第一次。

比較期待終極殺手锏,連Kelly都唔係終極,睇嚟都好大粒下。

原來真係Miriam變Mirror
ivanbb 發表於 2019-7-26 16:07

可能真係請錯人

可能就係因為咁,第一晚有2個女嘉賓?
阿mark 發表於 2019-7-26 17:16

有冇人check下汪阿姐星蹤。

做嘉賓一般唔會提前公佈的吧,唔要聽阿姐唱默契
阿mark 發表於 2019-7-26 17:21

要好似俾千嬅中女的祈禱咁surprise

Diu