返回列表 發帖
陀槍師姐 medley replace 信者得愛
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

佢之前好似講咗bighits, sidetracks一半一半
不過唔知佢sidetracks嘅定義係乜嘢喇 ...
721AXA 發表於 2019-3-19 23:23

跳傘、Arigatou、實不相瞞

我估會唱你愛我愛不起啩
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

你愛我愛不起

仍舊想不通猜不到這種貨色能捕捉你

之前mi做gigi演唱會嘉賓 定gigi做mi嘉賓都有唱跳傘 偏偏自己live就一次無入過碟 ...
交換溫柔 發表於 2019-5-21 19:11

G For Girl Live 首唱《跳傘》
DVD有收錄視聽版

我前幾日見佢FB 話放飛, 好多人留言要.....但個POST好似唔見左
kh23 發表於 2019-6-6 10:06

可以share佢FB畀我嗎?

佢只係放86張飛俾一個人,根本冇放俾喺個post留言嗰啲人,個post仲要刪除左 ...
angelcheng0203 發表於 2019-6-10 22:34

因為仲未買到霏撐Mi
所以多口一問⋯

Any肥,Thanks

見到Sammi點贊同gigi合唱歌,好想聽
Allen_ms 發表於 2019-6-26 11:08

新歌?

This
angelcheng0203 發表於 2019-6-26 15:37

首映時,未聽到
可能當時未錄起

謝謝分享

呢一段mv就係喺首映慶功宴嗰陣播
angelcheng0203 發表於 2019-6-26 22:11

IC 我淨係睇首映場咋

八個女人主題曲?
黃家正 發表於 2019-6-27 12:48

應該係~~

唔知演唱會唔會請GIGI?

仲有唔夠兩星期就開show
想聽既歌實在太多
除左那些必唱的(終身美麗, creo en mi, 千年如一日, etc)
不如估 ...
masterdragon 發表於 2019-6-29 17:35

Side-cut 演唱會唱過:《跳傘》國語版 - 半空中

希望今次有跳傘/ 落錯車/ 交換溫柔(Tender Mix)

唔知今次會有咩翻唱 lol
96 X Live: Crying / 唯獨
97 SSS: Woman In Love
99 I Concert: 執迷不悔/明天我 ...
mc) 發表於 2019-7-4 22:35

《花火》 Good taste

我估Mi會唱《當我迷失時聽著的歌》

如果請Kelly做嘉賓就真係超級surprise.
咁多年黎都好想睇一次佢地2個同台合作一次 ...
honam0408 發表於 2019-7-12 09:14

FF六后re-u:
Sammi/ Kelly/ Miriam/ JY/ GIGI/ HOCC

對上一次同台好似係01年總選

女人多
lemontea1069 發表於 2019-7-12 10:22

Mi/ 李蕙敏/ 丁太 - 合唱 <Mi>

Amanda 亦是獨有吧⋯⋯
楊千嬅    並未像你吧.....
人人的風采都會説話

女人多
lemontea1069 發表於 2019-7-12 10:22

同八個女人有無關

三年前的《Touch Mi2鄭秀文世界巡迴演唱會2016》,Sammi八場邀請了八位男歌手,包括劉德華、黃子華、張衛健 ...
fifty1205 發表於 2019-7-12 16:18

Yeah!!! 有GIGI

唔係傳過同amanda 不和咩?
真係會做演唱會嘉賓!
dom 發表於 2019-7-12 18:01

會唔會合唱《你(安心)沒有好結果》

如果嘉賓真係有GIGI
唱《落錯車》、《再上車》就好喇

好多明星到場,首場暫時有莊思明 黃建東 李嘉欣 許晉亨 梁洛施 黎諾懿 陳敏之 黃偉文 鍾楚紅 梁詠琪 梁烈唯 ...
Allen_ms 發表於 2019-7-13 11:22

GIGI仲會再去嗎

要撲霏啊

聽晚要靜雞雞錄哂成首跳傘同埋不要驚動愛情
ivanbb 發表於 2019-7-13 15:31

好想聽<跳傘>live~~~~

回復  l00540

加多首落錯車就perfect
ivanbb 發表於 2019-7-13 22:48

我一直琪待Mi & Gi
可以唱《落錯車》+《再上車》....

可惜未能如願

Hi 我返黎了
為 你愛我愛不起 心血來潮 實不相瞞 默哀一分鐘先
JasOh103 發表於 2019-7-13 23:09

放不低/ 你愛我愛不起 成了禁歌

如果你有事收錄係邊只專輯度?
kenvincy.cn 發表於 2019-7-14 10:28

無入過碟

華納真係多天后
你老闆 發表於 2019-7-14 22:08

你說得對 ~~

華納更為天后們出過精選:
華納巨星如云,單是天后級人馬已多不勝數,這張《全天后》收錄17首殿堂級華納女歌手之作,包括︰鄭秀文的「交換溫柔」、孫燕姿的「天黑黑」、梁詠琪「灰姑娘」等;那麼多天后經典之作,豈能錯過﹗

今次Mi演唱會可以同戰友們聚聚舊了

係啊 變左談情說愛
fifty1205 發表於 2019-7-15 13:18

應該係睇嘉賓
未登場女女合唱歌,仲有:
HOCC - 劍雪
GIGI - 交換溫柔/ 跳傘(live)/ 落錯車(live)/ 花火(live)/ 問我(live)...

嘉賓同Mi無合唱過,就唱番《默契》

我想sammi同gigi唱默契
你老闆 發表於 2019-7-15 19:18

我想《落錯車/ 再上車》多啲

千呼萬喚
G!G! !!!!!!!!

gg x mi 落錯車
samxdxd 發表於 2019-7-15 21:37

好正

仲要原key唱
JasOh103 發表於 2019-7-15 22:02

一次過能聽到《跳傘》、《落錯車》
表示心滿意足

#High High High

今晚10:57就完場
11點都唔夠
hihi 發表於 2019-7-15 23:38

平日早左開嘛

無交換溫柔
cbacbacba1 發表於 2019-7-16 12:07

我以為GIGI會獨唱添

忽然好想聽落錯車
風見志郎 發表於 2019-7-8 10:05

FOLLOW MI 第四場限定

一晚聽晒《跳傘》、《落錯車》

#大滿足 #作曲梁詠琪 #作詞陳少琪 #唱MI

仲有8場:陳慧琳,陳慧嫻,林憶蓮,衛蘭,王菀之,容祖兒,楊千嬅,彭羚,周慧敏,關淑怡,應該都係呢堆人 ...
阿mark 發表於 2019-7-16 22:19

機會大嘅仲有:
《喜歡戀愛》的Candy
《戀上你的床》的Ivana
《多得他》的Faye

[終極FF] 尾場請哂Kelly 千Fa 祖兒
千禧四大天后震撼同台合唱
fifty1205 發表於 2019-7-16 23:46

如果Mi想挽救安仔事業
尾場好大機會會請佢合唱
《愛情萬歲》...
又或者《世界之最(你/我願意)》...

嘉賓part唔會換啦
要坐好窄嘅跳傘
hihi 發表於 2019-7-18 16:30

Mi大愛  
又點會換呢?

Btw,《跳傘》嗰part好正
呼應《半空中》嘅「命中紅心」

佢仲係美國進修緊,未知尾場返咗黎未
pooh1460 發表於 2019-7-19 12:14

男歌手(除左安仔)做嘉賓的機會都微

我估Mi鍾情的《喜歡戀愛》有機會登場

係 ig講咗
喜歡戀愛
JasOh103 發表於 2019-7-19 13:27

Yeah!!!! 猜中了

可惜沒有飛睇多場

喜歡戀愛
好心分手
samson712 發表於 2019-7-19 21:36

Candy終於肯唱《好心分手》

自己演唱會都唔唱...

爭氣!
風見志郎 發表於 2019-7-19 22:20

但MiGi 無唱《高妺正傳》

好似之前無耐唱過好心分手
你老闆 發表於 2019-7-19 21:41

上兩個演唱會都無唱

兩位紋身女唱 沒有留下紋身
JasOh103 發表於 2019-7-19 23:58

Mi 係真紋身?

你03年一定無睇佢首次紅館!
森姆@結論 發表於 2019-7-20 14:30

我有買VCD...
但我講緊係Candy呢兩次麥花臣演唱會

睇今場真係慘
fifty1205 發表於 2019-7-20 20:10

應該無錄影啩...
好驚今次DVD/ BR會有Mirror...

kh23 發表於 2019-7-21 21:41

有無唱《默契》?

首首演唱會唱就最好
你老闆 發表於 2019-7-23 19:47

好多都無唱啊

無拎過最女個位
fifty1205 發表於 2019-7-24 00:55

關心妍?HOCC? Janice? GEM? Ivana?

除左Joey、Cass之外(千嬅在國外機會應該不大)
會唔會係劉華?

因為之前都出現過男團嘉賓Mirror ...
森姆@結論 發表於 2019-7-26 17:59

又話有燕姿?

我覺得許志安/ Jackson都有機會...

突然覺得gigi唱熱愛島誠意加分
oreo 發表於 2019-7-26 22:27

我仲以為GIGI會唱《再上車》...
點知㨂/練咗《熱愛島》