返回列表 發帖
開埋名,好絕lol
matthewyky 發表於 2019-6-5 19:49

又係呢位高層呀?

點知係叮噹
angelcheng0203 發表於 2019-6-8 17:10

叮噹我又無所謂 反正呢兩次都無唱 不過我最想聽大報復/女人本色/一夜成名 仲有X派對同小心女人都好耐無唱

今次咁耐都唔派新歌/演唱會主題曲的
dom 發表於 2019-6-18 12:37

應該係安心/反送中打亂咗派歌嘅計劃啦不過mi今日出返嚟po文 應該下個月頭點都有歌派 好似touch mi 2前派八公里咁

仲有開show前派fabulous
希望有EP啦
JasOh103 發表於 2019-6-18 13:38

fabulous hea到我唔覺得嗰個係叫派台

好似有DJ預告話七月派
angelcheng0203 發表於 2019-6-18 16:07

希望係咁啦 原本都希望有新碟(希望係full album)但係依家睇個勢 夠唔夠歌出ep都成問題

好似會有
都12年了
JasOh103 發表於 2019-6-21 20:12

呢首好想聽到啊 仲有一夜成名同大暴走都想聽到

其實我希望佢派快歌多d 不過都好期待聽日首新歌會點 雖然聽4x秒preview都估到首歌嘅走向

好好聽 之後仲有廣播劇啊

回復 641# JasOh103

佢唱世界之最(你願意)唔出奇 因為佢之前喺ig有練唱佢要搬Birthday gig 上紅館無問題 但係可唔可以係d真·side track 例如艷遇 每天愛你少一些 甚至無喺birthday gig 唱過嘅

真心想見到mi同joey同台唱歌(似水流年嗰次太多人唔計)

睇嚟今次佢真係會平衡主打/side track
希望唱多啲2000-2002 era
hihi 發表於 2019-7-1 03:29

我無咁大期望 我覺得佢講嘅side track都只不過係將birthday gig d偽side track再run一次 例如宿命主義 arigatou 實不相瞞呢d 不過好過無

Touch mi2好多歌都想聽返 希望今次都有
e.g. 如何掉眼淚 如果我們不再見 最後一次 回來我身邊 愛的輓歌 ...
fifty1205 發表於 2019-7-2 17:36

希望佢認真完整唱一次如果我們不再見 仲有touch mi嘅為何又是這樣錯都想聽full ver 仲有cut左嘅哭泣遊戲同起哄都想聽到

回復 703# gordon0807

愛情萬歲我好鍾意 林若寧份詞係咪寫比hehe架

今次演唱會tee個設計好hea 連美mi個樣都無

回復 710# uran

但係我都入手左一件黑tee

件衫我都識設計啦
  史上最差設計
angelcheng0203 發表於 2019-7-3 13:54

上面touch mi 2白色件tee仲有mi個樣 今次件tee真係太簡陋啦

希望唔好請同佢合作完電影花椒之味嘅鍾鎮濤
angelcheng0203 發表於 2019-7-3 16:21

唔L係下話 如果係咁我情願佢請許生喎 再唔係請林保怡囉 話哂關錦鵬部電影有一齊合作 希望mi同佢一齊合唱男人心一字馬

套戲9月上有可能借機宣傳, 佢上台實俾人噓
hohoho 發表於 2019-7-3 16:40

何止噓 我會扔雞蛋(喺唔會掟中美mi嘅情況下)

又精選…… 次次演唱會前夕儲唔夠歌就出精選 我情願佢就咁出單曲算
不過都好過touch mi嗰陣唔夠歌 夾硬出隻奇奇怪怪嘅miracle
呢隻我求佢淨係喺紅館限定發售算

回復 740# fifty1205

Fabulous出嗰陣唔係就話係ep咩?

Fanclub 今日攞飛 坐到十九行 唉

Sing Hallelujah to the Lord
JayantL 發表於 2019-7-4 23:07

如果mi真係敢唱呢首 我會爆喊

唔知今次會有咩翻唱 lol
96 X Live: Crying / 唯獨
97 SSS: Woman In Love
99 I Concert: 執迷不悔/明天我 ...
mc) 發表於 2019-7-4 22:35

希望唔好又係演員 希望今次無翻唱 全部自己歌

回復 761# hohoho

Sing hallelujah to the lord同hallelujah係唔同嘅歌嘛

已經有人放歌迷會票
第四行AD行連坐5k一張仲保證握手
Qmen 發表於 2019-7-6 18:02

雖然預咗fansclub入面會有牛牛 但係實在太無恥 有冇得report架?

今朝搭車返工突然喺度諗
如果encore係 我們都是這樣長大的+相信自己+戰勝自己+Creo En Mi
成件事應該會好感 ...
uran 發表於 2019-7-8 10:07

我反而麻麻地戰勝自己 如果係我們都是這樣長大的+時間之光(solo)+creo en mi+愛(or我們的主題曲)就好啦

我只祈求可以攞到15排左右 正對個臺嘅段位 就滿足
wzx0825 發表於 2019-7-8 11:56

其實depend on你幾點買 如果你係10:30之前買到 15行or更前應該OK

忽然好想聽落錯車
風見志郎 發表於 2019-7-8 10:05

呢首同跳傘我都想聽

要Download INEVENT app
angelcheng0203 發表於 2019-7-9 14:04

down左 好好奇今次燈海有d咩效果其實幾希望佢會出官方嘅螢光棒/螢光手環之類嘅應援物 感覺有多樣野留低紀念 even佢前幾次con d螢光棒我都仲有keep 但係支持mi為左環保出一分力

sammi會否請容祖兒做嘉賓?
你老闆 發表於 2019-7-9 20:29

我想架 美mi尾場請祖 祖頭場請返mi 嚟個紅館天后交接儀式但係美祖都要閉關 唔知佢會唔會去做嘉賓

如果今次唱愛上一個人我真係會喊
JasOh103 發表於 2019-7-10 11:16

回來我身邊ready

都好似幾耐同hocc冇乜交流
明明東亞初期互相做演唱會嘉賓
gooloo 發表於 2019-7-10 19:00

我估mi如果真係請何韻詩做嘉賓嘅話 今次好大機會會係佢演藝生涯最後一個演唱會

今次rundown係一半Touch Mi2同一半Birthday Gig都收貨
如果唱一兩首國語都幾好 想聽出界 完整 捨得 ...
fifty1205 發表於 2019-7-10 21:53

希望有裸體早餐仲有我就是愛你不害怕舊嘅其實我還好 畢竟佢自己d廣東歌唔夠唱 同埋佢唱國語可能會比人鬧奶共就唔好啦

好想佢做番類似90年代演唱會style
唔需要每一part都有固定主題

國語歌其實可以做medley
唱主打都ok囉

...
masterdragon 發表於 2019-7-10 22:25

mi:主打ok?值得ready

我都覺佢會唱番幾首birthday gig既歌
練左唔好嘥
masterdragon 發表於 2019-7-10 22:20

上次ig唔係影低左世界之最(你願意)咩?(雖然好矇)仲有上面有個mi睇到疑似有宿命主義

等咗咁耐好似好突然就開show
會睇3場,希望睇中美祖做嘉賓
hihi 發表於 2019-7-10 21:39

前提係美祖真係會做mi嘉賓先(其實我都想睇到佢

好緊張啊
後晚就開show
so far好似無乜綵排片段流出?
唔知會唱咩特別啲又未唱過既歌呢? ...
masterdragon 發表於 2019-7-10 21:36

唔係次次都係得相無片咩?(birthday gig除外

回復 836# Allen_ms

我都記得 好似係喺kkbox嘅訪問講嘅 我覺得係佢團隊唔想佢喺side track con 唱d咁side嘅歌所以ban左佢

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗
victor1991415 發表於 2019-7-11 11:52

唔係下 mi你冷靜d好喎 雖然我聽終身美麗聽到好厭 但係唔洗咁喎

唯獨都可以變快板 (衝動點唱)
默契都可以變快板 (念念不忘)
點解終身美麗未聽就咁大反應? ...
uran 發表於 2019-7-11 12:43

衝動點唱日文原版個beat就係咁 係許生改編做抒情歌啫默契係慢歌 念念不忘仲將佢改慢左 真係唔好聽

我d friend 係入面做
佢話mi 今日剩係勁唱終身美麗
同埋偷睇到台側邊係斜,有幻彩格仔,聽完都 ...
victor1991415 發表於 2019-7-11 16:54

又格仔又斜 touch mi 2 2.0

聽講依家唱緊不要驚動愛情
同埋獨家試唱
victor1991415 發表於 2019-7-11 17:35

救命啊 又獨家試唱 唔會又連埋星秀傳說唱下話

hea到爆嘅mv lol
唔怪得事前一啲mv消息都冇
既然咁hea點解唔當初一次過出
hihi 發表於 2019-7-11 16:38

因為mv未剪好個mv hea我唔出奇 之前美mi講過首歌係臨時臨急錄起 所以個mv應該係趕住拍 就無creo en mi咁大製作

我有朋友都係入面工作人員
佢話琴日聽到
angelcheng0203 發表於 2019-7-11 17:24

呢首正啊 有埋交換溫柔就好啦

HK01出左篇幾認真既統計, 又幾有趣

第10位《小心女人》,一共在96、97、07年,3個演唱會的歌單中 ...
masterdragon 發表於 2019-7-11 22:13

個統計錯架 淨係 螢光粉紅 chotto等等 叮噹就已經入到前十啦 而且星秀傳說應該多過終身美麗

新歌接受唔到,live可能會好d
Allen_ms 發表於 2019-7-12 00:40

好正喎 型到痴線

女人多
lemontea1069 發表於 2019-7-12 10:22

卓韻芝ready…again

會唔會請賓穎
uran 發表於 2019-7-12 10:56

所以mi想喺台上面show佢學泰拳嘅成果?

希望仲有
小鳳跳唱信者得愛
葉劉唱問我 (最好發現林奠係台下叫埋佢上台)

咁就真係驚喜 ...
阻住 發表於 2019-7-12 16:00

林奠唔好亂嚟唔該 唔好好似劉華咁比佢燈中咗 要腰斬concert

希望今晚談情說愛可以入到演唱會dvd啦 其實mi喺97年都獨唱過呢首歌啦 不如就每晚獨唱唱談情說愛代替默契