返回列表 發帖
建議完部唱哂快歌, keep住正能量keep住high 爬, 唔唱唯獨改唱衝動點唱, 擔心Mi一唱慘歌會連續喊同情緖崩潰。 唱下中板歌有感情線上, 調情(Remix) ,衝過去, 捉迷藏, ladies first, 荒漠甘泉... 希望會唱”大報復”用嚟反擊,先係DIVA moment.

覺得今次風格同編排會好大唔同
danhong0109 發表於 2019-5-18 19:00

希望唔好每一part都好重宗教信仰味道(no offense) , 有時太多好煩, 不過touch mi 十字架tower機關真心正! 反而今次theme 可能會好dark, 你睇concert 張poster真係有遺照feel

加多首愛情萬歲, 十幾年無唱~
kh23 發表於 2019-5-18 08:45

仲有交換溫柔, 如果我冇記錯, 上一次唱應該係07年show mi。 跳傘, 寵物, 愛你是我一生中理想都好L耐無唱過

少年你真的太年輕
首本名曲點可以無唱過?
03年佢開紅館演唱會咪有唱過囉 ...
森姆@結論 發表於 2019-7-20 14:28

你都太old school, 人哋講緊candy 上兩個麥花臣演唱會都無唱好心分手

搵番D舊片睇, 第一次發現原來呢首都有MV (雖然無mi)
當年覺得sammi vs sammi好麻麻
唱"多得他","灰色"都有 ...
masterdragon 發表於 2019-7-20 16:45

我反而覺得加咗獨白又唔唱好怪, 淨係唱chorus 到喉唔到肺, 原本一首正歌ruin咗

唱得仲差過走音琪真係無眼睇
你老闆 發表於 2019-7-20 21:55

Which 琪??? Fiona 定Gigi?????

我想女皇,話俾sammi fans知誰才是真正天后
你老闆 發表於 2019-7-26 22:38

唱 “一面之緣“仲好, 可以再show off 30秒唔呼吸向人類極限挑戰, mi粉一定對佢”另眼相看”