返回列表 發帖
OMG 今晚中咗Mi x Fi
兩代華納一姐!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Mi x Fi 咁多淫歌 今晚黎個medley啦
發熱發亮 x Contagious x 小心女人 x Miss Fiona
肥婆馬上收皮

Opening 終身美麗 大樂隊版 換2套衫

裸體早餐!!
不要/顔色氣味
十誡

世界之最 (你願意)
宿命主義
肥婆馬上收皮

傳聞rundown
4) 十誡 5) 傷 6) 世界之罪 7) 宿命主義 8) 跳傘 9) 不要驚動愛情 10) 千年如一日 11) 默契 12 ...
chh2006 發表於 2019-7-12 21:20

Del po la 有冇諗過未有人完整睇過呢個show
肥婆馬上收皮

當然最佳
Qmen 發表於 2019-7-12 22:38

把聲其實幾沙
肥婆馬上收皮

我反而覺得呢兩首ok有其他更需要cut

真心整體一般
感覺佢想做好多野,反而有D唔完整
touch mi 2 rundow ...
hans_lung 發表於 2019-7-12 23:57

係啊,我都覺
佢好貪心好多野想做 但全部表演項目太短lol
肥婆馬上收皮

我仲諗住出左隻主題曲精選會有theme song medley點知冇
    第一首歌令人諗起show mi唱唯獨又係新版 ...
misterben111 發表於 2019-7-13 02:35

Encore 有段Dance Solo
Background Music係幾首演唱會主題曲Remix
肥婆馬上收皮

D造型真係唔識講
風見志郎 發表於 2019-7-13 12:30

收山味濃,今次d造型似係回顧歷年演唱會造型
肥婆馬上收皮

如果你有事收錄係邊只專輯度?
kenvincy.cn 發表於 2019-7-14 10:28

Show Mi Live 2007
肥婆馬上收皮

默契cut左了??
阿mark 發表於 2019-7-15 08:19

係啊 變左談情說愛
肥婆馬上收皮

如果Kelly唔去,剩返八場好有可能係千Fa/Joey/憶蓮/阿Sa/GEM/AGA/鄭融/Kary
周慧敏/衛蘭/Ivana/RnK/Sherman可能係教友形式出場
王菲同彭羚唔洗FF 無可能請到
肥婆馬上收皮

真係等左唔知幾多年唔係講笑
ricnature 發表於 2019-7-16 23:40

[終極FF] 尾場請哂Kelly 千Fa 祖兒
千禧四大天后震撼同台合唱
肥婆馬上收皮

Wow 美融唱左回來我身邊
想聽

仲以為佢地會合唱大笨象
masterdragon 發表於 2019-7-18 22:39

希望尾場Mi會自己唱返 彌補返上次失聲cut咗
肥婆馬上收皮

今晚有新衫啵
ivanbb 發表於 2019-7-18 23:33

校歌part 條裙上身變咗白色背心 好7
肥婆馬上收皮

尾場終極encore
回來我身邊
默契
我們的主題曲
終身美麗 (原版)

bye bye all ff side tracks ...
masterdragon 發表於 2019-7-18 23:51

有回來我身邊同我們的主題曲已經好滿足
落錯車都唔錯
只要唔係唱唯獨你是不可取替就可以啦
肥婆馬上收皮

睇今場真係慘
肥婆馬上收皮

傳話琴晚有個女星甩左先搵mirror
台上完全唔熟,冇計傾
班友又真係幾多燈牌..仲要係980位

另外, ...
hehe 發表於 2019-7-21 10:59

無可能係臨急啦 兩首歌練哂舞
肥婆馬上收皮

係咪唱《給最傷心的人》??
uran 發表於 2019-7-21 21:40

OMG!!!!!!!!!!
肥婆馬上收皮

好想聽給最傷心的人
23年無唱過
masterdragon 發表於 2019-7-21 22:06

好羡慕今場嘅觀眾
肥婆馬上收皮

某位天后26號做嘉賓 感動cry
肥婆馬上收皮

邊位?有冇tips?想去紅館門口等黃牛散飛
jasonbloom 發表於 2019-7-24 00:52

無拎過最女個位
肥婆馬上收皮

下仲有邊個天后呀
eggsteven 發表於 2019-7-24 09:35

你wiki下邊個天后拎過女金但未拎過最女
肥婆馬上收皮

好懷疑個個係咪天后,講完都無人知係邊個
賴爽 發表於 2019-7-24 09:41

其實好易估lol 你地諗關心妍係天后我都無辦法
肥婆馬上收皮

下..?堅?如果係要食黃牛喎

定係我估錯
釘釘 發表於 2019-7-24 15:45

你懂的  
肥婆馬上收皮

響鄭秀文演唱會個post 討論謝安琪係咪天后?
九唔搭八到真係低質到映衰一般香港人智慧......

咁究竟26 號 ...
ricnature 發表於 2019-7-24 19:38

9成9係 除非佢對寶貝仔有急事
肥婆馬上收皮

目前為止系咪得16號一晚錄影
乐坛风云 發表於 2019-7-24 20:35

計埋今場 錄左三場
肥婆馬上收皮

2場only
angelcheng0203 發表於 2019-7-24 23:55

頭5場錄左一次,好似係kay個場
仲有琴晚同好似係Candy個場(橙色裙)
肥婆馬上收皮

想fact check下係咪有讚 山旮旯 好聽
JasOh103 發表於 2019-7-25 10:12

有啊,現場聽到
肥婆馬上收皮

kelly!!!!
有無link買飛
釘釘 發表於 2019-7-26 12:35

黃牛炒到好貴
肥婆馬上收皮

大家估下今晚會唔會有真encore?熒光粉紅之後仲會唔會出黎?
乐坛风云 發表於 2019-7-27 14:17

只希望唔係終生美麗 原版/唯獨你是不可取替
Extra有Solo 回來我身邊 給最傷心的人 已經心滿意足
肥婆馬上收皮

今晚容祖兒+王嘉爾  creo on mi 有現場聽
TT进化论 發表於 2019-7-27 18:43

有sammi fans話今晚係古天樂
肥婆馬上收皮

真係古天樂
JayantL 發表於 2019-7-27 21:43

仲要唱男朋友 diu左出聲
肥婆馬上收皮

唱咗Creo en mi未?
tyli 發表於 2019-7-27 22:22

有Jackson
肥婆馬上收皮

Lol 今晚cut咗螢光粉紅 變咗全場工作人員大合照時間 CLS
肥婆馬上收皮

From 鄭秀文 Sammi Cheng 歌迷會 - Unofficial

尾場沒有特別Encore,有不少歌迷都有留守現場叫Encore,經 ...
masterdragon 發表於 2019-7-27 23:31

今晚觀眾 咁貴食炒飛仲衰過平時
肥婆馬上收皮

尾場無錄影?
Qmen 發表於 2019-7-28 13:35

有 又會喺DVD見到古天樂
肥婆馬上收皮

佢ig都有話會繼續創作 所以今次唔係收山之作

想佢開side track多啲
同埋下次紅館唔該 ...
JasOh103 發表於 2019-7-29 02:12

今次真係收山味濃

Source from FB 基本上FollowMi 內容包含左以前演唱會嘅原素。
例如:
1)跳傘part 髮型參考iConcert
2)開場終身美麗一歌兩衫參考showMi開場
3)衝過去 肉色衫 參考touch mi part 2 跳舞肉色衫
4) encore 玫瑰花裙 參考X空間大玫瑰
5) encore 橙色紗裙 參考love mi encore 紗裙
6) 仲有Nike眉復刻版
肥婆馬上收皮

訪問話12月開始巡迴
ivanbb 發表於 2019-7-30 11:40

希望今次有小巨蛋!!
肥婆馬上收皮

唱到不拖不欠仲想唱理想對象
如何掉眼淚verse又勁甩

希望收第100場
雖然尾場衫靚啲{:1 ...