返回列表 發帖
既然birthday gig買咁多首版權 今次唱多啲啦
另外都想聽呢10首
JasOh103 發表於 2019-3-19 00:01

紅館喔   11場 x 12000 ≈ 12萬張
   每人兩張 x 歌迷會3000人(?) ≈ 6000張  
   只有5%係俾歌迷會歌迷

咁多街客,唱一兩首side嘅已經偷笑

Sexy Part有兒童不宜/地下室/小心女人 已經好滿足
慢歌唔求冷門 只求唱不拖不欠/最後一次/插曲/交換溫柔 ...
fifty1205 發表於 2019-3-19 15:12

小心女人 show mi 先唱完...

show mi都12年前啦
唔好再唱男仕就真
JasOh103 發表於 2019-3-19 15:53

time flies...   感覺就係幾年前
   原來已經12年前

係喎 仲有唯獨 又係聽到想嘔
同埋佢次次開show都翻唱安歌 仲有英文/國語
今次可唔可以唔好再 ...
fifty1205 發表於 2019-3-22 00:35

今次英文會唔會翻唱shallow(featuring.佢老公),因為佢成日話自己好中意lady gaga

賣飛都仲未有主題曲
對面8月開嘅Joey已經有得聽pretty crazy了

所有週六 尾場 已經sold out
買咗19號

今次翻唱 你沒有好結果 活得比你好 吧。
或者叫黃偉文寫首呢種題材嘅俾佢,黃偉文寫呢啲歌好叻。

好擔心佢。

其實使乜擔心mi,可能成件事係佢一手策劃都唔奇
阿mark 發表於 2019-4-28 20:33

你睇得宮廷劇多?

聽多40秒,首新歌真係好K...

最近聽另一首九字新歌聽到入晒心
Sammi果首ig睇過就算,唔講都冇留意佢delete左 ...
uran 發表於 2019-6-19 10:54

在錯誤的宇宙尋找愛?    日日聽

佢係迷第一次用慢歌做演唱會主題曲?
Birthday gig都有兩首新歌 紅館只有一首

This
angelcheng0203 發表於 2019-6-26 15:37

「廢話」啲fd嚟,又係啲密密麻麻歌詞

on仔版本 超好聽.

啲紀念品好貴,搶錢
求其印個followmi係件衫度就賣280

咁買個水杯好過,不過個水杯都唔知質量點,280不如買thermos或者tiger

上面touch mi 2白色件tee仲有mi個樣 今次件tee真係太簡陋啦
交換溫柔 發表於 2019-7-3 14:28

反正以Mi嘅號召力設計成點都有人買。   演唱會海報咁hea都賣嗮。
   最辛苦嘅係Mi,日練夜練。間公司就坐等收錢。

我只祈求可以攞到15排左右 正對個臺嘅段位 就滿足

其實depend on你幾點買 如果你係10:30之前買到 15行or更前應該OK
交換溫柔 發表於 2019-7-8 14:39

但我係FB啲comment度見到 有人話10點零幾分買都係19行 20行 係頭場或者尾場   但有啲人下午三點先買到 就係前10行 不過係平日

可能視乎場次多啲,頭場尾場太full

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗
victor1991415 發表於 2019-7-11 11:52

咁應該係握手位唱吧?

hea到爆嘅mv lol
唔怪得事前一啲mv消息都冇
既然咁hea點解唔當初一次過出
hihi 發表於 2019-7-11 16:38

一早就估到係hea,之前IG見到佢放嗰啲片都係大頭close up咪咀 就知道   我覺得power of love MV都係hea,可能就換多兩套衫
   想要creo en mi同埋千年如一日嗰啲 真係可遇不可求

唔想要birthday gig上面合唱嗰三個女人  

新歌 Power of Love offical MV
hans_lung 發表於 2019-7-12 13:21

感覺係今晚opening song.

Opening 終身美麗 大樂隊版 換2套衫

裸體早餐!!
fifty1205 發表於 2019-7-12 20:59

裸体早餐

繼續update pls

星期五睇 希望係美祖

而家d紅館演唱會越黎越早結束了,記得以前看李克勤,twins,郭富城開場時間都喺差五多,但結束都起碼到接近 ...
lightupmylight 發表於 2019-7-16 10:02

而且好少有真encore

據聞佢會響觀眾席走上台
nicknicknick 發表於 2019-7-16 16:31

合唱羅生門?

GEM其實有咩粵語大hit歌?除咗翻唱情人
粵語歌壇真係排隊都未輪到佢喎
CherryCat 發表於 2019-7-17 12:50

佢哋可以合唱默契然後Sammi佢換衫跟住GEM獨唱Sammi之前係IG話鐘意嘅嗰首「魔鬼中的天使」

今晚邊個嘉賓?
有冇消息?
希望rundown今晚可以改下,換下啲衫. 唔係好悶

我諗side track medley 部份套衫應該會換,但係歌就應該唔會喇!
Alantse722 發表於 2019-7-18 15:34

嘉賓 嗰part 都希望換衫
上一次 請男嘉賓 記得每晚嗰條裙都唔一樣嘅。

或者等陣有王嘉爾補返數呢??

不願致評火熱動感lalala (女團唱K版)

Thanks & share from keung show macau
dom 發表於 2019-7-21 00:10

男人老狗 嗌 姜濤 好羞家

今日Sammi 又唔敢係IG洗板了
希望唔會影響佢今晚演唱狀態

今晚休息
angelcheng0203 發表於 2019-7-22 14:21

唔記得   咁聽晚.

sammi其實一直都好想觀衆可以原諒老鼠安,畢竟點講都喺自己老公,梗喺唔想佢冇咗事業,sammi應該希望 ...
乐坛风云 發表於 2019-7-23 09:26

觀眾其實一直都好想Sammi開完演唱會就同老鼠安離婚
   Sammi都可能想 唔係點解會想聽 好心分手

當年出值得台灣賣60萬
意氣風發串小恩子隻我知道你在說再見有無賣到一萬,之後兩個就無再聯絡
我記憶係有呢 ...
gordon0807 發表於 2019-7-23 09:37

舊年mi先做完佢演唱會嘉賓

其實最近幾晚 老鼠安 係迷都仲係會到場?

今次黃偉文 係迷冇去睇啊?
唔見佢IG有po嘅

唱咗Creo en mi未?
tyli 發表於 2019-7-27 22:22

唱咗 唱埋papillon

睇咗隔離JOJO嗰啲紀念品
覺得Sammi粉絲好慘