返回列表 發帖
明天誰做嘉賓
Leaked guest list:
12- Fiona Joyce
13- Amanda
14- Kelly
15 - sandy
16- sally
18 - Joey ...
你老闆 發表於 2019-7-22 20:42

希望最後四場:陳慧嫻 陳慧琳 林憶蓮 彭羚

真係跟足千嬅做和解show
當年sammi令陳欣健將華星的李玟逼走台灣

咁即係可能有黎瑞恩啊 ...
gordon0807 發表於 2019-7-22 23:17

同黎瑞恩有乜關係?

當年出值得台灣賣60萬
意氣風發串小恩子隻我知道你在說再見有無賣到一萬,之後兩個就無再聯絡
我記憶係有呢 ...
gordon0807 發表於 2019-7-23 09:37

前幾年Sammi有上過黎瑞恩劉小慧李國祥的訪談節目,仲話成日同小恩子聯絡啊

舊年mi先做完佢演唱會嘉賓
wzx0825 發表於 2019-7-23 09:54

同小恩子應該冇乜不和,李蕙敏楊千嬅先係,一個係上位競爭對手,一個從樂壇爭到影壇,至於陳慧琳應該係接近零交集果種

今晚嘉賓係?

最熟係鍾珍,雷頌德,同早期楊千嬅,自從大陸紅起就同所有圈中人保持距離專心拍拖結婚
應無同sammi不和 ...
你老闆 發表於 2019-7-23 18:59

最記得Kelly04年同鍾珍去睇Sammi vs Sammi

咁睇黎請王菲不是夢
你老闆 發表於 2019-7-23 19:00

莫文蔚應該好容易請

請埋同期非主力香港發展女歌手coco,李玟,咁明天後天係咪許美靜,林曉培? ...
你老闆 發表於 2019-7-23 19:12

咁李玟華星時期有合作過,而且佢宜家有一定級數,其實好心叫埋車婉婉啦,合唱愛情傻戀女人版!唔知點解會請莫文蔚,睇翻咁多晚,一般唔太熟都會合唱默契

#FOLLOWMi 第十場(23/7)嘉賓:吳少芳

(1988年Mi新秀同期參加者,組合Face to Face成員)

資訊由鄭秀文 ...
dom 發表於 2019-7-23 22:10

冷門到爆炸咯,face to face,有首經典嘢叫 一些

某位天后26號做嘉賓 感動cry
fifty1205 發表於 2019-7-24 00:31

之前話26號係陳慧琳?

無拎過最女個位
fifty1205 發表於 2019-7-24 00:55

林憶蓮?陳慧嫻?

關心妍?HOCC? Janice? GEM? Ivana?
l00540 發表於 2019-7-24 06:53

呢堆邊係天后啊

憶蓮? 慧嫻??
好似得呢2個....
kh23 發表於 2019-7-24 09:55

關淑怡算唔算

今次嘉賓,除左葉蒨文,其他都未拎過tvb最女

你wiki下邊個天后拎過女金但未拎過最女
fifty1205 發表於 2019-7-24 13:28

其實點先算係天后?

公認的樂壇天后(包括Sammi、仍然在世、要出過廣東碟):

小鳳姐、甄妮、汪阿姐、Sally、憶蓮、慧嫻、Faye ...
universal 發表於 2019-7-24 15:46

hocc點會係天后?明明只得到商台一個台認可

Kelly 會做嘉賓唔係傳咗幾千幾百次喇咩
傳 26 Kelly - 27 祖 (Sammi Fans講),聽咗幾次啦,但尋日 ...
賴爽 發表於 2019-7-24 16:16

26 27 一定係香港本地有份量女歌手 00後出道或者其他國家就唔好FF啦

kay點會係天后?明明只得到商台一個台認可
你老闆 發表於 2019-7-24 17:07

如果無記錯,上年港台最優係kay,而且kay係tvb同新城都有大獎

如果這樣講,憶蓮和慧嫻都唔係天后,因為都無攞過tvb最女!!
tvb那個垃圾台的大獎完全是笑話,連最勁的 ...
universal 發表於 2019-7-24 17:46

903 Sammi 得一次女金,咁903係垃圾台嗎??

903 連kelly,楊千嬅快過sammi拎女金,簡直垃圾到唔知點形容,00後以為sammi是她們後輩 ...
你老闆 發表於 2019-7-24 18:21

Kelly Miriam Joey 都係4年就女金

真心想尾場請哂三大天后同場,yy無楊千嬅係美中不足
hocc,kay原本都係 ...
你老闆 發表於 2019-7-24 18:28

kay應該08就金,3年

唔係07銅08銀09金? 三大天后全是
sammi明明八九十年代歌手,居然2001年才女金,同李克勤一樣 ...
你老闆 發表於 2019-7-24 18:45

其實tvb宜家走得最前,最女係2016年新人,相反903女金同最女仲係2005年,如果今年女金係美祖,就更加倒退

得翻兩場:陳慧琳+陳慧嫻 好嗎

彭羚 加 三大天后仲好
你老闆 發表於 2019-7-24 22:37

覺得彭羚可能性越來越低,不過彭羚同sammi都係90年新人

如果彭羚同陳慧琳都係嘉賓,咁兩個應該都係合唱默契,宜家12個嘉賓有5個唱默契,7個唔唱。

今晚嘉賓系kelly!kellyDfans已經買緊飛。
caijinglong 發表於 2019-7-26 11:49

期待啊

今晚會唱誰願放手
Lewis 發表於 2019-7-26 17:07

Sammi真係好鐘意呢首,咁即係唔唱默契啦?

原來真係Miriam變Mirror
ivanbb 發表於 2019-7-26 16:07

可能就係因為咁,第一晚有2個女嘉賓?

有冇人check下汪阿姐星蹤。
風見志郎 發表於 2019-7-26 17:16

做嘉賓一般唔會提前公佈的吧,唔要聽阿姐唱默契

做Sammi嘉賓,但淨唱自己啲歌嘅都係真.天后
btvfans 發表於 2019-7-27 07:50

盧巧音???

咁多場嘉賓,最感動都係李蕙敏同陳慧琳,始終當年係有正面交鋒過,真係難以想像咁多年後可以同台合唱。

誰願放手真係唔適合Sammi唱。
kellyjake 發表於 2019-7-27 08:42

其實點解要咁高key

回復  justin

都唔好意思講
Kelly 一出聲真係好聽幾條街
Sammi 明顯唔適合同唔識唱啲高音
仲走 ...
ricnature 發表於 2019-7-27 10:27

首歌咁短,都要催

今晚應該係祖兒
oreo 發表於 2019-7-27 16:34

彭羚

kelly唔尊重佢自己音樂事業,真正喜歡音樂的就算busking都唔會成日唱果一兩首,candy都唔會成日好心分手 ...
你老闆 發表於 2019-7-27 19:36

唔好忘記鄭秀文做嘉賓都係唱信者得愛/不要驚動愛情

原嘉賓list應該係甘安排:
第一場:鄭欣宜,薛凱琪
第二場:李惠敏
第三場:葉倩文
第四場:梁詠琪
第五場 ...
乐坛风云 發表於 2019-7-28 11:26

唔明點解第一場要安排薛凱琪攝位,論資歷點會輸俾鄭欣宜

咪玩啦
就算903幾唔like Sammi
佢最紅時都有女三甲,除左1998年
又拎過我最喜愛的女歌手(2000年)
又拎 ...
森姆@結論 發表於 2019-7-30 18:33

96 97 有邊忽係輸俾王菲啊,咁都俾903打壓得女銀,擺明就係903唔鐘意佢啦,仲有99 00等kelly fa女金之後先到佢,01年真係全盛