返回列表 發帖
Love Mi ~ Show Mi ~ Touch Mi ~ Follow Mi ~
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

不要驚動愛情都未聽厭
終生美麗 同 唯獨 真係唔駛啦。
最想聽 "如果你有事" 同 "相信自己" 同 "上一次流淚"
我們都是這樣長大的

Follow Mi 做主題好難想象唔會有福音part 囉!
唔知會唔會4月頭派新歌呢?
我們都是這樣長大的

打左300幾次電話冇次通
我們都是這樣長大的

通常公售就會派主題曲,唔知今次準唔準呢?世界之最平凡之路
我們都是這樣長大的

記唔記得fabulous幾時出街
Allen_ms 發表於 2019-4-4 18:49

我想同期待姐
歌應該已錄左。
叱咤903緊貼三米
我們都是這樣長大的

我們都是這樣長大的

睇完東張西望運動場炒場嗰啲
我懷疑啲黃牛飛一樣係有個system可以入到去早啲買飛, 都係一齊打龍通{:1_9: ...
721AXA 發表於 2019-4-8 21:06

同我一樣想法,聽日都係死apps多,果D 大陸自動程式真係幾恐怖。
寧願玩抽籤起碼仲有一絲希望。l
我們都是這樣長大的

個網係咪假㗎?
得返9張照道理應該冇咩人搶,應該好易入,但點解到而家又電話apps又電腦由9:30到而家都係一次都入唔到
唔通我入左去買容祖兒呀!
我們都是這樣長大的

支持美祖廿萬!!
stephybest 發表於 2019-4-9 18:30

美祖話我個炒價點止9萬6
大家識做麻煩各位買到飛的同我抬高價過sammi.
哈哈~講笑姐, 睇得出mi 同Joey 真心Friend.
我們都是這樣長大的

最幸福的天后係吳雨霏
嫁左個靚仔有錢老公un un腳唔使做
我們都是這樣長大的

Mi幾時先肯蒲頭更新下IG,facebook, 冇晒佢D 近況消息。。好悶呀!
我們都是這樣長大的

終於出po啦. 向前望繼續Follow Mi
小三避走左天就放晴。
我們都是這樣長大的

https://www.instagram.com/p/ByNMeTyHFeh/?igshid=1qsgzaskw4ghf

好聽到癲。。我們都是這樣長大的
我們都是這樣長大的

今次咁耐都唔派新歌/演唱會主題曲的
我們都是這樣長大的

Sammi 係咪有上黎㗎,即 post 新歌後期仍在制作中。。
我們都是這樣長大的

24/6聽日派歌"我們都是這樣長大的".  叱吒樂壇首播

【好滾動!】鄭秀文 全新廣東派台《我們都是這樣長大的》聽日24/6 中午十二點《叱咤樂壇》獨家首播!
曲:徐沛昕
詞:詩詞
編:褚鎮東 / 徐沛昕
監:蔡德才@人山人海

三十年前嘅明珠,今日嘅Sammi,仲有大雄、望龍,時而走近時而遠去,誰散與聚,都居於心裡;密切留意《我們都是這樣長大的》2019廣播劇,不日公演!
我們都是這樣長大的

究竟邊個係作詞人"詩詞"?
歌詞實在作得太好啦,又感動又有共鳴。
我們都是這樣長大的

呢個Ig洗版式宣傳簡直犀利。
估唔到各地不同語言的Fans 都咁快識唱
電台電視廣告費都慳返唔少。
Joey 版本都唱好好聽
我們都是這樣長大的

嘩~$380 飛賣$1200,$680 賣$1500,真係買唔落手。
我們都是這樣長大的

之前說好的大碟呢?
又出精選。。
我們都是這樣長大的

寰亞出的電影"花椒"應該都有主題曲掛
我們都是這樣長大的

估>>   平凡之路 / 心之科學
我們都是這樣長大的

唔知嘉賓會唔會有。。。
Joey / janice / Kelly / gigi / kay / 千嬅
我們都是這樣長大的

唔係傳過同amanda 不和咩?
真係會做演唱會嘉賓!
我們都是這樣長大的

咁sammi 唱左李惠敏邊首歌?
感覺上有機會請到周慧敏/彭羚
我們都是這樣長大的

Thanks & shared from Jaden's VLOGS
我們都是這樣長大的

只要同林海峰單聲已經可以啦,反正同公司,況且彭羚同mi 都Friend.
我們都是這樣長大的

第三場嘉賓都係華納天后
我們都是這樣長大的

仲有8場:陳慧琳,陳慧嫻,林憶蓮,衛蘭,王菀之,容祖兒,楊千嬅,彭羚,周慧敏,關淑怡,應該都係呢堆人 ...
阿mark 發表於 2019-7-16 22:19

2綫歌星:阿Sa 阿嬌 鐘舒漫 吳雨霏 Aga 鄭融
我們都是這樣長大的

佢同kelly 會唱咩歌,kelly 又會唱咩?
現場歌迷的反應又會係點。
呢個畫面都期待左好多年。
如果出Dvd 時剪輯晒D 嘉賓片段就好啦。

同容祖兒合唱"愛情萬歲"+ "我們都是這樣長大的" + "心之科學"
我們都是這樣長大的

我們都是這樣長大的

忽發奇想姐。。壓軸會唔會係寰亞孺女
靠一姐推佢上位!
# 如果青春不會有盡頭

不過我直覺壓軸會係容祖兒/彭羚
我們都是這樣長大的

好衰
又話全女班

好彩唔係睇呢場
JasOh103 發表於 2019-7-20 19:13

你又知Mirror 唔係女人?
MI哥仲man 過佢地。
今晚可憐囉。。聽日黃牛實跌價。
Mi 同佢地無那無能點解要找Mirror
寧願找JW/Kary 或者 關心研 好過啦
我們都是這樣長大的

不願致評火熱動感lalala (女團唱K版)

Thanks & share from keung show macau
我們都是這樣長大的

KARY要湊仔, JADE ARMARM開完佛山演唱會, 至於JW應該最得閒
oreo 發表於 2019-7-21 04:18

睇JW IG 琴晚 同 mi 合照。
我們都是這樣長大的

我們都是這樣長大的

#FOLLOWMi 第十場(23/7)嘉賓:吳少芳

(1988年Mi新秀同期參加者,組合Face to Face成員)

資訊由鄭秀文歌迷會unoffical 提供
我們都是這樣長大的

完全充滿愛,超感動
我們都是這樣長大的

陳慧琳:煞科 + 花花宇宙
容祖兒: 愛情萬歲 + 心之科學
彭羚:默契 + 如夢初醒

最後兩場係呢3位其中2位就好啦。
我們都是這樣長大的

今晚係邊位嘉賓?
你老闆 發表於 2019-7-25 18:20

今晚嘉賓好似係許志安。
自己兩個係屋企開返場第101場。
我們都是這樣長大的

8星期前的對話,到底明晚的嘉賓係咪佢呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我們都是這樣長大的

終極會唔會係3代呀姐
汪阿姐,家燕姐,祖兒姐
我們都是這樣長大的

反應如何。。
希望快D 有片睇。
我們都是這樣長大的

有冇講返當年兩邊Fans互扑的真相

女神,談情說愛,好心分手,活得比你好,忽然之間,紅綠燈,誰願放手,回來我身邊

愛情小說黎㗎???
我們都是這樣長大的

今晚祖祖黎左睇
oreo 發表於 2019-7-26 22:25

睇定rundown,聽晚登場
我們都是這樣長大的

除左搵做Mirror其他嘉賓都好正wor,可能Mirror係女團,咁唸Ok好多。

kelly條片 兩條女拖住手合唱 誰願放手 ...
黃家正 發表於 2019-7-27 02:16

咁應該原本係千嬅,點知變Mirror除非聽晚係Joey x 千嬅啦
好似鄧麗欣同傅穎咁化身天使幫手破冰
我們都是這樣長大的

兩個合唱都唱得唔錯,今次係剩係睇個畫面已經滿足。
拖住手拍住膊頭已經有一種warm 爆的感覺。
我們都是這樣長大的

回味。。回味。。再回味

我們都是這樣長大的