返回列表 發帖
體力始終係一個大問題,前科之鑒,中間休息日都係留多兩日會好d

海報系咪唔完整?
Qmen 發表於 2019-3-16 19:27

可能加場時候會有第二款海報

明明係 Show Mi ~~ Love Mi
lemontea1069 發表於 2019-3-16 18:45

聽講show mi係挪Leon嘅檔期黎開噶?

唔通為咗減低fans搶飛嘅辛苦就一次過宣布哂, 唔再加場?
咁就尾場=第100場紅館 ...
hihi 發表於 2019-3-17 12:46

加場都係一些宣傳策略,好似劉華,學友,Sammi呢种級別歌手,冇必要“反應熱烈,終極加場”呢d字眼

歌單來來去去都離唔開個堆歌咖啦

張學友最尾咪又係有得炒
gooloo 發表於 2019-4-4 20:31

學友可能係part2,場次太多,其實工作日場次都幾容易穩到原價飛噶

誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! 誓不買紅閘! ...
dongbb2332 發表於 2019-4-8 22:40

有飛都偷笑啦

今次演唱會會唔會終於唔請嘉賓呢?
samson712 發表於 2019-6-29 14:16

唔請嘉賓成個show會縮短,其實都係一樣,請嘉賓自己都可以中場抖下

壞左既人有去睇
cathay1996 發表於 2019-7-12 20:13

有

冇以前d演唱會甘勁爆,舞台都hea過以前d

聽聞今晚21:00先開show?

其實每一part概念設計,歌曲服裝編舞燈光都是完全配合好,很難變動,除非加歌 ...
Allen_ms 發表於 2019-7-17 18:39

城城,學友,劉華佢地都係場場rundown一樣,而家連Sammi都係,我估尾場都係冇真encore咖喇

鄭融(好似係)
大唔透 發表於 2019-7-18 19:07

甘廁所會唔會排長龍

如果尾場請安仔
我諗d觀眾會噓爆同掟佢雞蛋
oreo 發表於 2019-7-23 00:46

sammi其實一直都好想觀衆可以原諒老鼠安,畢竟點講都喺自己老公,梗喺唔想佢冇咗事業,sammi應該希望老鼠安可以繼續上紅館

youtube已經睇曬咗成場show……拍攝角度,收音效果都唔錯

目前為止系咪得16號一晚錄影

懶女人表示希望準時收工

唔知尾場多唔多fans
有無cm會員去睇
有既希望可以即時報導下{:1_ ...
masterdragon 發表於 2019-7-25 00:15

2250收工好照顧大6嘅粉絲,岩好坐最後一班羅湖火車

昨晚Kelly唱《大日子》嘅時候係咪放伴奏咖?記得睇麟伯2015收錄嘅Kelly嘉賓個首係放伴奏,音效好差

大家估下今晚會唔會有真encore?熒光粉紅之後仲會唔會出黎?

有真Jackson既Creo En Mi又真係幾正既

可惜個尾場嘉賓悶到嘔 不過佢攞完最男唔同咗好多
...
JasOh103 發表於 2019-7-28 10:38

目測DVD收錄的唯一一位嘉賓就係古天樂,你地開唔開心

原嘉賓list應該係甘安排:
第一場:鄭欣宜,薛凱琪
第二場:李惠敏
第三場:葉倩文
第四場:梁詠琪
第五場:謝安琪
第六場:鄭融
第七場:盧巧音
第八場:楊千嬅
第九場:李玟
第十場:吳少芳
第十一場:莫文蔚
第十二場:陳慧琳
第十三場:容祖兒

面對現實唔好諗咁多
Qmen 發表於 2019-7-28 13:36

現實其實就得兩場有出入嘖

9唔搭8
Sammi開巡迴演唱會仲會在紅館?

我意思話趁Sammi開巡迴空檔
903邀請佢來吒咤呀
除非佢1月1日晚 ...
森姆@結論 發表於 2019-7-30 17:52

01頒獎禮之後,Sammi只出席過某一年嘅銷量大獎,應該都唔會出席其他頒獎禮了

回復  乐坛风云

我明白Sammi想法
但今年首歌實在好正
又是她出道30周年
希望有奇蹟啦 ...
森姆@結論 發表於 2019-7-30 18:36

係咪老鼠安近年都冇可能出席,Sammi代替佢去拿多幾個獎?