返回列表 發帖

[離開是為了回來]林峯正式回歸無綫 兼簽星夢賀出道20年

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... D%E9%96%8B%E5%BF%83

林峯今次除了重返娘家拍劇之外,還正式簽約星夢旗下,繼續其歌唱事業,至於經理人合約則依舊是天高娛樂,與佘詩曼同門。如今林峯強勢加盟,看來一哥之位穩如泰山,未知同樣是星夢旗下的周柏豪,地位可會因此而受到威脅。林峯在記者會上就透露在音樂路上已有好多工作大計:「Plan緊出年舉行我入行20周年演唱會,會係大型嘅內地巡迴演出,嚟緊5月我會喺澳門舉行演唱會做Warm Up(熱身),內地都會舉行幾場,因為我已經兩年無踏足過舞台,要Warm Up下。我哋亦都準備入紙紅館,為出年嘅個唱籌備!」
我反而擔心石敢當, 又俾人騎住

話說tvb上年度蝕左2億
希望今年再接再厲快_啲執7佢

簽名被屏蔽

佢個樣越來越大陸人樣

馬明 睇怕視帝都未輪到佢
峯哥仲話拍劇

支持峯哥!

更加覺得零鏗離開tbb係岩
利申:唔係鏡粉

tvb會唔會補翻個視帝俾林峯

一開放,唔駛簽經理人約,只做發行
啲歌手咪源源不絕咁簽囉
星夢嘅發行,根本係好嘅,只係唔駛諗903
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

更加覺得零鏗離開tbb係岩
tom 發表於 2019-3-17 16:04

但係佢都輸左人氣

而家咁計法, 林峰應該贏哂, 走左去又番黎劇同歌會俾最好
不過論質素應該都無
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

但係佢都輸左人氣

而家咁計法, 林峰應該贏哂, 走左去又番黎劇同歌會俾最好
不過論質素應該都無 ...
kevinlai1621 發表於 2019-3-17 16:47

人氣唔一定會輸啦雖然TVB 係勁
但許生起碼紅館4面台都賣到95 %啦

相反,用唔到TVB 既...
好似吳生咁
真係會仆直

我仍然支撐許生離開

起碼資源唔駛俾人分到咁

應該同pakho拍使徒3啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

柏豪實嬲到震

柏豪慘 仲未拎過最受歡迎男歌手

林峰醒 又有得拍劇又有得唱主題曲又可以拍古天樂拍戲

星夢歌手規模就快拍得住英皇 不過都係有一堆暗星

啲歌手咪源源不絕咁簽囉
星夢嘅發行,根本係好嘅,只係唔駛諗903 ...
Bluejays 發表於 2019-3-17 16:42

謝安琪~

啲歌手咪源源不絕咁簽囉

即可以簽好多人,其實應該簽番個女,同埋資源被分薄哂。

人氣唔一定會輸啦雖然TVB 係勁
但許生起碼紅館4面台都賣到95 %啦

相反,用唔到TVB 既...
好似吳生咁
真 ...
samsam 發表於 2019-3-17 16:51

我都好佩服金堅,唔需要tvb宣傳又無上Viu都真金白銀賣到接近7000張飛。 坤哥有電視台宣傳都作用唔大。不過林峯都回巢。隨時金堅今年解禁後會上番tvb, 其實tvb同華納關係唔錯,Dear Jane都做Hubert演唱會嘉賓啦。

KITSTON 發表於 2019-3-17 17:59

我覺得tvb係想飛英皇。

柏豪實嬲到震
cbacbacba1 發表於 2019-3-17 17:31

柏豪合約20年5月完,隨時唔繼約。

已經出名度縮 咁都蝕到兩億?
唔服唔得

回復 21# 林仔

節流方面犀利 但係開源唔掂呢
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 20# Ching2015

周柏豪舊年連五大獎項都無啦。不過拍TVB劇幫到佢內地人氣,開咁多巡迴演唱。balance到903和TVB
舞來舞去 不日內開始錄音。

620 會有咩感受
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

真係識計
拍tvb劇,博個視帝,用埋劇內地,東南亞搶人氣
星夢:唱主題曲保香港人氣,tvb 宣傳紅館,攞埋最受歡迎星歌星來台高返show 價
同時經理人比古天樂,可以接的高質港產片,合拍片

走左幾年,返來就少左批鬧佢的,反而多左的期待佢的

條數點計都抵

經理人簽左比古天樂 吾係tvb 可能tvb吾會好似以前咁捧佢

馬明 睇怕視帝都未輪到佢
峯哥仲話拍劇
kaman921 發表於 2019-3-17 15:44

今年拿拿臨上左降魔的 2.0 比左馬明先
林峯下年 20 週年先拎啦
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

希望喺香港多D見到佢

鄧智偉如果可以番黎作劇集歌比佢
就唔洗下下聽張家誠啲厭歌

我覺得林峰回歸tvb和正確
首先佢人氣已經跌緊,同埋始終tvb係大平台
其次tvb合拍電視劇係大陸主流平台都可以播,tvb都需要有號召力嘅藝人吸引觀眾
希望係雙贏啦⋯議事論事,林峰唱功演技ko周柏豪啦,周柏豪作為偶像派,得到咁多,自己超曬預期
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

簽名被屏蔽

好似英皇簽完古巨基之後再簽李克勤
iamsingingwong 發表於 2019-3-17 23:14

李克勤市場價值會大過古巨基?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

簽名被屏蔽

KITSTON 發表於 2019-3-17 17:59

簽埋gem gem就不得了
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

柏豪仔啲歌藝同演技都比唔上峯哥啵

現在肯定係
iamsingingwong 發表於 2019-3-17 23:20

英皇網站睇到藝人排位,李克勤排喺古巨基後面
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

峯哥真係好叻豬
係外面闖了5年
兜一個大圈又強勢回娘家搶資源
簡直就是大贏家
視帝+最男雙雙落袋

lightupmylight 發表於 2019-3-18 08:27

Hins 呢? 仲後面過我不知道誰是陳偉霆

lightupmylight 發表於 2019-3-18 08:27

美孖右邊果位是誰?
新人?

星夢不停簽歌手但又唔請新嘅作曲人
啲歌首首差唔多
如果請林峯返來又係唱啲同周柏豪差唔多嘅主題曲,咁簽佢返來把L呀?

古巨基有情深深雨濛濛加持

簽名被屏蔽

咁講真我覺得TVB 欠左林峰一個視帝好耐

佢個樣越來越大陸人樣
NelsonWu 發表於 2019-3-17 15:39

咁佢本身廈門出世都半個大陸仔不過01張相影到好似初初出道影子

啲歌手咪源源不絕咁簽囉

峯峯本身都唔係好上傷台無咩所謂同埋叱咤含金量愈來愈少

柏豪合約20年5月完,隨時唔繼約。
Ching2015 發表於 2019-3-17 18:14

係咪打算約換獎啲FRIEND

峯峯本身都唔係好上傷台無咩所謂同埋叱咤含金量愈來愈少
Frankiekiekie 發表於 2019-3-18 13:29

但tbb d獎個reputation直情肚瀉式下跌喎

kayzzz 發表於 2019-3-18 14:02

但對人氣特別係班C9係有幫助坑腩由Nobody玩爛個獎之後個個都識

但對人氣特別係班C9係有幫助坑腩由Nobody玩爛個獎之後個個都識
Frankiekiekie 發表於 2019-3-18 14:04

errhhh 如果係 C9 應該有無獎都會識坑腩
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

kayzzz 發表於 2019-3-18 14:02

不如爭下趁依家港台肯換人
爭下最優男仲開心啲
DM多仔多到覆唔哂