返回列表 發帖
今夜嫣花燦爛

謝安琪 - 只想死於你私煙 (c)

萬能青年旅店 新碟 冀西南林路行

差不多冬至 一早一晚還是有雨

幾好比例呀

點睇唔出聲嗰啲歌手,會唔會突然間好似周柏豪咁?

謝安琪 - 只想死於你私煙 (c)
hehehaha 發表於 2020-12-16 19:28

私煙死得好慘。。

差不多冬至 一早一晚還是有雨

聖誕節假期至下週初華南沿岸天色明朗,日間和暖 。預料一股強烈寒潮將於下週中期抵達廣東,該區 天氣顯著轉冷及有幾陣雨。除夕及元旦假期本港天
氣寒冷,市區最低氣溫降至8度左右,新界氣溫會 再低幾度。

假使聖誕原來不像你預期,聖誕快樂!Merry Christmas!

假使聖誕原來不像你預期,聖誕快樂!Merry Christmas!
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-25 07:07

Uncle聖誕快樂、身體健康、大開眼界

聖誕節假期至下週初華南沿岸天色明朗,日間和暖 。預料一股強烈寒潮將於下週中期抵達廣東,該區 天氣顯著轉 ...
kk8733 發表於 2020-12-24 00:22

留最後一個言先~

新年快樂

新一年祝大家每秒雖很快但意義亦無窮大,每次也放膽精彩過活,每日每步的旅途愉快, 活到精彩,敢於越界
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

新一年祝大家每秒雖很快但意義亦無窮大,每次也放膽精彩過活,每日每步的旅途愉快, 活到精彩,敢於越界{:1 ...
on07111 發表於 2021-1-1 00:13

yeah! woo!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Happy new year !
祝大家新一年開開心心 最緊要身體健康

太后ig終於出國語類playlist
不過我都係會照聽的

終於都 Confirm 到今年嘅十大
會畀首 “generic pop shit” 爆大冷
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

梅澤美波

當喪失是得著可不可

chachacharlie 發表於 2020-12-31 08:02

等ing 忘記和記mv

祖祖好大方,fans好幸福
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

電視播我左眼見到鬼
開心

電視播我左眼見到鬼
開心
josey 發表於 2021-1-9 19:25

好耐冇睇呢套
今晚準備爆喊

Anson Kong無論外形和歌曲也流露「MK」感(且比洪嘉豪更合身),他不濟的唱功竟因此變得恰如其分.........
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

煎煎

再將我相信的如煙火般綻放

Anson Kong無論外形和歌曲也流露「MK」感(且比洪嘉豪更合身),他不濟的唱功竟因此變得恰如其分......... ...
John 發表於 2021-1-13 23:01

不能唱live的歌手

不能唱live的歌手
on07111 發表於 2021-1-15 11:49

JUNO先係WOR

我家女金迦真係好優秀

btw 有個女歌手拎零分

我家女金迦真係好優秀

btw 有個女歌手拎零分 ...
on07111 發表於 2021-1-16 19:19

迦迦勁到
評審都攞最高分喔

我家女金迦真係好優秀

造馬造入去
煎煎好勁 比人造馬先冇女銅
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我家女金迦真係好優秀

「專業」評審係咪睇四台頒獎禮成績/最喜愛走勢俾分.....

我家女金迦真係好優秀

以後要走音先可以拎專業評高分
就好似要................10/10

Sexykaren =你老闆

一早起身又見到仲討論緊
好笑,仲有乜討論

加拿大至HIT中文歌曲排行榜2020年度總選 - 全國推崇十大歌曲(粵語)《幸福門》
加拿大至HIT中文歌曲排行榜2020年度總選 - 全國推崇女歌手(粵語)

TALENT
二〇二三年度全女班投票

我家女金迦真係好優秀

林二汶方皓玟得一首歌都女金女銀
唯一一個有出大碟嘅 Gin Lee 就 0%
班專業評審真係好專業
二〇二三年度全女班投票

班專業評審真係好專業  ...
616.1314 發表於 2021-1-18 19:35

廢禮係其中一位

廢禮係其中一位
JasOh103 發表於 2021-1-18 19:43

成張 List 都要落地獄
二〇二三年度全女班投票

班專業評審真係好專業  ...
616.1314 發表於 2021-1-18 19:35

真心接受唔到0%

最後我問 Jay 去年喜歡甚麼廣東歌,本來只是因為訪問在年初進行,隨便問問,沒想到他答得很認真,而且詳盡。
「我很喜歡 Jace(陳凱詠)的〈隔離〉,好特別,雖然這是一首好 Pop 的歌,但 Nic Tsui 和阿道(蘇道哲)編得好好,我知他們都喜歡 R&B 和 groovy 的東西,那些結他 licks 好正,second verse 之前又放了些 trap beats,好有驚喜。」Jay 說欣賞其編曲有創新的地方,「我們雖然都是做 Cantopop,但 Cantopop 可以有好多不同類型,這樣才有 evolution,繼續去改變。」
「我也喜歡 per se,他們唱英文歌、中文歌都好聽,那些輕聲食緊早餐聽會覺得好舒服。」

琪琪種咗棵Lemon Tree...

今日既小確幸係聽完BenBen唱 壞與更壞

想自由都唱得再好聽咗

朋友都覺得LOMS好聽

點解我唔知呀蛆開咗youtube channel

睇嚟我未夠資格做明荃之友

but I’m used (clap clap) to lone~~~ly
我喜歡一個 (clap clap) 我喜歡一個人 聽一首歌 (clap clap)

she did THAT!

but I’m used (clap clap) to lone~~~ly
我喜歡一個 (clap clap) 我喜歡一個人 聽一首歌 (clap clap)

she ...
JasOh103 發表於 2021-2-19 19:07
Diva!

萬物有時