返回列表 發帖
如果佢想紅,其實可以學 陳慧琳 出首europe dance, 話吾定有回響。至於呢首 綺羅,好多位明題學 The Cranberries 收尾/轉音 , (吾想話學王菲,因為王菲都係大同小異) 好冇個人image

其實呢首有d似我自在隻碟d feel
kevinlai1621 發表於 2019-3-20 23:27

可能新碟叫 吾旨在

今年將由周耀輝老師為泳兒的歌曲擔任概念指導,周老師與泳兒決定以「花」設定為今年一系列歌曲之主題,更以 ...
快劍俠 發表於 2019-3-21 13:45

明日花昨日已開,係米講佢自己?成日希望有朝一日會紅。但先發現原來出道果時已經係輝煌日子。

已ban   唯有來年再努力

好悶, 其實有返一撇呢D質素已經好好架喇
kaytse 發表於 2019-3-23 20:57

吾好甘高要求啦, 反到 精心戀愛 已經好好。 呢隻 綺羅 我迫自己聽左10次,都覺得差過 騎膊馬

想要返2010-2013嘅泳兒 i.e. 有質素嘅K歌 or 人山人海班底 (雖然有啲艙底貨feel)

有返四不像質素/正正常常 ...
amok 發表於 2019-3-20 23:40

其實前年都有好歌,如:習慣愛你,搖籃曲。
但派歌次序完全係錯,習慣愛你 3plug 反而hit 過first plug 小豬。 搖籃曲又吾派tbb

今次新歌甘普通,睇泥又會走寶新碟其他好歌。

習慣愛你其實有hit 既潛質,又係哂左
victor1991415 發表於 2019-3-24 01:22

Aiiii
依家又係靠落Youtube 廣告拉到上10萬view,用like 計反大約只有1萬倒

甘多首靚aiii 派台之中,呢首算係係cm 最冇回響ge 一首。。。

編曲去到副歌就跌咗 watt 前面其實OK
旋律都幾難聽 想另類但又做得好保守好唔放
完全係四不像 唔知想點 ...
bagfgfcde 發表於 2019-3-27 12:44

係,3台ban 左佢算罷la

你好啦喎,曲線泳粉,成日踩首歌
iamsingingwong 發表於 2019-3-27 12:54

因為真係擺明hit 五起。 四不像當年我係第一次聽已經知會hit 下。Le首 冇果種feel

取態好明顯,又播到岩岩死線之下

寧願比新青年xxx上都唔比美ai, ai...
cmho 發表於 2019-3-27 21:33

甘多年見慣左,冇驚訝

似係你咒定不hit
首首不太hit代表首首都話要ban?
iamsingingwong 發表於 2019-3-27 23:07

留反D AP 俾下首仲好啦

今week 綺羅 有機上到903

期待佢有啲花無雪感覺既歌
harrybay 發表於 2019-4-3 15:28

即係又番唱?

其實 綺羅 聽聽下下chorus 係五錯,但前面太慢扣晒分。希望903 rthk識欣賞。

完全唔識欣賞,一個字悶, 其實佢這幾年的歌,都唱得幾差下,越唱越差,把聲運用錯誤 ...
Hellokitty 發表於 2019-4-17 11:59

其實電子泥講,le 首catchy 過 通電

真係好悶 唔係話唔好聽 但完全無衝動loop
hinz 發表於 2019-4-17 20:48

呢首真係純粹sell 靚聲。 好似 獨一無二 甘

其實拍騎膊馬mv果日都拍咗另一個(疑似慘情歌)mv
仲以為會係舊年second plug/今年first plug ...
terrenceh 發表於 2019-4-17 23:34

你係May I? 果首係棄plug?

可以Aiiiii 終於2weeks 完全任務

https://www.youtube.com/watch?v=JE1dcCH7wv0

笑左, 有個version ft. 埋明日花綺羅