返回列表 發帖
想去 Slovenia 噶
bagfgfcde 發表於 2019-3-22 15:11

舊年去左2日

感覺如何?
bagfgfcde 發表於 2019-3-22 16:17
好正 成個trip 最鍾意既地方 (另外仲去左Croatia, Austria, 捷克同波蘭)
可以係市中心租免費公共單車周圍踩 (只需1歐入會費)

踩足2日都唔厭

波羅的海三國好唔好玩
Kfmusic 發表於 2019-3-23 23:56

前年去左 愛沙尼亞係我去過既歐洲城區黎講第2靚既地方最靚係布拉格

最近寫緊旅遊blog先寫到前年去波羅的海既遊紀

好期待,寫好可唔可以掟條拎比我地睇下
Kfmusic 發表於 2019-3-24 11:35

呢度宣傳facebook page有無問題架其實都係間唔時寫 多數都係返工悶得濟就寫
無話特定update時間

最近寫到去完加里寧格勒

嘩,旅遊達人,
stephybest 發表於 2019-3-24 21:02

https://www.facebook.com/Angus-%E4%B8%96%E7%95%8C%E5%A4%A7%E6%AD%A5%E8%B5%B0-Stepping-Worldwide-552185518554982/?modal=admin_todo_tour

其實都唔係話咩旅遊達人

只係得閒得濟無野做
不如同人分享下過往去過既旅行姐...

最近比較多留意既係京阪神資訊 (岩岩去完 研究左幾多資訊下)

好後生
stephybest 發表於 2019-3-24 21:40

我係JF識你個名都識左10年有多

其實仲去左好幾轉旅行
不過早排工作太忙一路留到依家都未出哂

黎緊應該好一段時間既post都係會關於歐遊2.0 (波羅的海之旅)
之後先到3.0 (中東歐之旅)

真係好令人豔羨!去咁多轉旅行,仲要歐遊
stephybest 發表於 2019-3-25 01:11

大學果時就有假有得去 出黎做野之後都無假

讀書都咁有錢去咁多旅行真係好好
stephybest 發表於 2019-3-25 13:08

補習搵錢 一日補5個同學仔

5日咪25個
Kfmusic 發表於 2019-3-25 14:37

咁閒日要返學嘛 一個星期補8個姐試過最多 (星期三晚、星期六x2、星期日x5)
不過講真歐遊要既錢唔係真係貴得咁緊要
一萬五其實已經可以玩到15/16日...

你覺得東南亞遊半個月要幾錢?? (eg 泰國 越南 新加坡 馬來西亞)
Kfmusic 發表於 2019-3-25 15:43

唔知可以點估
不過可以講段個人經歷岩岩30/12/2018 - 3/1/2019 同媽媽去左5日馬來西亞 (4日吉隆坡 1日馬六甲)
住1晚4星酒店(馬六甲$632) 3晚3星酒店(吉隆坡$818)
來回機票都係港龍 ($4136/2 person)

最尾計埋當地食野/玩都係兩個人$8000唔使 (去左Buta Caves, Sunway Lagoon, 雲頂高原, 同埋食左餐300幾蚊港紙一個人既自助餐)

但係好多嘢買呢....
electric 發表於 2019-3-25 15:43

去歐洲反而唔買得野多 因為日數長要帶多D衫無位擺 日本先買得多野... (鞋/衫/食)

定係東南亞平D
hoic1102 發表於 2019-3-26 15:16

個人覺得馬拉已經好平.. 可能只係得印尼(非Bali)和泰國北部平得過佢

John 發表於 2019-3-27 01:56
Armania 定 Georgia黎?

冇碇去
John 發表於 2019-3-27 16:57

返大灣區2日遊