返回列表 發帖
自己一個行唱片舖
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

寂寞就如 自己一個去睇咗3次Call me by your name
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

寂寞就如 自己一個由馬來西亞隻身來港住劏房
Kfmusic 發表於 2019-3-23 00:27

嚴禁反煎
請支持所唱廣東話嘅歌手

有冇人未瞓

有冇人未瞓
hehehaha 發表於 2019-3-23 02:06

其實寂寞 就如自己一個去按摩

「你知唔知啊,以前有啲人呢,如果心裏面有啲秘密,就唔想畀人知,你知唔知佢哋會點?佢哋會走上山度搵棵樹,喺樹嗰度挖個窿,然後將啲秘密講晒入去。講完之後就搵啲泥封咗去。咁個秘密就會永遠留喺棵樹度,冇人會知。」

一個人去睇戲
一個人去旅行 好正
放空 發表於 2019-3-23 07:57

aggar

其實寂寞 就如自己一個行Ikea

其實寂寞 就如自己一個係forum無人理

其實寂寞 就如自己一個錄cover
Kfmusic 發表於 2019-3-24 21:58

陪你

其實寂寞 就如自己一個去dump垃圾
electric 發表於 2019-3-25 15:03

咁都要人陪?

其實寂寞 就如自己一個去倒數

其實寂寞  就如自己一個深夜聽電台

其實寂寞  就如自己一個睇祖兒演唱會

其實寂莫 就如自己落club
electric 發表於 2019-3-26 20:10

無可能

因為去到就會識到人
electric 發表於 2019-3-26 20:18

同fd去識唔到?

同frd去冇咁自由
electric 發表於 2019-3-26 20:25

成日同frd去

同你去ok?
electric 發表於 2019-3-26 20:28

你過黎咪去

你有冇去過香港果d
Kfmusic 發表於 2019-3-26 20:30

只去過一次LKF d bar
個atmosphere 太直
club就無

你幾時再返HK????
Kfmusic 發表於 2019-3-26 20:33

美祖再攞女金個陣

我可能7月去英國
electric 發表於 2019-3-26 20:33

去探倫敦人西?

Juno又分享獨自到西雅圖影展的小插曲:「當時我帶住《殭屍》去影展,剃光咗個頭,去餐廳食飯叫咗份牛扒,個招待員諗咗陣問我『僧侶係咪唔應該食肉呢?』,一個人被人誤會其實幾寂寞。」

一個人坐摩天輪
屋企冇兄弟姊妹
成個游泳得你自己一個游

咁佢應該要著埋僧侶衫
stephybest 發表於 2019-3-29 08:09

底衫反轉
潮到再不用問人

正呀
去bath浸溫泉先
John 發表於 2019-3-30 04:00

想食三文魚卷

其實寂寞 就如自己一個去偷情

本帖隱藏的內容需要積分高於 999 才可瀏覽

其實寂寞就如自己一個寫paper

其實寂寞就如冇人鍾意你鍾意既音樂
bagfgfcde 發表於 2020-3-4 19:36

點會?
你鍾意既音樂既音樂人本身
肯定好鍾意自己既音樂先

推介俾人人地唔鍾意
bagfgfcde 發表於 2020-3-4 19:55

去認識一d推介完比佢會鍾意既人!

真心唔差 點解要反巧呀
chachacharlie 發表於 2020-3-4 20:15

可能因為小巧跟容祖兒一樣
出道第三年已成功拿到叱咤女歌手銀奬
比起hocc, janice,  ivana, fiona, kary, gin lee, aga, jw, 陳蕾等近廿年出道既一眾女歌手
更快達成這個成就
所以要反一反她

Like Kwan Gor
呢個壇九成都反坤
我好傷心
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-5 07:13

阿John係 kwan gor fans

他喜歡祖兒
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-5 07:33

正如你喜歡坤兒一樣

你都喜歡祖兒
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-5 07:48

我喜歡過祖兒

寂寞就如自己一個無口罩

我都反左好多年祖
John 發表於 2020-3-15 17:24

我反左好多年kay
會聽但會反

我對hehehaha有偏見

因為他有自戀
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-15 20:25

不是真的

唔夠一人分飾八角黎
stephybest 發表於 2020-3-16 15:55

Sor.....

你最大對手是hehehaha
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-16 17:55

對腳呢?

對手係hehe 對腳係haha
chachacharlie 發表於 2020-3-16 18:06

對鞋呢?

窮 冇錢 赤腳
chachacharlie 發表於 2020-3-16 18:08

hehe
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-16 18:19

不要太
迷戀我

迷戀祗是夢, 可惜夜長夢多, 輾轉反側不能好好入睡, 究竟誰抓著寂寞的心... ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-16 18:45

hkwilliamsiu 發表於 2020-3-16 18:48

我們都寂寞
所以就不寂寞

有八個 一人分飾八角
stephybest 發表於 2020-3-17 15:55

好恐怖
希望hehehaha去睇下精神科醫生

喜歡祖 兒
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-17 16:01

好食

又唔係28個我 同 第100個我
stephybest 發表於 2020-3-17 16:21

第1 個我

好恐怖
希望hehehaha去睇下精神科醫生
hehehaha 發表於 2020-3-17 16:00

你真係好煩