返回列表 發帖
演唱會名同poster都好滿意
但求方丈唔好插手演唱會內容/容小姐唔好搵佢幫手 lol

為了紀念廿周年,祖兒今次也特別邀請了五代十國設計了一個代表這廿年的logo,logo裡面以JYj及20字樣,  ...
Ki 發表於 2019-3-26 14:48

'07成立的本地設計團隊五代十國,英文縮寫為 WDSG(取自普通話拼音 Wudai Shiguo)由最初設計網頁及廣告起家,
進而憑着其獨有的美學風格受到唱片公司青睞,成為眾多歌手唱片封套的幕後設計功臣,例如 Rubberband的
《 Dedicated to...》、薛凱琪的《 August Girl》以及方大同的《 15》等。

august girl

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0326_00862_001.html
睇片仲有好多靚相未出
佢後面講相集, 可能出相集做souvenir

呢兩首實有
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:20

雙子座... 希望佢哋present得好睇啲救返首歌

集下氣玩家先
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:38

咁要叫佢唱返啱"說服"先 lol

Agger 同心花怒放果堆一齊出
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:41

我好得閒/心花怒放/一面之緣/全身暑假/WhatsUp/PrettyCrazy
唔使次次都係靠隆重登場加大力度炒熱氣氛

隆重登場必唱,但如果加大力度同亞亞亞,我揀加大力度
TT进化论 發表於 2019-3-27 00:02

加大力度其實都好嘢嚟, 全場一定會high
1314加大力度係亮點

冇咗加大力度的話
成段1314快歌都只係垃圾
gooloo 發表於 2019-3-27 00:11

所以話leung就leung啲
但呢種disco edm的確有踩爆紅館嘅感覺, 支持再唱 LOL

+1 但係我覺得佢已經唔記得首歌
---
集氣雙冠軍希望佢收山前聽到一次live
其他 ...
tobby 發表於 2019-3-27 01:10

阿門好想聽佢爆seed咁唱!! 都好似幾耐冇唱
而且符合懷舊金曲夜嘅主題

近6年既hit 歌一定會有 唔知係咪kkbox medley 形式
if so then

連續劇
天窗
這麼近
新貴
心之
19慢歌maybe ...
eggsteven 發表於 2019-3-27 13:15

Kkbox個啲先應該唱全首
十幾年前啲怨鬼先medley就岩

開完無耐side track con就咁貪心
對rundown無乜期望
係presentation,performance做得好就夠 ...
mychart- 發表於 2019-3-27 20:42

呢個真
話曬20週年, 預咗係懷舊金曲夜
但真係睇下佢點present, 做得好怨鬼都可以好好睇

仲有好多靚相

混血兒真係好好聽
希望今次有類似MEDLEY
eggsteven 發表於 2019-3-28 15:41

人妖t-back look就不了

佢啲taste
gooloo 發表於 2019-3-29 20:59

其實嗰排都好多人好憎呢首歌嘅 , 正值怨婦K歌排山倒海咁出嘅時候
係而家聽返又會覺得幾正
同埋想當年心病其中一個作曲人"BC"仲嚟左cm解釋首歌點作

心病講真當年黎講都真係幾低質
Give love a break 隻碟太多好歌啦
男朋友與歌贏哂 ...
eggsteven 發表於 2019-3-29 21:16

個30秒試聽版真係笑咗 趕到乜咁

點解冇人記得好事多為
MiRi 發表於 2019-4-6 12:45

因為呢首唱咗都唔會high

最難忘都係1314
好記得嗰個越睇越失望嘅感覺
hihi 發表於 2019-4-9 16:51

我個陣自己睇1314首場,勁失望咁走 lol 完全無言
Btw 希望售票處有得賣

唉 聽日應該又要㩒成日
放空 發表於 2019-4-10 11:47

建行卡真係好難搵

呢個system算係user friendly好多 lol

回復  721AXA

我覺得係建行太過冷門 無咩人有呢間銀行嘅卡 所以比較少人入去買 ...
交換溫柔 發表於 2019-4-11 12:54

係呀,一方面係少人有
所以冇sammi咁絕望上全日都唔_得

痛愛心淡呢啲一定冇得避
所以都接受
但未知 喜喜 16號愛人 呢堆
連街客都未話熟 / 想聽嘅歌 真係唔明點 ...
JayantL 發表於 2019-5-3 00:04

16號愛人街客點會唔熟呀
未知都至少唱到chrous

悲觀生物學係後備歌名,原名叫「自生自滅」

聽聞有外國artist做嘉賓
希望有Madonna或者BTS嘅級數
hehehaha 發表於 2019-7-15 18:35

聽聞? source?

但佢話「要飛過去親自邀請」
又話「同容祖兒本身冇直接關係、只係一直好欣賞對方」
我估可能係啲diva 級 ...
hehehaha 發表於 2019-7-15 20:41

聽落有可能+可行嘅係jolin

OMG!!!咁搏
TT进化论 發表於 2019-7-19 12:13

以往都係3 parts好似,有一part應該係輕鬆舞扮下cute個啲
應該唔太辛苦嘅,係宜家綵排時間趕啲
仲有十六日,由1314等到宜家

某登有人睇排舞相話疑似又有喜喜
JayantL 發表於 2019-7-24 01:05

JF話睇相似有逃
對rundown唔洗有期望啦
等睇下佢會點perform啲怨鬼好過
點衰都唔會衰過1314 (應該係)

睇美祖IG今次真係好大龍鳳好有睇頭

咪喇,都係唔敢期望
風見志郎 發表於 2019-7-27 20:11

當初祖兒表示1314舞台一樣有大龍鳳一樣好有睇頭
冇期望係正確

佢應該趕唔切好番
好擔心佢應付唔到
SPNicole 發表於 2019-7-28 14:19

真係要做定心理準備
佢咁樂觀都講到咁

唔係有咩水晶球,飛機,猛男
TT进化论 發表於 2019-7-28 02:09

仲有間劏房, 清明白布
全部都好無美感

最希望有part rock ballad
痛愛/告解/阿門/心之科學

派對機器會唱!!真side track
stephybest 發表於 2019-7-29 14:05

Omg 希望真係會唱!!!佢淨係po左歌詞

好似早幾十頁就有人講過派對機器係opening?
唔通係堅?
JayantL 發表於 2019-7-29 14:27

有位jf講過opening應該係快歌sidetrack 可能係堅
唱完一隻sidetrack然後全場怨鬼

見到有張樂手吹奏嘅圖,係咪唱告解。
風見志郎 發表於 2019-7-29 15:57

一拍兩散都有可能

近排無睇新聞
我想問佢仲乜事?
演唱會排練排到把聲沙左?
定去韓國排舞時扭傷左? ...
森姆@結論 發表於 2019-7-29 17:59

佢一直都係病緊,病成點我地就唔知

慢歌最低要求
要有 搜神記
真係神曲
jasonng 發表於 2019-7-29 21:00

1314已經大搞咗, 唔想聽

經過上次msl出賣爆seed同埋love in la痛愛演譯,應該唔洗太擔心笑住唱
jack27 發表於 2019-7-31 12:03

麻煩你同段medley

大肚婆真係好L恐怖, 當時現場見到嚇L死
Kyle_ 發表於 2019-7-31 20:52

我睇1314第一場, 覺得母親節最恐怖係佢段tag, 又長又"尋", 聽到尷尬癌發

JPop話曬至尊碟,應該走唔甩
stephybest 發表於 2019-7-31 21:51

gotta get high ready

祖起唔知邊個訪問講過,今次選歌主題行先,唔理係hit定side
jack27 發表於 2019-7-31 21:58

佢有講過咩? 邊個訪問?

“我記得四月的時候我和 @enjoylifeaf @kuicheng77 還在英國跟設計師 @Es devlin 開會
到到五月先扑鎚落 ...
Juicy_Lemon 發表於 2019-8-1 12:01

至驚英皇俾得少錢佢姐

好多機關?會唔會期望越大失望越大呢?
乐坛风云 發表於 2019-8-1 11:50

今次暫時冇提過會有好多機關

Btw 件tee幾正,幾驚又係放個logo就收工

ig po左話「今次舞台既複雜程度令我地都唔敢信咁快搞得掂」,好明顯多機關 ...
jack27 發表於 2019-8-1 13:08

咁都係嘅,1314都好多,不過就。。。。

兩隻碟個cover都好型
不過淨係買相集加CD

勁有預感CD既setlist 係金金金曲
jack27 發表於 2019-8-1 15:30

咪tvb個五首,隆重登場、痛愛、長大
仲有兩首唔記得

唔係黑膠先係咩。黑膠名叫「love in LA studio live」
jack27 發表於 2019-8-1 15:34

CD都係個五首,網購網睇到

rundown有天窗同愛一個上一課
JayantL 發表於 2019-8-1 18:27

呢兩首入主rundown係好事,起碼唔會覺得煩

個舞台好似好多機關
hehehaha 發表於 2019-8-1 18:22

有得睇?

但我覺得係金曲為多
jack27 發表於 2019-8-1 18:45

睇張相應該係medley,有阿門/愛一個,準備笑著唱
咁會唱全首個啲應該都係習慣失戀痛愛心淡16號愛人

花千樹同天窗做medley
jack27 發表於 2019-8-1 18:55

花千樹應該認真唱全首
一次認真演出都冇

舒文ig 有rundown。好多字,應該好多歌,2個半3個鐘?
jack27 發表於 2019-8-1 22:04

望落去有7 parts
最後一part應該假encore, 咁即係得6 parts
今次應該好多medley