返回列表 發帖
原來今日三罷係
台壞
ear mon壞
把聲壞
hehehaha 發表於 2019-8-6 00:42

後尾最後的茱麗葉上曬身
把聲開曬
我仲FF下一首接與蝶同眠添
點知跟住變咗講Ellen
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

現場有人嗌光復XX,時代XX,D人痴_咩
我等我在 發表於 2019-8-6 00:54

我都覺得好CLS
好唔尊重人哋嘅場合
唔知點和應 鼓掌尊重下算
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

我估:
播片+紅裙頭兩首為怨婦 part,嗰到仲有多啲歌
因為時間限制,唱兩首之後悼念 ellen 再趕完場 ...
just11256 發表於 2019-8-6 00:55

其實都好癲下
今日咁都已經唱咗差唔多三個鐘
再加埋cut嗰堆
即係本身rundown都起碼到12點
對比返之前sammi尾場冇encore兩個鐘收工

本身應該 smooth 好多快好多,特別係走著睡至到不容錯失嗰幾 part
just11256 發表於 2019-8-6 01:05

個台壞咗
每唱完一就首要行去樓梯嗰邊落去

不過呢
佢咁樣一首換一件
就算個台冇壞都好難smooth
都未 high得起/有feel 就又轉咗去過場

兩個鐘收工 你唔好吹大啲
JasOh103 發表於 2019-8-6 01:17

之前唔係有場2050開場然後2300左右就完咩
我講咗尾場sor

係,爆seed得兩首太少
721AXA 發表於 2019-8-6 00:53

呢part爆seed + 紅裙有啲N6 feel
再加埋華麗邂逅話送俾Ellen
我覺得呢part係有心致敬N6

好多歌都有早期演唱會的影子, 開頭跳舞已經係, 跳成20分鐘好勁
hohoho 發表於 2019-8-6 01:25

今次rundown都揀咗幾多出道頭幾年主打嘅歌
雖然唔算話多side track
但唔少歌都好耐冇唱過

有Lovin U、 走著睡
hehehaha 發表於 2019-8-6 01:31

再見我的初戀不容錯失美麗在望
都係好耐冇唱

好多舊歌, 聽左一半以為自己睇緊隆重登場同showup演唱會, 新歌反而好少, 希望之後唱多d

講跳唱歌手joey ...
hohoho 發表於 2019-8-6 01:40

我仲以為會唱多啲今年同J-POP嘅歌
因為佢好多時紅館開show都會搵返近年出嘅碟嘅side tracks唱
1314有蟲之家 七不
N6有Scream 蛇

叼,而家網上好多賤賣5號門票,580賣500兩張。睇左仲想撈翻筆
乐坛风云 發表於 2019-8-6 01:44

我免費讓咗俾個fd
叫佢請我食飯算數LOL
橫掂我遲啲應該仲會睇三場

總結下啦

頭半段我覺得美祖把聲好差
空港一開波就走咗幾粒音 然後個畫面我坐山頂睇我又覺得唔靚
俾頂嘅路軌同啲煙遮到冇乜效果睇得出
演唱會主題曲part啲聲同啲音樂又炒曬(其實全場都基本有呢個狀況,隊band好似同祖祖打緊交咁)
然後再見我的初戀嗰part又成part笑住唱

走著睡不容錯失嗰part換衫換得太密
未有feel出到嚟就已經又變咗過場

然後墻紙黃色大門真係好悶
不過祖祖真係好愛呢兩隻歌XD 唱咁多次都仲係有咁多感觸
但係自彈自唱啜泣放呢part又好似好怪咁

歌姬係驚喜嘅 medley都正正常常
但山頂合唱嗰幾首又真係好厭 仲要full version 如果同medley部分歌調轉返好好多
這分鐘更愛你仲要幾尷尬下 好似唔多人識唱LOL

到最後一part聽到最後的茱麗葉前奏出嚟真係嘩一聲
紅館首唱!!!
超正 仲要開曬聲爆seed
可惜未夠喉就轉咗去紀念Ellen

不過頭場多甩漏都預咗 今次仲要特別多
只係為咗唔想俾人劇透先買頭場LOL
雖然睇我總結好似都係差評XD 但揀歌我係ok嘅 只係成個flow唔係幾順
根據 蛋記/美祖 以往嘅show嘅經驗
應該跟住落嚟18場都會不斷執執佢 同埋希望大部分問題都係因為設備壞咗先搞到咁樣

BTW
我估medley應該會不斷轉歌
同埋今日cut咗PC成part
等我FF下 派對機器只係今日壽終正寢 唔係俾人撤回

流出嘅rundown係冇我好得閒
而係跑步機上/夢路/Pretty Crazy
721AXA 發表於 2019-8-6 02:05

流出嘅rundown啱唔曬
仲留有FF空間俾大家XD

快歌部分有驚喜喎

仲以為係亞亞亞/ 加大力度/ 喜喜/ 隆重登場
l00540 發表於 2019-8-6 02:16

今次唔係carl叔叔
快歌揀歌係特別咗少少嘅
有幾首都好耐冇唱過

最後的茱麗葉 之前紅館有唱過
wewa1001 發表於 2019-8-6 02:18

check返又係wor
06年嗰個show真係好冇存在感

我唔想聽夢露, 都high唔起嘅
721AXA 發表於 2019-8-6 02:19

希望係流料
我都覺
其實Show up 好事多為我都high唔起
不過唔係喜喜 亞亞亞呢啲都算係咁

跟住喊咗半場,對真粉絲來講今晚只有心疼,唔想講太多,仲想佢點,舞台故障唔係佢一個控制得到,又應承你哋 ...
TT进化论 發表於 2019-8-6 02:26

其實CM嘅人算好理性
至少都係根據返個show評價

微博同FB嗰啲comments先真係頂唔順
微博插佢縱容港獨 FB插佢罷工都要開show
希望美祖呢幾日上少啲網

超多人攞飛尾去賣
CLS
仲無恥過黃牛
祖祖嘅心血同演出竟然俾咗呢班垃圾睇

真係政治上腦到痴線地步
Joey幾時有縱容港獨的問題?
話佢三罷仲開show就更加好笑
8月5日個期晨早已經bo ...
森姆@結論 發表於 2019-8-6 03:58

微博啲垃圾 話佢嘅show有人嗌口號
都冇派人阻止或者出聲明割蓆
即係代表係港獨

至於插佢三罷仲開show亦都一樣垃圾
自己冇買飛 就不負責任9up要人取消
其實有得退款蛋記已經做得好好

PM你了,手機看不到反白
lexleung1019 發表於 2019-8-6 11:24

copy and paste咪睇到lor

睇嚟嘉賓都係老餅不過又幾有睇頭
風見志郎 發表於 2019-8-6 11:28

唔知會唔會唱盈彩美地凍結全場呢

尋晚我支熒光棒一開場就唔著
好冇mood

我個支都係,但之後佢控制又開番同埋一撞就會變色
721AXA 發表於 2019-8-6 11:35

我嗰支開場之前一直著
結果一開場之後就熄咗 點整都著唔返

話時話
SL主題曲唔係Lucky Star咩
點解會唱逃

琴晚有冇祖ig story po既越唱越強和音?可能起pretty crazy既part?
jack27 發表於 2019-8-6 13:39

大合唱一定係呢d歌,冇得轉
jack27 發表於 2019-8-6 14:56

佢可以大合唱嘅歌大把啦

我寧願聽爭氣 近十年都好少唱
其實歌真係揀得麻麻 睇得出大家唔想聽咩
1. 牆紙+黃色大門+無人想聽雙子座 ...
fifty1205 發表於 2019-8-6 15:25

其實陳輝陽啲K歌好多都好襟聽
爭氣抱抱呢堆唱過咁多次都唔覺係怨鬼

佢真係太照顧街客同驚死佢唱冷門冇人識俾反應
等瓊姐做嘢啦
風見志郎 發表於 2019-8-6 15:34

King jer story好似好enjoy wor 完全冇1314嗰陣嘅怒火LOL

BTW
好好奇king jer早兩日民意調查嘅結果

可唔可以FF好似MSL咁有AB rundown
話曬又係彭秀慧+hobing

14唱乜?樂觀定天然呆
17唱乜?麻煩你??
阿mark 發表於 2019-8-6 16:48

唔明樂觀同天然呆有乜問題 其實我ok wor
天然呆可以放異國風情part
樂觀可以放喺爆seed嗰part

擰下個支嘢個底就得返喇
ivanbb 發表於 2019-8-6 17:03

擰過
冇反應

今晚嘉賓係張敬軒

YT 有 rundown, 寫埋 快歌part!!! 有驚喜

有派對機器同一面之緣
jack27 發表於 2019-8-6 16:44

邊度睇

樂觀假假地都兩週冠 同我的驕傲同級
John 發表於 2019-8-6 17:05

今時今日聽我的驕傲真係好難頂
覺得係祖祖黑歷史

咁又唔好咁講 無呢首歌邊得黎呢個演唱會
cathay1996 發表於 2019-8-6 17:08

所以我支持放medley
尋晚不單止full version 仲要好似以前心淡咁repeat多次chorus

WT IS YT
eggsteven 發表於 2019-8-6 17:19

反白plz LOL

quote 會穿奔
jack27 發表於 2019-8-6 17:27

所以連quote都最好順手反白

1. 爭氣 JYHL 唱咗十二晚同埋嗰個版本無可超越
2. 牆紙+黃色大門+無人想聽雙子座 個 concept 咪就係佢自  ...
just11256 發表於 2019-8-6 17:26

遞咪合唱嗰part還不如唱麻煩你
起碼未算怨鬼
經過咗MSL之後應該街客都識曬啦

點解咁多版本
風見志郎 發表於 2019-8-6 17:30

有相影到入咗紅館

留意下 牆紙+門+雙子座 係邊個作詞,分明係唱佢鐘意既歌
jack27 發表於 2019-8-6 17:30

其實呢part係有啲theme
呢三首+心之科學
好似都係同佢自己經歷有關嘅歌(可以當係佢想表達自己)
只係因為個琴升唔到同個台壞咗 搞到好冇flow 而且全部都只可以齋行行企企咁唱

認同
同埋雙子座琴晚講完段嘢之後其實唱得好好
最驚奇係身邊啲街客都識 ...
just11256 發表於 2019-8-6 17:39

其實聽耐咗都ok
而且好少唱
但係好似好多fans好反感佢唱(一種永遠都係)

墻紙+門 就真係不了
尤其墻紙開頭嗰段琴無論點改都好 真係次次一粒音就聽得出
不過佢堅鍾意咁冇辦法啦

佢唔係晚晚都黎咩
風見志郎 發表於 2019-8-6 17:43

唔知吖
但又有人影到伊麵

算啦反正我唔係睇今晚

睇kingjer story啲片先知美麗在望過場嗰陣個波波咁靚
坐34行睇呢part真係全部都係霧

撲緊9號飛
上面有人又話好多原價飛
fake我

d大陸人認定祖祖有政治立場,佢真係唔好彩
jack27 發表於 2019-8-6 20:43

唔好插完又買飛就得

已經等唔切
想聽日就衝過去睇返次完整嘅!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

冇咗搜神記
睇嚟唔係祖祖唔記得 係台壞咗臨時加

50 段果邊啲人嗌喇叭壞左?
星勤 發表於 2019-8-6 21:55

喇叭燒了都不怕

冇咗度
開心

瓊姐都要坐山頂
陰公
hehehaha 發表於 2019-8-6 22:02

咪寫咗fans send lor

丟完扇拎咪果下好似遲左都有聲
星勤 發表於 2019-8-6 22:03

其實我唔sure係唔係咪
但睇返自己拍嘅片 佢唱心之科學嗰陣我都發現聲畫唔同步
但心之科學我肯定係live 所以我更偏向係音響有問題or其他嘢有delay呢個可能性