返回列表 發帖
蛋記營銷策略:加場再加場

之前訪問佢話會請基仔做嘉賓
筠筠 發表於 2019-4-21 10:47

基仔,克勤,霆鋒,hits,twins,林峯……呢堆嘉賓實走唔甩喇

海報鋪天蓋地,會唔會5號真係首場
TT进化论 發表於 2019-4-26 23:22

2019年8月5-11日(7場),13-18日(6場),20-24日(5場),預測加場26-29日(4場)   我覺得規律係甘樣7,6,5,4

新海報來啦!!!5月9號,全城撲飛,你哋準備好未?
TT进化论 發表於 2019-4-27 20:28

期待第二款“加場”海報,第三款“再度加場”,第四款“終極加場”海報

上次15場都唔爆,20場有難度。
gzsbx3 發表於 2019-4-27 22:22

張敬軒,楊千嬅佢地對上一次都係唔爆,但最近個次都好爆,而且炒得好高,反正而家多咗大6人d觀眾睇show,20場濕濕碎喇

你地知唔知當年周慧敏國語碟總銷量係300萬張
lemontea1069 發表於 2019-5-2 20:52

如果94年有小巨蛋,我霖周慧敏25年前已經開咗

有嘉賓撐住,又想全場合唱,今次應該唔使咁吃力,聲音狀態應該唔會太快轉差? ...
數彩虹 發表於 2019-5-8 18:13

可以請某些蛋記暗星做固定rundown嘉賓位,甘中間可以抖下

黑色係咪俾人買左既意思?
fengzhizi9225 發表於 2019-5-8 21:59

第一次買飛嗎?黑色都唔知咩意思

9 16 18 24 all sold out
13 20-22 少量 所有價位
14 15 少量 980 380
5-7 10-11 17 23 少量 580
8 少量  ...
kelvinyu188 發表於 2019-5-9 22:29

我估蛋記今晚凌晨前會沽清曬d單丁位,然後聽日可以出廣告“18場開售即日售罄,加場留意官宣”

其實18場就已經係加咗場咖喇,比如好似以前甘,先公售8場,再加4場,再加4場,再加2場……其實咪一樣

新城送獎去紅館唱我杯茶算唔算LOL
JayantL 發表於 2019-5-20 20:49

新城好用心,之前好似都送獎去比劉華

容祖兒開18場咁多點炒得落?正常都買到一張啦
你老闆 發表於 2019-5-30 21:12

優先訂票嘅時候,黃牛應該都囤咗唔少貨。之後仲有相冊加580嘅套餐票都好多人買咗

死啦 開18場到依家都仲未散哂飛
fifty1205 發表於 2019-6-24 20:02

城市售票網已經售罄喇

大麥網得13場580賣其餘缺貨
Qmen 發表於 2019-7-13 14:26

14,15,16,18,20,21仲有

個個炒燶哂 依家FB已經大量原價飛急放
fifty1205 發表於 2019-7-28 19:08

冇錯,FB已經被容祖兒嘅飛刷屏,都係原價+建行卡手續費,可能遲d連手續費都唔使,囤飛個d真係虧死佢地

想睇祖
求問大家
78段22行賣580人仔
位置算OK嗎
MiRi 發表於 2019-7-29 16:00

唔買,點解要俾人仔,FB甘多原價飛

嘉賓預測:謝霆鋒,古巨基,李克勤,張敬軒,關智斌,鐘欣潼,蔡卓妍,鄭希怡,鐘舒漫,泳兒,林峯,吳浩康,林欣彤

24號仲要四張$380,你問下你有無朋友放俾你啦
問過出面啲牛兩連位$580都要$2200

$380賣$650/張 ...
Ki 發表於 2019-7-30 10:40

我見好多都係原價+信用卡手續費

希望以後唔好唱《啜泣》,唔知點解呢首歌出現頻率甘高,好聽嗎?金曲?

唔會啦...BOYZ個期得一兩日
JOEY今次開18場個台一定會起到好多機關

BOYZ個期得一兩日既話
PART TWO個台 ...
wewa1001 發表於 2019-8-1 11:15

好多機關?會唔會期望越大失望越大呢?

今次嘉賓有冇可能張學友出黎合唱《這麼近那麼遠》

都難講, 而家好多show都越縮越短
721AXA 發表於 2019-8-1 22:35

安全著想……照顧大6人坐尾班羅湖

目前睇到(搵到)最低價嘅有FB:$380賣$350,$980賣$780。
580賣400人仔,980賣600人仔(闲鱼APP)

《獨照》同埋《愛情復興》呢兩首國語歌好正,唔知會唔會唱呢?嘉賓曲會唔會用《特別嘉賓》來升嘉賓位出場

準備睇祖祖稱霸紅館1個月
btvfans 發表於 2019-8-3 03:44

當蕭敬騰冇到?

叫佢死開 後台都唔好去
danhong0109 發表於 2019-8-3 08:55

如果佢真係去咗,我覺得Joey內地市場更加冇咗

又用呢招去谷所謂18 場   內部飛變跳樓飛 唔理市場係咪吸納到
    只求堆砌個場數出黎 英皇係叻叻既 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-3 09:15

虧死班黃牛……買咗優先同公售班黃牛應該囤咗好多蟹貨

我驚會話夜晚危險. 提早10點完場
hohoho 發表於 2019-8-4 16:52

演出时长

演出时长约120分钟(以现场为准)
大麥網商品條例介紹演出時長“約”120分鐘,大麥網商品訂單寫住“20:15~22:15”

Joey會唔會後悔當初冇揀4月份呢個檔期黎開?如果4月份開嘅話,應該會炒起d飛

祖祖坐時光機預先知道8月香港會有示威
特登唔要4月個期 實在用心良苦
gooloo 發表於 2019-8-4 22:46

哦?原來係4月,我仲以為係6月添,但4月開真的比而家好好多

剩番的飛都唔知唔散
hohoho 發表於 2019-8-4 23:00

貌似剩翻都唔多飛吖,英皇有計嘅

朝早嘅交通情況唔多樂觀?下奏會唔會變翻正常?

今天港鐵罷工,大家點去紅館?
你老闆 發表於 2019-8-5 11:46

蛋記可能出動私人飛機,驗票上機,直達紅館

只接載內地觀眾?
你老闆 發表於 2019-8-5 12:17

甘大陸人就連15蚊簽注費都省埋

即日門票任買唔嫐

sammi真係好彩, 個陣白衣人單野之後第2日休息無場

之前6月側田個show完全被無視 ...
hohoho 發表於 2019-8-5 15:05

側田個又唔係大show,得個兩三場,冇人care吖

我諗就算入場得5成,祖祖都會120分落力。
風見志郎 發表於 2019-8-5 15:00

有唔少大6人有飛都去唔到,有d係炒膿咗,580賤賣350一張都冇人買,仲有個別因為航班取消黎唔到,仲有d學生哥學生妹,屋企人唔俾佢地去

今晚嘉賓學友,會唔會票價暴漲?

本來有一班黃牛,今晚嘅飛係已經準備爛係手中當廢紙,家下居然話可以退款,真係掂,黃牛又可以得逞

後面17場應該冇得退飛掛?

唔係1945開始入場?

嘉賓學友出咗去食飯,因為交通問題,塞車,翻緊紅館,等埋學友翻到先開場

好多大陸人
kanxd 發表於 2019-8-5 20:56

而家紅館show好似都係為大6人而設甘……其實好多都唔係粉絲,都係黎紅館湊熱鬧

小紅書打卡 :>
mychart- 發表於 2019-8-5 21:04

一開場就係度拿住部手機影。影。影。然後WeChat朋友圈,發群組……

既然今晚九五成上座率甘高,係咪證明退款嘅人唔多吖

嘉賓學友合唱《這麼近那麼遠》,獨唱《真情流露》

叼,而家網上好多賤賣5號門票,580賣500兩張。睇左仲想撈翻筆

乜大家覺得補多一晚真係好好咩,其實我情願佢話今晚嘅飛可以憑票根回水好過,12號唱多晚真係穩黎辛苦,甘樣又唔可以保證後面場次嘅演出效果。再有,就係補12號,到底有幾多係5號睇過會再去睇12號場,有冇超過4K人?我覺得冇甘多人會睇多一場,睇多一場要安排好多野,行程,時間上都未必安排到。所以好多去唔到睇第12號場嘅觀眾就係網上賤賣票根,導致黃牛市場更加掉價,想睇特價飛嘅,我估搵5號票根去睇嘅應該都基本上睇得到,後面d黃牛更難散飛

mani晏晝咪講咗可以退票囉
just11256 發表於 2019-8-6 02:56

退票應該要完整門票那種線可以,入過場嘅,我覺得都退唔到款

點解紅館而家甘鐘意用“吊威亞”之