返回列表 發帖
我要聽最難唱個d, 樂觀/與蝶同眠/玩家/最後的茱麗葉/兩面

我好得閒/你說得對/充電器/我要玩/13點震撼全場
cbacbacba1 發表於 2019-4-30 23:24

唔想睇佢唱呢d扮cute歌, 唱多d慘情歌同跳勁舞就得

今次係咪唔會有門市賣飛?希望入到個網

big big shop會員率先尊享 萬通保險PRETTY CRAZY容祖兒演唱會20週年紀念套裝 限量1000套

內容包括:

容 ...
hehe 發表於 2019-5-2 18:01

咁環保又唱番自己歌, 咁total 5首:一種永遠, Pretty Crazy, 末知, 痛愛, 隆重登場

我估呢隻CD應該同MSL嗰隻差唔多
純粹收錄幾首翻唱 但唔會放出唱片鋪當新碟賣

BTW
未知厭煩程度好高
演 ...
JayantL 發表於 2019-5-2 20:17

喜喜仲煩厭, 成日快歌part都有

買到8月5號, 希望係頭場

超級容易買

想睇頭同尾場, 幾時宣佈加呀

嘉賓應該有古巨基, 草猛, 張敬軒, twins, boyz個d

大家想開個post估 regular rundown定encore rundown
hinz 發表於 2019-5-8 22:29

快歌呢幾首應該有: 末知/隆重登場/加大力度/Pretty Crazy/亞亞亞/逃

唔想聽林狗棟篤笑

城網開始自動retrying

仲係retry緊

又變左busy頁

好想放棄

點解有d人可以買到幾次, 我一次都入唔到

終於買到so called尾場, 得番580

5 號係頭場 PLS 佢自己都話 5/8 係第一場 希望唔好炒車
賴爽 發表於 2019-5-9 16:59

我諗加都會加後面掛

唔知會唔會好似李克勤演唱會咁慢慢放番d飛出黎

通常幾耐放一次,想執死雞
風見志郎 發表於 2019-5-9 17:36

我估差唔多賣曬就陰d陰d流番出黎

門票銷售情況Ticket sale update
(截至As at 5pm)

以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still ava ...
loyatsze 發表於 2019-5-9 17:41

重末有場次爆

但係上次Sammi真係賣完一張死雞都執唔到
風見志郎 發表於 2019-5-9 17:43

可能sammi開得太少場無咩飛剩, 其實sammi 20場都得

可能今日都賣唔曬

賣唔哂都一定會最後加開架啦..
英皇例牌...而且都已經hold左埸.
honam0408 發表於 2019-5-9 18:15

之前李克勤都格硬加俾佢, 如果再加可能會有平價飛

如果再加我諗會有平價飛

加場又要再買

牆紙都翻唱
stephybest 發表於 2019-5-11 22:01

聽到厭

睇完個特輯,肯定今鋪實冇side track了,未知/痛愛/隆重登場/加大力度/牆紙應該已經入左regular rundown? ...
stephybest 發表於 2019-5-11 22:11

Background music 有lucky star

長大

big big channel買個隻碟應該有: 末知/痛愛/隆重登場/牆紙/長大

busking有空港/16號愛人/心淡

睇完都估到演唱會3分1的歌係咩

重點係1314 d衫真係世界級7 好記得平安夜encore唇印長裙俾人惡搞做春卷
麻煩光頭Y今次唔好再搞 ...
fifty1205 發表於 2019-5-12 11:52

個件衫好cheap好似淘寶貨, 我諗Y今次都會整d衫俾佢

究竟而家加唔加場, 隔離forum話fans club都係24號去

ig post左小天使, 世上只有同擁抱天下

其實呢到有無蛋公司的人mon post? 之前講唔好搵Y做衫, 祖兒就post佢同Y合作無間

真係慘,祖祖金曲獎一個提名都無,連hocc都有半個

關呢個演唱會咩事lol
eggsteven 發表於 2019-5-15 23:06

諗住演唱會前沖喜下

咁耐都無消息, 我諗真係無得加場架喇。祖兒應該都驚自己驚體力不足唱唔到20場 ...
tyli 發表於 2019-6-8 02:13

留番下次先20場啦,如果唔係下次少過今次實俾人講,不過有預感今次開完佢會放慢腳步,無以前咁密出碟接job

仲未出終極加開/最後加開字眼 應該仲有機會 可能佢生日果陣宣布
cathay1996 發表於 2019-6-10 13:59

派首勇氣情歌真係趕客 都唔覺佢有心出歌做碟

城市售票網已經售罄喇
乐坛风云 發表於 2019-6-24 20:54

內部應該hold左好多飛末散, 點會擺番出去城網賣, 實俾人笑死

我諗佢其實最多賣得10-12場, 講叫座力sammi一定高過佢

抵買過bigbigchannel
gooloo 發表於 2019-6-24 22:05

睇你點睇, bigbigchannel有隻碟送

乙張即係一張?但佢個graphics show 兩張票既
cathay1996 發表於 2019-6-25 03:02

撕開張海報一人半張

容祖兒就開show千其咪亂講政治野,但唔好太高調,反正賣哂飛
你老闆 發表於 2019-7-3 11:39

希望佢嘉賓唔會有麟伯B哥之流出現

叫hocc最穩陣
你老闆 發表於 2019-7-3 16:43

其實有咩所謂, 佢國語歌都無咩市場, 又唔似千嬅sammi有戲拍

[quote]佢如果請左都唔轉黎自殺既,幫唔到佢
Wing1211 發表於 2019-7-3 22:32

仲有送禮勤都唔想佢黎, 到時一定好悶成陣老人除

11號派悲觀生物學
56x x yy
hehe 發表於 2019-7-4 12:23

唔係麥記廣告新歌咩?

突然咁多新歌

咁side就唔覺得佢會唱。。。
stephybest 發表於 2019-7-7 10:42

有d side上次secret live都無唱, 今次應該幾多跳舞, 希望多d side的快歌, 成日來來去去都係個幾首

首歌好正
暗黑祖
可惜CM無人buy
hehehaha 發表於 2019-7-10 00:02

佢好少/唔鍾意唱暗黑類的歌, 與蝶同眠/兩面/樂觀/最後的茱麗葉/摩登時代/玩家 呢d好想佢唱

近年都係輕快歌為主

新歌悲觀生物學好似少少dark
IG聽咗少少
期待
hehehaha 發表於 2019-7-10 23:15

聽左, 怪怪地, 似係寫左份詞先之後加d音上去