返回列表 發帖
一定會睇,希望搶到980。

今次演唱會直接用主題曲命名,我仲以為係infinity,係咪唔用就俾咗Dear Jane。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

'07成立的本地設計團隊五代十國,英文縮寫為 WDSG(取自普通話拼音 Wudai Shiguo)由最初設計網頁及廣告 ...
721AXA 發表於 2019-3-26 14:58

嘔舊屎女孩,霸佔我CM頭像一段時間
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

為你萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
John 發表於 2019-3-27 01:22

佢已經唔知自己有呢首歌架啦。
果堆冤鬼十大唔該唔好再唱啦,聽到嘔。
私心想佢認真唱完整live嘅(唔好擺入medley):

《摩登時代》
《堂堂男人》
《圓謊》
《戀人未滿》
《山口百惠》
《在時間面前》
《我好得閒》
《明日恩典》
《容光》
《蜉蝣》
《無電才是災難》
《渴望晨曦的女孩》
《好事多為》
《心情不好》
《放愛自由》
《再見我的初戀》
《一個人砌圖》
《分身術》
《你是我堅強的唯一理由》
《出色》
《可歌可泣》
《心甘命抵》
《愛怪物的你》
《床前無月光》
《最後勝利》
《囉囉攣》
《優秀》

太多啦好貪心

好驚祖祖開場係個許願池度出現,然後對住山頂揮手“大家好嗎?”

抱抱 怯 爭氣 算係怨鬼黎講最唔厭果幾首
cbacbacba1 發表於 2019-3-27 09:06

其實佢認真唱真係唔厭,但係唔好用嚟握手,笑住唱。好似J&H嘅分身術加入劇情,MSL嘅出賣咁苦情,升華曬。

佢對於MAIN TRACK 同SIDE TRACK有自己既定義
eggsteven 發表於 2019-3-27 09:30

天然呆一定係side啦,都冇攞過獎(JY式笑話)

好心痛輝陽對佢咁好
stephybest 發表於 2019-3-27 09:34

真係好想陳輝陽再作歌俾佢,根本陳輝陽仲未才盡。林夕首《煙花紀》大家又唔集氣。

成日俾個光頭佬癡住,勁嬲!

今次可以大條道理我地再黎多一次好唔好啊?由這一分鐘....
hehe 發表於 2019-3-27 09:38

左手支咪指住觀眾,右手扮指揮家,都20年了點解仲可以咁傻氣

無人知道 一種 心之
係咪鐵膽
hinz 發表於 2019-3-27 11:11

之前IG講過不會讓《優秀》就咁埋沒

LM等睇8月3號係第一場

笑住黎唱首慘情歌
Wonders 發表於 2019-3-27 12:28

可能在紅館遛著狗唱樂觀呢

同你一樣
我即刻腦補03show up opening飛天木馬唱我的驕傲...
Qmen 發表於 2019-3-27 15:22

大家好嗎 大家好嗎

KKBOX tag歌仲係好膠

我個fd 話美祖拎哂8月成個月
eggsteven 發表於 2019-3-26 12:45

其實你係咪張致恆

其實佢記唔記得自己有首歌叫與蝶同眠

希望同樂觀一齊唱

暑假開show
G持全身暑假opening
JayantL 發表於 2019-3-27 16:20

G持Fiona出山做嘉賓,一齊以August Girl造型唱《八月號》

東東演唱會有:水瓶座/ 可惜我是水瓶座

希望JY也可以串埋:雙子情歌/ 無人知道雙子座 ...
l00540 發表於 2019-3-28 07:05

咁我情緣佢唱分身術X煉金術,反正都係肥佬

其實祖祖可唔可以唱返R&B,佢出道D歌都係呢個風格超舒服,不過家下把聲唔夠厚。

會唔會有一part會重溫歷年演唱會主題曲,show up同好事多為其實唔差,可以唱埋四面台,唔好成日隆重登場喇(一定有)。

咁又真係幾爆
eggsteven 發表於 2019-3-28 08:47

不過JY從來都冇咩嘉賓,除咗羅文

05 年有一堆嫁 不過成個演唱會都係黑歷史
eggsteven 發表於 2019-3-28 08:50

係wor唔記得咗呢兩個人攬嚟攬去,其實05爆玻璃都OK嘅,係t-back有D低俗,畢竟街客唔係好受。
我的驕傲之後公司要佢轉型行性感路線,03飛天玩水開始果幾年都太暴露,04仲要露patpat。

紅館唔ok
Wing1211 發表於 2019-3-28 10:47

希望佢唔好扮了解可愛,同埋唔好再扮大肚媽媽。

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 13 點都唔太想聽到
賴爽 發表於 2019-3-28 11:04

20週年不如玩大佢,請湯河上嚟一齊唱《我要玩》

即係閃光彈
jasonng 發表於 2019-3-28 16:46

我唔介意gotta get high,我好OK

可能《鴛鴦襪》已經算係祖祖心目中嘅side track LOL
JayantL 發表於 2019-3-28 16:57

呢隻好有可能會上,類似出現在《世界小姐》《蟲之家》暖場位置,都係演唱會果期嘅新歌,《鴛鴦襪》都算新架喇,不過《我好得閒》IG好似講過一定有。

成隻祖兒流行呢首我聽得最少
jasonng 發表於 2019-3-28 17:04

睇多幾次15年叱咤live倩女幽魂你會愛上的

其實可唔可以唔要sexy medley 美卷真係無乜幻想空間 又無乜女人味
快歌都係power medley 同 child medley算 ...
fifty1205 發表於 2019-3-28 17:19

No! 佢sell嘅就係sexy crazy bitch

可不可以不要再唱零時零分
iamsingingwong 發表於 2019-3-28 20:04

呢首我想佢唱wor,好耐冇聽,不過個feel比較啱1314。私心想佢唱埋華麗邂逅。呢兩首08一齊唱過,又唔係冤鬼十大,再出現機會減半。

麻煩你係今次encore首選啦
hehe 發表於 2019-3-28 18:46

呢首就真係麻煩你唔好再唱啦,同埋舊日回憶的山丘都係,真係已經開始厭惡,明明仲有一堆side大家都超熟好似早有預謀,戀人未滿。

其實1314嗰陣已經玩緊每日廚師推介呢樣野,相信今次都係用呢招!每場唱一兩首side track都唔係冇可能 ...
stephybest 發表於 2019-3-28 18:16

我唔介意佢一晚一首big hit金曲廿載情(我的驕傲,未知etc..),不過都預咗一定又係懷舊成晚。

廁所擠爆但紅館演唱會99%無國語歌啦
TT进化论 發表於 2019-3-31 23:08

亞亞亞 60%
優秀 30%

呢首1314 present得麻麻 唔match果part主題如果係show型格既又唔錯
cbacbacba1 發表於 2019-4-1 09:39

希望唔好再有七不思議,好驚佢同方丈覺得要讓這些你們diss嘅side變成你們的喜愛。

個會員係咩來頭先呀 有咩理由rundown都知
cathay1996 發表於 2019-4-1 14:29

肯定亂up啦,佢開始練歌練舞可能就plan好rundown喇

做暖場嘉賓啦,其實幾好
點解香港啲演唱會無呢啲習慣?
Wing1211 發表於 2019-4-1 21:24

你係咪好中意睇新城勁爆

有冇祖粉發起行動狙擊黃偉文?
好唔想個show變咗佢個作品展
bagfgfcde 發表於 2019-4-3 12:37

G持林夕,G持樹妮妮

聽返《四面台》真係好有氣勢,QUEEN!

原本這分鐘
我應該在試婚紗
但這刻跟你正
抱擁於酒吧

好刺激 ...
TT进化论 發表於 2019-4-6 19:38

淫妻的偽術

回復  hehehaha

最好開足成個8月
bchan 發表於 2019-4-8 16:18

20場,應該係英皇計好嘅,8月檔期攞曬。
今次同Sammi無縫連接,一定又會攞嚟比較。

hhh~其實點加都好啦~我實睇首尾場
TT进化论 發表於 2019-4-9 16:14

頭場蝦碌嘢多,不過真係最wow果隻,因為我會忍唔住睇rundown睇相,驚喜會少咗。
不過今次同Sammi咁近,搭完台都唔知夠唔夠時間踩台,不過今次要開20場留力,跳舞part應該冇08,10咁多咁勁。

我就係因為會忍唔住睇rundown所以必睇首場,我應該會睇首2場同尾兩場咁~希望今次多花d心思 ...
TT进化论 發表於 2019-4-9 16:27

我驚我一場都搶唔到,今日Sammi完全冇入過去

想識建行亞洲嘅朋友

有冇人幫我買,5張980

買到嘅到時公售唔好同我逼好唔好+1

JY咁好勝,肯定20場啦。

其實d大牛全部都係內部人
岀得圖好難唔係

況且四面個價對佢地應該仲高
無理由岀張三面台圖倒自己米 ...
hinz 發表於 2019-4-11 17:52

係咪MSL上癮,追求舞台效果

仲要張圖係鑽石台
公售黑洞兼死角側田位seating plan等緊你
JayantL 發表於 2019-4-11 18:19

係咪肥佬idea shine bright like a diamond

除非佢今次D造型同衫勁難換喇,唔係佢應該唔會請嘉賓攝時間,本身都唔係好夠用。

距話咗會請嘉賓
Qmen 發表於 2019-4-14 16:48

傻的嗎?

既然請嘉賓,唔該搵返同20週年有關的人。

1、馮德倫(新鮮人)
2、羅嘉良
3、英皇三小花,葉佩雯/何嘉莉
4、張柏芝

搵郭晉安同唱K會唔會有noise d
hehe 發表於 2019-4-15 09:52

吳卓羲今年有歌出,呢個真係好可能

希望祖祖只請天皇天后級
軒仔 twins 克勤 基仔嗰啲應該走唔甩,
再加埋合作過既 草蜢 安哥 明哥 之 ...
stephybest 發表於 2019-4-15 10:08

呢D真係0驚喜,同佢個rundown一樣
小心最後晚晚都係方丈

上次15場都唔爆,20場有難度。
gzsbx3 發表於 2019-4-27 22:22

20週年我覺得好多人都會想睇嘅

支持好charm嘅舒文做嘉賓
留名睇香港威廉為咗支持舒文而睇祖祖
JayantL 發表於 2019-4-29 17:36

唔好啦,一陣扯旗俾人當神經病拉出去,pretty crazy

好想快D睇到特輯,英皇今次真係捨得洗錢。