返回列表 發帖
與蝶同眠和悲觀生物學其實好夾
kaven 發表於 2019-7-31 22:47

仲有樂觀,破相,不過真係sad咗D

同埋今次佢成日強調要帶快樂俾大家

準備好了嗎?送俾大家天然呆,我好得閒,我要玩,無電才是災難
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

希望今次忍到睇完show先黎睇post
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢初初係咁講過
不過之後好多訪問都明示+暗示classics為主
所以唔期望好似Sammi咁驚喜嘅rundown
只求靚 ...
hihi 發表於 2019-7-31 23:11

唔覺得Mi嘅驚喜,其實略略失望

你睇邊場
睇20號打後有排忍
hehehaha 發表於 2019-7-31 22:59

第四場

这首千万不要唱!拜託!
好難听
hehehaha 發表於 2019-8-1 07:34

第一隻碟今年新款其實好型

精神戀愛
hehehaha 發表於 2019-8-1 08:43

雙腳著地

希望早早接咗boy'z個檔期,開part 2 side track!
數彩虹 發表於 2019-8-1 09:26

唔夠時間練歌

有冇人知喺big big shop買飛
幾時係攞飛deadline?

買咗10號
買嗰時話可以當日先攞飛
但尋日又突然收到封e ...
JayantL 發表於 2019-8-1 11:25

我問過演唱會當日換都可以,果封電郵係friendly reminder。

好多機關?會唔會期望越大失望越大呢?
乐坛风云 發表於 2019-8-1 11:50

對彭秀慧係有信心嘅,對黃偉文真係下一位唔該。

祖祖做乜逼人买黑衫白衫

本寫真+CD 每日限量100本
好彩有硬食逼逼Shop
阻住 發表於 2019-8-1 16:21

係咪得相集同CD,冇海報

今次嘉賓有冇可能張學友出黎合唱《這麼近那麼遠》
乐坛风云 發表於 2019-8-1 16:59

有可能,希望有張柏芝或者英皇三小花

“我記得四月的時候我和 @enjoylifeaf @kuicheng77 還在英國跟設計師 @Es devlin 開會
到到五月先扑鎚落 ...
Juicy_Lemon 發表於 2019-8-1 12:01

N6真係完勝,對腳一出已經贏咗

唔該大熱全部入曬medley,俾D機會與蝶同眠呢D少live嘅。

so far有冇人整理一定唱嘅song list

同埋全宇宙集氣想聽一次心病

我覺得佢今次真係驚驚地,準備時間短,俾自己太大壓力,抵抗力差成日病。

收到BBS嘅飛,第二排

show must go on

希望下午交通正常翻,我星期六去睇,都驚交通有故障
fengzhizi9225 發表於 2019-8-5 09:44

我8號睇第四場,其實都係擔心今晚,不過我要忍住唔上cm了

我諗就算入場得5成,祖祖都會120分落力。

改期?

假架,個放流料
Ki 發表於 2019-8-5 17:12

講到似層層咁

得佢一條友講,仲要無圖無成,點樣似層層?
經歷咗兩個幾月都唔Fact Check咗先,渣咗啲喎 ...
Ki 發表於 2019-8-5 17:15

今次真係英皇最擔心嘅一次,真係pretty crazy

黃牛又冇得賤賣了

第一場不嬲都係甩漏,都係睇驚喜姐

721AXA 發表於 2019-8-5 22:26

點解仲要唱呢D

微博好多片睇

btw 第一首歌已經喊
jasonscy 發表於 2019-8-5 22:59

1314小日子都係,今次仲係頭幾句就喊

嘩,自彈自唱好驚喜

個台機關咁多得幾日時間真係太趕
唔知聽晚搞唔搞到

因舞台技術故障呈現不了舞台效果補返12號,無得休息,真係又心痛又佩服

走著睡,好side
數彩虹 發表於 2019-8-5 23:29

2001紅館都唱過啦,反而期待D更side嘅,點知都係冇。

除咗 紅裙怨婦 諗起n6
西裝加弦樂手 我都諗起show up唱冷戰個part
721AXA 發表於 2019-8-6 08:12

冇錯,唔知係咪刻意回憶返佢之前,我諗住今次好多歌係1314之後先出碟嘅歌,樂觀,悲觀之類都冇。

預備、訂台、Set個台哩Part做得唔夠好
明知咁複雜應該預多少少時間,唔覺得唔打風會趕得起 ...
Ki 發表於 2019-8-6 08:57

希望今晚個台搞返好啦,唔係真係聽K歌medley咩。
又話咩俄羅斯雜技團,我睇後日都驚驚D。

唔知餘下18場有什麼重量級嘉賓呢?
關淑儀/ Cass...

#18+1
l00540 發表於 2019-8-6 01:04

好驚我果場係草蜢

回復  風見志郎

我驚我個場係英皇暗星
fengzhizi9225 發表於 2019-8-6 09:14

關智斌一定有,張軒一定有,Twins一定有,Yumi呢D友情大過天還可以接受。其他18線暗星真係同學友呢D場次太大落差了。

我相信佢team人會睇嘅,同埋會聽瓊姐意見,所以其實真係到last幾場會有返驚喜同埋順暢少少,每晚都會轉一兩首,雖則後面要連開14場,真係預咗爛聲。

唔中途Cut咗個Show,叫咗完全咗成個演唱會先話補場真係唔話得
講緊原來今日過咗十一點半都要罰錢
Ki 發表於 2019-8-6 09:42

反正今次真係開得好七不思議,撞正個期又牙煙,觀眾嚟唔到,台又罷工,又除耳機,加埋佢本身準備又倉促,真係pretty crazy。我相信中途喊果兩首歌,係有少少急到喊,覺得舞台壞俾唔到觀眾觀感覺得抱歉果種喊。

我開頭以為佢啲歌佢感動,個兩三首咁岩佢本人至愛
原來係急啲野仲未ready

Btw 我覺得佢琴日彈琴算幾成 ...
721AXA 發表於 2019-8-6 11:03

唔要果兩首,偏偏嚟果兩首,仲要灑淚。

睇嚟嘉賓都係老餅不過又幾有睇頭

呢D所有野應該full dress rehearsal度發現而改修... 要第一場當成full dress rehearsal o甘而又廢真係好 ...
hdfb 發表於 2019-8-6 11:22

睇今晚就知啦。個台衰真係影響後面好多嘢。快D好翻。

佢尋晚有講到尋晚係比前晚個Full Dress Rehearsal差
其實係要預多一、兩日去執好佢,預得太抆水、掛咗大 ...
Ki 發表於 2019-8-6 11:25

咁大龍鳳,去廣州綵排個模擬台邊夠,都係英皇算到個時間太盡。

至少會彈番part快歌出嚟先?
721AXA 發表於 2019-8-6 11:33

我都係擔心個台,我唔想影響佢之後演出嘅發揮,已經唔care有乜歌

黃偉文今年暫時無咩點累佢既……pretty crazy悲觀生物學都正正常常,
希望黎緊18場既衫都靚靚仔仔 ...
stephybest 發表於 2019-8-6 11:48

以佢嘅風格,後面應該仲有新衫

希望有生之年現場聽到一次蜉蝣live
帥小寶` 發表於 2019-8-6 14:05

祖好似Sammi咁,越老D選歌越保守,越係要經典果種。
呢D真係唯有祈求MSL 2.0先有機會聽到。

咁越唱越強應該放dance part,咁係咪即係傳聞rundown唔係啱晒  有望 ...
jack27 發表於 2019-8-6 14:35

佢post嘅好似都係煙幕,小心中伏。

其實琴晚阿門反應好好,大合唱勁過互動個3首
fifty1205 發表於 2019-8-6 14:42

咁其實有D K歌真係餓嘅,但不能理解近十年成日都唱嘅今次都要繼續,你知道邊part架喇

1314之後D歌真係好少,搞到我仲FF優秀,好彩冇走出嚟

亞~~~
想要想得 那麼兇
滿場高手 一樣衝

已經無唱這堆必唱歌
但side-track又唔唱多一/兩首 ...
l00540 發表於 2019-8-6 15:02

希望悶part好似7不思議咁抽走

佢可以大合唱嘅歌大把啦
JayantL 發表於 2019-8-6 15:32

佢真係太照顧街客同驚死佢唱冷門冇人識俾反應
等瓊姐做嘢啦

我覺得d parts可換位:

jack27 發表於 2019-8-6 15:49

唔好換喇,我覺得佢自己都未係好熟個流程