返回列表 發帖
開始正常返
JayantL 發表於 2019-8-8 00:46

足本三粒鐘,好有誠意
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

單講尋晚
- 成個concert 個theme係20周年,但係歌曲同環節既篇排冇咩連貫性
- 音效方面,音樂係超大聲 ...
oatley 發表於 2019-8-8 07:48

今次嘅視覺享受同N6不相伯仲
音樂性就真係比N6差太多,選歌適逢20預咗保守
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

哈哈第一晚以歌會友
eggsteven 發表於 2019-8-8 08:38

真係許願池360度大家好嗎

究竟是 你確定這就是愛嗎?真的愛我嗎?
還是 他說我總是笑著的 他說有99種我 ...
fengzhizi9225 發表於 2019-8-8 08:42

走唔甩,都可能係小酒窩

琴晚千嬅嘉賓個陣有無錄影?
kenvincy.cn 發表於 2019-8-8 08:28

好似未見到有人錄影,明明已經最靚聲緊

可以重溫 perfect 10。全程以歌會友、冇長medley同快歌編得好。
jack27 發表於 2019-8-8 09:01

未睇,想知有冇用返LA個編曲

換衫多可能係想美祖多小小時間休息一下
畢竟18場確實體力上的考驗
kenvincy.cn 發表於 2019-8-8 09:59

我覺得換衫仲攰,騰上騰落

睇到ig留言話嘉賓希望請到瓊姐
都得得地喔
MiRi 發表於 2019-8-8 10:59

ruby姐都唔錯

快歌真係唔多high今次比較失色既地方,5354唯一優勝之處係快歌part夠high ...
stephybest 發表於 2019-8-8 15:13

我覺得最high都係star light,巨星的誕生。
N6我就覺得係隆重登場intro一起先high,冇08果種一氣呵成嘅震撼。

係JF見到有人話祖尋晚握手俾人扯到條腰,心痛

容祖兒:你唱返 kay one 個堆歌我請你
賴爽 發表於 2019-8-8 17:16

ksus2好D,美祖點名讚揚

到底今晚係咪阿邊個,彩排未
我放工就殺過去紅館

周邊條隊好長,熱死我

隔離坐住一對hehe,gay icon confirmed

搜神記!

新裙唱世上只有

唱特別嘉賓

容祖兒:她說

不為誰而作的歌

悲觀生物學

OMG終於出現, 邊個位出?
hohoho 發表於 2019-8-8 23:15

爭氣後,換緊衫,準備快歌

2038開show,仲講緊嘢,2350仲未唱華麗邂逅,係咪要過12點唱零時零分呀

茱麗葉後佢講咗5分鐘

華麗邂逅祖喊咗

0002完

今晚2038唱過0000真係太賣力太敬業
最鍾意桃色冒險個東瀛編曲
心之科學個視覺效果真係昇華曬成首歌
祖話啜泣練咗一年
不過今晚咪冇set好
彈琴時又撞牙又鬥雞眼
牆紙繼續壞耳機真係相隔似塊紙
陳輝陽今晚有黎唱唔少佢嘅作品
有幸目睹悲觀生物學全球首live
一口氣80字有D牙煙勉強撐到
不過觀眾唔熟反應麻麻
未起掌聲祖outro已經落去換衫
睇怕今晚試水未必入regular
全晚最高潮都係JJ why唔唱祖果兩首國語
反應最好係pretty crazy越唱越強最後的茱麗葉

今晚唱華麗邂逅走音
有新唱既悲觀生物學同特別嘉賓
但冇左黃色大門同無人知道雙子座 ...
oreo 發表於 2019-8-9 00:16

我冇聽到走音wor,佢喊住唱姐

第四場就唱到12點係咪要罰錢
stephybest 發表於 2019-8-9 00:57

我入場前有個散步嘅阿叔問門口嘅職員
仲未開show啊,你唔怕罰錢,人地要OT呀

真係好夠氣,最驚喜係唱新歌,intro一起我打咗個窒,好似發緊夢

下!!!!lihkg個到話今晚有3個嘉賓
hohoho 發表於 2019-8-9 21:24

冇可能啦,邊夠時間,每晚一個嘉賓都差唔多0000,希望之後都要有悲觀生物學,仲回味緊尋晚首live,好有感情

其實嘉賓好似都冇獨唱,兩首都係合唱,仲以為嘉賓出黎會有三五分鐘俾容祖兒抖抖 ...
乐坛风云 發表於 2019-8-9 21:39

我都覺得本黎嘉賓用意就係俾佢愜一愜
相反仲要不停quick change
祖仲話下面換衫十幾對手係度摸黎摸去
想飲啖水都俾人手指插入喉嚨度

黃牛話有送禮, 火龍果同留白
hohoho 發表於 2019-8-9 21:42

係咪D嘉賓好得閒,全部焗住今晚黎坐下面呀,三個上曬今晚咪要cut好幾首

三個玩咁大!?佢e個show真係咩方面都有咁大玩咁大。
舞台誇張,衫又多,人手又多,歌又日日加,呢個女人cr ...
jack27 發表於 2019-8-9 21:49

英皇娛樂好有錢by容語錄

如果係何嘉莉葉佩雯張柏芝我唔介意佢地一齊上

今晚呢到好似無人在現場, 無得fact check
hohoho 發表於 2019-8-9 21:55

點解今次嘉賓保密措施做得咁好,最快都要頭一日先知,仲要黃牛講

今晚搜神visual陶瓷變星座
721AXA 發表於 2019-8-9 22:08

我都係鍾意青花瓷,比較啱搜神記歌詞

好彩冇睇今晚
都預咗一定有克勤,黎緊睇下邊個中伏草蜢

生物學 88
721AXA 發表於 2019-8-9 23:05

我都話尋晚執到

可能因為保險場先cut悲觀
jack27 發表於 2019-8-10 08:20

都因為保險場所以係克勤, smart team

希望啲噴嘉賓呢幾日會出哂
bagfgfcde 發表於 2019-8-10 10:03

萬一呢幾日有裁剪雅唱《受害者》呢

唔知火龍果幾時會出現
water:) 發表於 2019-8-10 10:30

佢好似日日都嚟試咪check音響,十足N6時期hocc咁晚晚嚟。

今晚平台霏售罄
手持下周六55段24行一張, 想換今晚任意位置一張, 互補差價, 有意請PM, 萬謝{:4_103 ...
阻住 發表於 2019-8-10 10:47

羨慕今晚嘅朋友,天價票

Jolin>千千=歌神>JJ>>>>>>>>>>>伊麵>>>>>>>>>>>>>送禮

唔好搞早早啦
希望下個月早早去Kenny個度唱十個版本嘅勇氣情歌算啦

學友Jolin都請過,再請D暗星落差真 ...
kenvincy.cn 發表於 2019-8-10 11:08

本身kenny下個月solo唔到,請kenny做嘉賓就好感動
不過而家開到solo,就無必要請佢了,反正下個月一定有勇氣情歌。

尾場係佢喎
stephybest 發表於 2019-8-10 11:13

我開始驚尾場祖都有件火龍果衫準備過12點出

唔知星期一晚場係唔係應該無嘉賓呢? haha
wchan2013 發表於 2019-8-10 11:15

點都有暗星頂上

我有諗過 ...
美祖其實好鍾意佢,仲唱過給我一個理由忘記。
victor1991415 發表於 2019-8-10 14:52

咁不如請梁靜茹仲多人識喇,而且兩個都係6月16號生日嘅,之前都叫合作過,有少少交集。

蔡依林好似系去轉機,已經離開香港,今晚應該係張敬軒
TT进化论 發表於 2019-8-10 16:05

咁大整蠱

SUMMARY of PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR [10/08/2019 00:00]

.
.
.

05 空港 / Show Up / 好事多為 / 逃 / 美麗在望 / 隆重登場 / 再見我的初戀 / 天之驕女 / 走著睡 / 桃色冒險 / Lovin You / 不容錯失 / 墻紙 / 啜泣 / 心之科學 / 歌姬 / 未知 / 怯 / 花千樹 / 天窗 / 16號愛人 / 阿門 / 愛一個上一課 / 痛愛 / 這分鐘更愛你 / 破相 / 最後的茱麗葉 / 華麗邂逅 / 心淡 / 一種永遠(bgm) / Gotta Get High(bgm) / 神魂顛倒(bgm)
04 世上只有 / 爭氣 / 跑步機上 / Pretty Crazy / 派對機器 / 全身暑假 / 一面之緣 / 越唱越強
03 逃避你 / 搜神記 / 我的驕傲

02 特別嘉賓
01 黃色大門 / 無人知道雙子座 / 陪我長大 / 悲觀生物學 / 這麼近(那麼遠) / 真情流露 / 在我生命裡 / 一生愛你一個 / 假如讓我說下去 / 連續劇 / 她說 / 不為誰而作的歌 / 月半小夜曲 / 刻不容緩

然後medley cut短左 sosad
721AXA 發表於 2019-8-10 17:11

天窗有望唱20次

估唔到Gin行程咁忙都去睇

Good! 從Joey身上偷下師
Garfield 發表於 2019-8-10 21:45

兩代天後接捧時刻