返回列表 發帖
今次暫時冇提過會有好多機關

Btw 件tee幾正,幾驚又係放個logo就收工 ...
721AXA 發表於 2019-8-1 13:02

ig po左話「今次舞台既複雜程度令我地都唔敢信咁快搞得掂」,好明顯多機關
真祖迷

今次暫時冇提過會有好多機關

Btw 件tee幾正,幾驚又係放個logo就收工 ...
721AXA 發表於 2019-8-1 13:02

會唔會將錢放晒起周邊 (poster/廣告/banner/tee/popupstore)
真祖迷

勁有預感CD既setlist 係金金金曲
真祖迷

咪tvb個五首,隆重登場、痛愛、長大
仲有兩首唔記得
721AXA 發表於 2019-8-1 15:31

唔係黑膠先係咩。黑膠名叫「love in LA studio live」
真祖迷

rundown有天窗同愛一個上一課
JayantL 發表於 2019-8-1 18:27

how can you know
真祖迷

呢兩首入主rundown係好事,起碼唔會覺得煩
721AXA 發表於 2019-8-1 18:35

但我覺得係金曲為多
真祖迷

黃色張紙係medley, 我見阿門得一句
真祖迷

張紙左邊有歌名!
真祖迷

花千樹同天窗做medley <<<90% dup kkbox
真祖迷

怯+花千樹+天窗 confirmed
真祖迷

classic medley 2 要出世,但可能令side track唱成首
真祖迷

花千樹應該認真唱全首
一次認真演出都冇
721AXA 發表於 2019-8-1 18:57

得一句_⋯
真祖迷

左邊係名,阿門上面似心淡?
真祖迷

同一個medley黎
?/怯/花千樹/天窗/?(似雙冠軍)/?/?(中間夾雜英文)/阿門/愛一個上一課
真祖迷

怯 上面果首未知黎 , 有「意思」「sha lalala」
真祖迷

有冇人記得祖有咩歌係兩隻字,頭果隻字很少筆畫,第二隻字好多筆畫?
真祖迷

其實唔confirm係咪medley。未知+怯 唔match。但confirm次序
真祖迷

有冇人知cd track list?
misterben111 發表於 2019-8-1 19:28

未知
隆重登場
痛愛
牆紙
長大
真祖迷

四隻字隻首似 習慣失戀 or 勉強幸福,但習大可能d
真祖迷

果然全部金曲(1/2線)
真祖迷

將20年金曲串埋咁hea
真祖迷

反而覺得幾好,留d quota 比少唱既歌
sunny 發表於 2019-8-1 19:52

SL 有medley, 但唔見其他歌好side(借過/勉強幸福都冇)
真祖迷

我以為係pretty Crazy 心之科學 悲觀生物學個幾首tim
misterben111 發表於 2019-8-1 19:54

幾首改編左
真祖迷

SL 有medley, 但唔見其他歌好side(借過/勉強幸福都冇)
jack27 發表於 2019-8-1 19:55

係蜃樓同一面之緣有d驚喜
真祖迷

有隊 string orchestra (提琴)
真祖迷

今次隊band有突破!!!(睇黎好多改編,好多不同樂器)
真祖迷

七不思議都啱提琴
真祖迷

第五part好多歌
似medley
hehehaha 發表於 2019-8-1 21:52

邊part都知?
真祖迷

舒文ig 有rundown。好多字,應該好多歌,2個半3個鐘?
真祖迷

望落去有7 parts
最後一part應該假encore, 咁即係得6 parts
今次應該好多medley ...
721AXA 發表於 2019-8-1 22:09

佢不嬲玩7part
真祖迷

咁早揚曬個rundown出黎。。。
stephybest 發表於 2019-8-1 22:17

唔覺意影到,睇唔清。
真祖迷

但第一part無heading
真祖迷

唔該大熱全部入曬medley,俾D機會與蝶同眠呢D少live嘅。

so far有冇人整理一定唱嘅song list

同埋全宇宙 ...
風見志郎 發表於 2019-8-2 08:47

confirmed:
越唱越強(maybe過場)
未知/怯/花千樹/天窗
阿門/愛一個上一課
真祖迷

祖祖還在針灸
TT进化论 發表於 2019-8-2 13:52

聲帶問題
真祖迷

其實睇翻05年演唱會,除咗果part不知所謂嘅翻唱,其他嘅都幾好呀,舉手投足之間已經有diva范,16號愛人+啜 ...
TT进化论 發表於 2019-8-2 15:41

有紅牌出場、混血兒同凝溶tim
真祖迷

不倒翁裝+紅色內衣+假髮,好驚嚇,但有爆玻璃
真祖迷

但睇睇祖祖ig噴消新劑個post,把聲唔係好沙
真祖迷

仲有18場+得2日休+斷氣medley
真祖迷

joey唔會罷工架
真祖迷

如果呢一刻仲搶救聲帶 似乎唔太樂觀 !爛聲開show confirmed ?
白河喜來登 發表於 2019-8-2 18:13

佢講野把聲正常,但可能會降key
真祖迷

寧願好似叱咤唱天窗咁沙聲唱都唔想降key
1314隻分身術難聽到
JayantL 發表於 2019-8-2 19:10

係⋯
真祖迷

寧願好似叱咤唱天窗咁沙聲唱都唔想降key
1314隻分身術難聽到
JayantL 發表於 2019-8-2 19:10

佢爛聲都handle到pitch。N6唱到幾好(esp天之驕女)
真祖迷

咁唯有希望今次production有地方可補足
真祖迷

愛情復興真係好正!!!蓬勃大氣~佢以前商演都成日唱, 不過後來就當呢首不存在 ...
TT进化论 發表於 2019-8-2 21:02

e首好啱樂團伴奏
真祖迷

e首好啱樂團伴奏
jack27 發表於 2019-8-2 21:28

如果有國語歌重溫part就好,明天愛誰/我好想他/dun dun dun/這就是愛嗎/給你/說真的/愛情蘋果果
真祖迷

一定勁grand..... 就算街客聽都覺得有feel
kanxd 發表於 2019-8-2 21:29

尤其是今次樂隊很大
真祖迷

唱獨照已經夠
721AXA 發表於 2019-8-2 21:38

獨照佢衣幾年handle得唔太好
真祖迷

boyz 個期比左 kenny
真祖迷

仲有別說愛我
victor1991415 發表於 2019-8-2 22:10

神曲
真祖迷

聽得出把聲唔清喎
又爛聲開show 唉
hihi 發表於 2019-8-3 00:38

好過n6 同1314
真祖迷