返回列表 發帖
終於

哩個真係不能接受

哩個其實唔係啲人講起,我唔覺得佢有問題
反而佢周圍啲人唔知點好就 ...
Ki 發表於 2019-8-6 13:26

佢咁講,即係第3 part之後本身唔係齋唱
真祖迷

JayantL 發表於 2019-8-6 13:47

咁越唱越強應該放dance part,咁係咪即係傳聞rundown唔係啱晒  派對機器有望
真祖迷

始終紅館多街客
帥小寶` 發表於 2019-8-6 14:29

但今次sammi都好多side
真祖迷

祖好似Sammi咁,越老D選歌越保守,越係要經典果種。
呢D真係唯有祈求MSL 2.0先有機會聽到。 ...
風見志郎 發表於 2019-8-6 14:26

見佢medley入面阿門咁短就知
真祖迷

其實琴晚阿門反應好好,大合唱勁過互動個3首
fifty1205 發表於 2019-8-6 14:42

弊在佢唔知呢。將阿門、愛一個世上只有、這分鐘換仲好!
真祖迷

感覺每一part都refer番舊show

異國音樂part >>> reflection (有part中國風、一part類似印度樂)
ballad medley >>> SL classic medley
西裝 >>>> 1314?
orchestra >>>> 莫拉維亞?
紅色爆seed >>> n6
泳衣 >>> 隆重登場 (第一part有夏天feel)
第2part件3 似 show up
真祖迷

舞台未ready好多嘢都唔comment住
唯獨係同fans合唱part真係好無謂好無聊
咩年代仲搞啲咁老土嘅嘢 ...
hihi 發表於 2019-8-6 14:49

寧願好似reflection 咁玩kiss kiss
真祖迷

舞台未ready好多嘢都唔comment住
唯獨係同fans合唱part真係好無謂好無聊
咩年代仲搞啲咁老土嘅嘢 ...
hihi 發表於 2019-8-6 14:49

但佢又真係未試過,真係遞咪,以前最多都係隊支咪出去
真祖迷

最唔想聽就係我的驕傲同世上只有
帥小寶` 發表於 2019-8-6 14:55

大合唱一定係呢d歌,冇得轉
真祖迷

但佢又真係未試過,真係遞咪,以前最多都係隊支咪出去
jack27 發表於 2019-8-6 14:55

以前佢自己笑住唱唱自high仲悶
真祖迷

佢可以大合唱嘅歌大把啦
JayantL 發表於 2019-8-6 15:32

但一定係怨鬼。 佢會咁揀

我想講我屋企人唔係佢fans,只係鐘意聽廣東k歌,佢都識借過
真祖迷

可唔可以FF好似MSL咁有AB rundown
話曬又係彭秀慧+hobing
JayantL 發表於 2019-8-6 15:39

rundown medley 寫住 ABC, 應該會換
真祖迷

我覺得d parts可換位:

1. Opening+concert song medley
2. 再見我的初戀part
3. 爆seed
4. world music
5. K歌合唱
6. dance
7. 西裝(心之科學<->黃色大門換)

可以好好分配慢歌同快歌,因為world music 後隔好耐先到快歌。

咁會好d, 因為e家個ending唔似ending
真祖迷

佢唔係經過msl之後已經諗通咩!仲係揀埋晒d咁既歌。。好彩預左金曲夜
真祖迷

唔好換喇,我覺得佢自己都未係好熟個流程
風見志郎 發表於 2019-8-6 16:00

琴日佢係咪忘記唱搜神記
真祖迷

YT 有 rundown, 寫埋 快歌part!!! 有驚喜

派對機器一面之緣
真祖迷

邊度睇
JayantL 發表於 2019-8-6 17:05

谷live channel
真祖迷

WT IS YT
eggsteven 發表於 2019-8-6 17:19

youtube
真祖迷

反白plz LOL
JayantL 發表於 2019-8-6 17:25

quote 會穿奔
真祖迷

留意下 牆紙+門+雙子座 係邊個作詞,分明係唱佢鐘意既歌
真祖迷

其實個人覺得互動part係rundown差,但互動內容唔差,幾搞笑
真祖迷

其實呢part係有啲theme
呢三首+心之科學
好似都係同佢自己經歷有關嘅歌(可以當係佢想表達自己)
只係因 ...
JayantL 發表於 2019-8-6 17:35

應該正常會有片/字幕表達theme
真祖迷

嗰part rundown make sense喎
20週年唱返呢啲大熱歌好正常
但互動就好無謂,求其講句叫大家一齊唱都得啦 ...
hihi 發表於 2019-8-6 17:56

咁就唔新鮮,就咁一齊唱悶d
真祖迷

嗰part rundown make sense喎
20週年唱返呢啲大熱歌好正常
但互動就好無謂,求其講句叫大家一齊唱都得啦 ...
hihi 發表於 2019-8-6 17:56

同埋就咁唱既話同逃避你果part一樣
真祖迷

我覺得第一part慢歌應該係有主題
都係啲少女情懷重啲嘅慢歌
721AXA 發表於 2019-8-6 18:20

頭3首少女d, 後1首唔太match少女。佢想回憶以前?
真祖迷

我覺得第一part慢歌應該係有主題
都係啲少女情懷重啲嘅慢歌
721AXA 發表於 2019-8-6 18:20

頭3首都係少女心,但最後好成熟。愛情中的成長?
真祖迷

有無人覺得好似睇緊YY作品展
hohoho 發表於 2019-8-6 18:10

佢起concert yy唱果d都有
真祖迷

天之驕女有幾少女lol
eggsteven 發表於 2019-8-6 18:27

唱既歌都係講 純真愛情
真祖迷

唱既歌都係講 純真愛情
jack27 發表於 2019-8-6 18:29

簡單講係初戀
真祖迷

咁           應該係一晚長大
eggsteven 發表於 2019-8-6 18:30

係,突然極成熟
真祖迷

兩個流出rundown都係兩首爆seed歌中間插段快歌medley
有啲擔心會點樣表達出嚟 ...
721AXA 發表於 2019-8-6 18:34

可能琴日調動/流出rundown倒轉左
真祖迷

兩個流出rundown都係兩首爆seed歌中間插段快歌medley
有啲擔心會點樣表達出嚟 ...
721AXA 發表於 2019-8-6 18:34

dance 同爆seed一定唔會同一part la
真祖迷

好難講,因為怨婦過場片入面係有神魂癲倒出現
721AXA 發表於 2019-8-6 19:15

怨婦之間定怨婦前?
真祖迷

起碼無黑面全場囉
不過快歌嗰Part疑似咪嘴
勁大動作入咪d聲完全無異
而且有啲呼吸位同唱好似唔 ...
Flambeau 發表於 2019-8-6 19:16

講緊opening定換衫part?
真祖迷

第一場就請學友 之後點搞?
星夢情真 發表於 2019-8-6 20:36

12號有冇嘉賓?
真祖迷

d大陸人認定祖祖有政治立場,佢真係唔好彩
真祖迷

你唔比有劉華城城同黎明咩!
cathay1996 發表於 2019-8-6 20:45

真祖迷

個台整番好未?
真祖迷

微博有人話ivana會做嘉賓
真祖迷

唱完空港睇下個台係咪平
真祖迷

我睇Opening d片
Flambeau 發表於 2019-8-6 21:29

係條片聲畫唔同步,唔關現場事
真祖迷

個台正常時第2part已經有surprise
真祖迷

原來係仙氣part。正好多
真祖迷

疑似咪咀 梗有分別 你都話跳舞個part 疑似咪咀
白河喜來登 發表於 2019-8-6 21:50

佢睇片,條片聲畫不同步,唔關live事,所以唔一定咪嘴

同埋佢唱美麗在望果陣把聲同和音不同步,應該唔係咪嘴
真祖迷

50 段果邊啲人嗌喇叭壞左?
星勤 發表於 2019-8-6 21:55

又壞
真祖迷

我聽到索氣聲,我睇hk01
真祖迷

其實我唔sure係唔係咪
但睇返自己拍嘅片 佢唱心之科學嗰陣我都發現聲畫唔同步
但心之科學我肯定係live 所 ...
JayantL 發表於 2019-8-6 22:06

琴日壞earmon,應該是中央音響有事
真祖迷

雙子座都好似cut左?
真祖迷

如果冇左,咁即係新流傳rundown 真係啱!
真祖迷

**** 本內容被作者隱藏 ****
JayantL 發表於 2019-8-6 22:10

我就係見到,但冇highlight
真祖迷