返回列表 發帖
覺得應該會往前加場,週末首場符合容祖兒一貫定律
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

回復 127# 賴爽

咁最好,希望美祖唔好虐粉 我想睇首場

其實出色配合埋d射燈應該好正
#燈光射我好不好

又係輝輝既詞
好淫
Wing1211 發表於 2019-3-26 22:49

輝輝真係好中意花貓

J Pop應該起碼唱三四首,話曬至尊碟
stephybest 發表於 2019-3-26 23:22

咁閃光彈會唔會得到一次live嘅機會 唔想聽我好得閒

其實MSL之後,對美祖慢歌rundown無咩要求啦,只希望快歌唔好再鐵膽四首一成不變,床前無月光please!!!

集下氣玩家先
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:38

玩家MSL都無唱!美祖可能已經遺忘呢首歌

我好得閒/心花怒放/一面之緣/全身暑假/WhatsUp/PrettyCrazy
唔使次次都係靠隆重登場加大力度炒熱 ...
721AXA 發表於 2019-3-26 23:48

隆重登場必唱,但如果加大力度同亞亞亞,我揀加大力度

好想聽到呢堆...

早有預謀、爭氣、心甘命抵、為你萬歲、呼天不應、罪魁、圓謊、候鳥樹

摩登時代、與蝶同眠、心賊難防、玩家
...
eason 發表於 2019-3-27 02:03

呢首美祖一定滿足你!!!

N6 唱咗几首《In Motion》嘅sidetrack
1314唱咗几首《我的骄傲》嘅sidetrack
希望今次可以唱幾首十週年大碟《A Time For Us》

最多咪開心歌一part,霸氣歌一part....Sexy part扭兩扭唔計跳既……
stephybest 發表於 2019-3-27 08:21

唔知今次Sexy part會唱邊首,但垂涎一定要出現

其實大家都唔洗expect 咁多side track la 20 週年喎
eggsteven 發表於 2019-3-27 08:34

都估到20週年金曲夜,抱抱心淡我的驕傲

飄紅都可以試下既但應該有冷凍全場既效果
stephybest 發表於 2019-3-27 08:28

飄紅其實幾難唱,美祖好似唱過一次live?

佢已經唔知自己有呢首歌架啦。
果堆冤鬼十大唔該唔好再唱啦,聽到嘔。
私心想佢認真唱完整live ...
風見志郎 發表於 2019-3-27 09:20

祖粉醒醒好嘛?一首16 號愛人送俾大家,可唔可以同我一齊唱

係wor唔記得咗呢兩個人攬嚟攬去,其實05爆玻璃都OK嘅,係t-back有D低俗,畢竟街客唔係好受。
我的驕傲之 ...
風見志郎 發表於 2019-3-28 09:01

但其實05年個演唱會聲音狀態好好~再見我的初戀呢part睇一次笑一次

Medley:前程錦繡喜氣洋洋LoveChotto 等等甜蜜如軟糖流非飛白金升降機愛到 ...
eggsteven 發表於 2019-3-28 09:22

呢part真係污點

派對機器幾時可以出山

冇人講It doesn't matter
water:) 發表於 2019-3-30 19:39

超想聽呢首!!!不過太難唱啦~

其實如果有膠歌part,好想聽你說得對~Ooh ah Mmh~問誰

祖祖好似好愛另眼相看,實唱
iamsingingwong 發表於 2019-3-31 20:12

1314黑寡婦裝唱跳呢首好型,令我對呢首歌大改觀!!!好愛

長大唔好啦掛
我驚全場訓著
放空 發表於 2019-3-31 20:01

廁所擠爆但紅館演唱會99%無國語歌啦

Perfect 10 咪有囉
hehe 發表於 2019-3-31 09:58

Perfect 10膠歌串燒真係但其他兩首就不了

歌迷會開始預定,今次居然一人得一張

Pretty crazy MV 好靚
希望有舞蹈版
Polcat 發表於 2019-4-2 14:49

演唱會應該好high

好似每場每人一張
edwin0912 發表於 2019-4-2 13:17

系呀,唔知今次搞乜 往年一人可以買兩張

明天建行員工優先購票!!!祖粉快D行動

癡線。。。今日建行員工內部購票,5號980一秒售罄!!!變態!!!book咗兩張580

有冇祖粉發起行動狙擊黃偉文?
好唔想個show變咗佢個作品展
bagfgfcde 發表於 2019-4-3 12:37

唔好搞到美祖難做人啦 佢應該知道方丈已經引起祖粉公憤!MSL就抽起佢啦

我諗似係方丈不屑於side track呢啲細show多啲
睇下方丈而家唔幫人填side track就知啦{:1_124: ...
JayantL 發表於 2019-4-3 16:28

方丈呢個人真係小氣到……但我覺得,美祖鐵了心要用方丈,我哋點鬧都無用 美祖脾氣其實好倔

美之同張軒果個SHOW簡直係污點
希望Y文放過美祖
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-3 21:55

希望公司能強加干預,不然以美祖嘅品味可能同Y文差唔多

MV靚爆!!!!就係跳舞太少啦~期待紅館live版

容祖兒有沒提過今次四面台定三面台
danhong0109 發表於 2019-4-4 16:01

容祖兒紅館從來無三面台啦

開過一次喔親
Wing1211 發表於 2019-4-4 16:43

咦?好似係,我習慣將06年呢次遺忘

係就好 一定入場 睇下佢可以有幾嘔心到咩程度 浄係想像下都唔掂 隔夜飯都嘔埋出黎! ...
白河喜來登 發表於 2019-4-4 23:25

去睇yum kay耳返失靈走音黑面好過啦再唔濟加個爆肺大套餐讓你大飽眼福

英皇官網出咗日期
暫時有成十八場

日期及時間: 2019年8月5-11, 13-18, 20-24日 8:15PM
地點: 紅磡香 ...
gaausiu 發表於 2019-4-5 00:48

容祖兒頂唔頂得順啊

100%四面毫無懸念
英皇點會俾佢開三面咁落面
話哂20週年大show
雖然上一次十週年之前都吹到 ...
kenvincy.cn 發表於 2019-4-5 12:25

如果三面台真係好cheap,唔想睇

20 週年 兼宣佈永久退出 咁幾完美謝幕
白河喜來登 發表於 2019-4-5 12:56

首先年齡:謝安琪42歲,容祖兒39歲,樂壇人瑞謝安琪都未退出,點解要一個後生先退出
再者業務能力:容祖兒出道20年,出現業務上的失誤屈指可數,反觀謝安琪,出道2年瘋狂走音,被冠以謝走音稱號,近期更以走音黑臉登上各大頭條,丟架丟到西九龍,佢fans居然要求一個業務能力強過偶像1萬倍嘅人永久退出,我勸佢唔好傻到令人憤怒

呢個係容祖兒演唱會討論嘅post,唔中意可以唔入來唔評論,成日係度單單打打,唔好怪人鬧你

好憎呢首,聽親個intro都飛
stephybest 發表於 2019-4-6 19:35

原本這分鐘
我應該在試婚紗
但這刻跟你正
抱擁於酒吧

好刺激

其實夢路都好型格
同逃有得fight
hehe 發表於 2019-4-6 22:30

我好中意!!!但好似好多人插呢首 不過唔中意N6版本

個舞台……好特別

咁快知?
danhong0109 發表於 2019-4-7 01:08

sorry,系Sammi

大家有無開始定票~JY6可以報名啦

神經病出舞蹈版啦

見唔到嘅?有無Link?
Ki 發表於 2019-4-8 12:18

JY6都已經可以定20-24號嘅飛啦

JFF死左,睇唔到最新消息
Ki 發表於 2019-4-8 13:42

英皇真係好賤,宜家歌迷會5/24一個會員有兩張飛嘅名額,但我估應該會終極加場,就係唔知系加前面2/3號定係加後面!我賭緊加前面

Sammi加場,26/27 咁之後拆臺,搭檯,測試,綵排,仲有一周,唔知會唔會往前加

估下先
估28 號係最後一場
total 25場
hehehaha 發表於 2019-4-8 16:10

唔好啊嘛,25場要唱死美祖

加前又加後,通殺
Ki 發表於 2019-4-8 15:57

加前我無意見,加後好大意見

你有留意開英皇開演唱會嘅招數,都知哩招係必用架啦
Ki 發表於 2019-4-9 10:33

宜家嘅情況,Sammi27號開完~距離5號有一周嘅時間,我覺得拆臺搭檯4天差唔多啦~如果加前加後,咁4號首場好似系容媽生日如果往後加,咁週一尾場唔好虐粉啦~所以我估應該會加2/3號場

想問下建行卡有無限每次訂幾多張飛
放空 發表於 2019-4-9 15:22

6,係咪要幫我買