返回列表 發帖
無聊玩下一隻廣東ep/大碟揀一首最愛

EP:未知
EP2:Lovin' U
誰來愛我:最好時光
全身暑假:告解 ...
hehe 發表於 2019-5-19 09:48

我好得閒
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

其實睇翻05年個演唱會,算同輩同期之中做的幾好嘅一個show,唔知點解當年俾人狂x,kiss part睇一次笑一次

其實萬聖節同埋聖誕節兩part好diva 好霸氣 生日part都唔錯
    衰係開場零驚喜同第二part悶,其他 ...
danhong0109 發表於 2019-5-20 17:15

黑蝙蝠裝真係超級正!!!特別係桃色冒險中間solo舞那幾十秒,型到……

愛一個上一個歌詞真係好入肉

下週新歌《悲觀生物學》承接著 心之科學 講人生領悟 講對愛情的參透 看法..

想睇美祖演唱會嘅心蠢蠢欲動

睇來銷情無預期咁好~居然無得加場,不過都好,唔需要到處轉飛~真係好期待!仲有19日

邊度有原價霏放?
數彩虹 發表於 2019-7-17 23:39

之前大麥有580,不過宜家都無啦

你睇幾多晚啊
hehehaha 發表於 2019-7-18 02:08

5 6 23 24

大網網即係收人仔啦?
個啲都唔知收唔收到飛嘅
Ki 發表於 2019-7-18 08:49

唔係提前15日先可以領到票咩?

未知
誰來愛我
隆重登場
我的驕傲
痛愛
心淡
習慣失戀
啜泣
抱抱

16號愛人
世上只有
一拍兩散
愛一個上一課
破相
花千樹
牆紙
天窗
加大力度

心花怒放
越唱越強
be ture
心之科學
悲觀生物學
一種永遠
pretty crazy
連續劇
續集
我好得閒
gotta get high
容祖儿20周年金曲夜演唱会歌单ff

咁少歌,起碼都加多兩part,經典medley,dance medley
lightupmylight 發表於 2019-7-18 14:47

呢d90%係必唱老餅

紅字都不了
JayantL 發表於 2019-7-18 22:04

但16號愛人之前呢d真係必唱

連續劇 續集 女皇 之後就冇hit歌,祖祖醉心於轉型。
stephybest 發表於 2019-7-19 01:25

心之科學仲唔夠hit咩 等睇5號大合唱

心之科學我覺得好似冇乜大合唱feel
JayantL 發表於 2019-7-19 01:52

又好似真係無咩點可以合唱,希望今次舞美可以好D,1314真係唔得
BTW,你睇邊場

頭尾場+10號
JayantL 發表於 2019-7-19 11:39

有機會相見

今次有3 part舞 18場 美祖take care ar
fifty1205 發表於 2019-7-19 11:50

OMG!!!咁搏

以往都係3 parts好似,有一part應該係輕鬆舞扮下cute個啲
應該唔太辛苦嘅,係宜家綵排時間趕啲
仲有十六 ...
721AXA 發表於 2019-7-19 13:19

其實6月開始美祖已經全力閉關排練,宜家已經去都一比一舞台綵排走位,其實應該無咩問題啦
美祖真係好努力,一把年紀都咁搏!!!真係超級琪待

係廣州wor~有無廣州嘅朋友去探班,可能有全家桶食哦

一把年紀下?全香港所有「天后」得佢未過40歲咋
stephybest 發表於 2019-7-19 13:51

我提前先講,萬一唔精彩可以搵個藉口   希望美祖唔好再忘記床前無月光同派對機器

派對機器值得有一個演唱會version嘅編曲~
JayantL 發表於 2019-7-19 15:02

美祖好似遺忘咗呢首歌,成日喜喜

留名等睇嘉賓有羅力威唱雙子情歌,林海峰唱黃昏點唱gay,李克勤唱世界真細小

唱下好事多為同Show Up!都唔錯呀 ...
其實呢2 首唔差架喎
victor1991415 發表於 2019-7-19 19:48

呢兩首都係主題演唱會後再也無唱

今日再聽夢非夢
突然好想佢唱
hehehaha 發表於 2019-7-19 22:05

林夕一雞兩味難得都無交行貨

聽再見我的初戀聽到想喊,唔知點

這首太side了,應該唔會出現在歌單了。
stephybest 發表於 2019-7-20 01:53

MSL都無唱,睇下有無人點歌環節嗌咯(如果唔係假民主)

問題廣州邊度先
Qmen 發表於 2019-7-21 06:21

你系廣州嘅朋友咩?如果一比一舞台,咁好大機會就係容李廣州場個場館咯

羅力威:相愛的人如此多
祖兒:絕配都不多
羅力威:最終一齊無幾個
祖兒:誰又會選擇錯

...
John 發表於 2019-7-21 10:44

哈哈哈哈哈哈哈哈哈應該系雙子情歌

有無人睇6號,我單丁

琴晚先去完個度睇衛蘭
遠到狗咁
Qmen 發表於 2019-7-21 20:04

6號線直達唔係咩?不過真係好遠,而且取消內場!真係癡線

話說真系無碟出呀?
唔似英皇喎
Qmen 發表於 2019-7-22 00:24

仍然覺得會有精選大碟

你知唔知道呢度 系乜野地方
你覺唔覺得咁玩法系太過猖狂
一入黎就亂講 仲話有排都未天光
唔該你快D離開我間房

城網有小量9號980賣
hehe 發表於 2019-7-23 10:52

9號係萬通專場

好想聽佢認真入戲mode 唱一次完整既密友
victor1991415 發表於 2019-7-23 13:24

但宜家聽到“若這樣愛的情侶~”腦海就浮現損友前奏

城網load到9號10行單丁
ivanbb 發表於 2019-7-23 16:28

我load到67段7 行

角落位,似臨時加,鑽石台。
風見志郎 發表於 2019-7-23 17:29

唔知wor,幫我朋友買

宜家真係覺得公售d飛位置好差

睇美祖IG今次真係好大龍鳳好有睇頭

咪喇,都係唔敢期望
風見志郎 發表於 2019-7-27 20:11

只求佢健健康康,身體狀態OK就得

當初祖兒表示1314舞台一樣有大龍鳳一樣好有睇頭
冇期望係正確 ...
721AXA 發表於 2019-7-28 02:00

唔係有咩水晶球,飛機,猛男

OMG!!!!終於俾我等到了咩?派對機器!!!

唔介意有床前無月光+四面台,換走加大力度+喜喜喜喜
風見志郎 發表於 2019-7-29 14:28

加大力度咁high,唔好換啦~喜喜8888888888888

有位jf講過opening應該係快歌sidetrack 可能係堅
唱完一隻sidetrack然後全場怨鬼 ...
721AXA 發表於 2019-7-29 15:34

首首大合唱,美祖好輕鬆

想睇祖
求問大家
78段22行賣580人仔
位置算OK嗎
MiRi 發表於 2019-7-29 16:00

580嘅第二排~OK wor

6號980:
段:  68 行:  20 位:  98或
段:  50 行:  19 位:  89  

如果非要撿一個邊個好d~大家幫我建議下

有無24號原價 380X4?我睇980,幫朋友買
danhong0109 發表於 2019-7-29 17:33

24號好難買宜家

68果個近正面台D
風見志郎 發表於 2019-7-29 17:02

視覺會好d咩?咁俾我朋友~

BTW同碟嘅主打show up都係快歌,但係零個noise
係咪比人遺忘左變sidetrack
kanxd 發表於 2019-7-29 17:58

show up當年都幾hit~但唔知點解就係唔唱,漸漸俾人遺忘

近排無睇新聞
我想問佢仲乜事?
演唱會排練排到把聲沙左?
定去韓國排舞時扭傷左? ...
森姆@結論 發表於 2019-7-29 17:59

應該無咩事~無需擔心~

今次淫歌part可唔可以係:mad about you/鴛鴦襪/垂涎

可唔可以飛走我的驕傲同世上只有
真係聽到嘔
kenvincy.cn 發表於 2019-7-29 21:13

世上只有可能飛,我的驕傲實唱~話嗮都係首本成名曲,意義重大